![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Adresez o intrebare celor in masura sa raspunda.
Cat de lungi trebuie sa fie pauzele intre repetarile pentru aceeasi grupa musculara? Eu spre exemplu fac cam 8 serii de gantere pe fiecare mana cu 30 de secunde pauza. Am inteles ca daca astept mai mult timp deja "se raceste muschiul" si nu mai ai randament... La fel daca astepti prea putin iar e rau. Iar ceea ce ma intereseaza cu adevarat este fenomenul de "supraantrenare" care am inteles ca survine cand nu astepti un anumit numar de zile intre antrenarea aceleiasi grupe de muschi. Eu alternez o data la doua zile gantere cu flotari, insa cateodata simt ca efectiv bicepsul se "plafoneaza" si incepe un pic sa si doara... il mai las o zi sau doua in relas dupa care incep iar sa trag si senzatiile dispar. Insa dac-o iau de la capat cu pauza de-o zi, patesc la fel. Voi ce parere aveti ? Am gasit deocamdata aici ceva destul de sumar.
|
|||
|
|||
|
Cand am mers la sala fiarele trageau de mine nu eu de ele asa ca mi am platit un instructor.
Ca incepator folosesti greutati usoare 10-12 repetari cu pauza de 2 min, 5 serii la fiecare aparat maxim 3 aparate ( gantere, haltere). Dupa cateva luni cand trageam pentru masa foloseam greutati mari tot 5 serii dar cate 7 repetari. Ganterele si halterele sunt mai bune decat restul aparatelor . Bafta. |
|
|
||||
|
||||
|
Stiu Nae, fiarele de tzinut in mana rulez... mai ales haltera sanatoasa impinsa din culcat. Dar si helcometrele mai ajuta.
Oricum, sunt un pic nelamurit cu privire la pauzele pe care le-ai scris tu acolo. Serii cu 2 minute pauza intre fiecare serie ??? Mi se pare imens. Chiar asa ti-a recomandat antrenoru ?
|
|||
|
|||
|
Majoritatea la sala asa fac din cate am observat eu. Acum depinde si de greutatile pe care le folosesti. Daca sunt greutati mici trebuie ca antrenamentul sa fie mai intens si faci pauza intre 30 sec si 1 min. Daca faci cu greutati mari nu ai cum sa faci un antrenament intens pentru ca obosesti repede si nu ai cum sa duci seriile pana la sfarsit .
Last edited by Nicolae Guta; 15-06-2010 at 02:33 PM. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|