Nu știu dacă știi…
Simona Halep are un obicei ciudat: iși concediază antrenorii prin intermediul unui simplu SMS.
Le mulțumeste pentru ajutor și le spune că, din momentul respectiv, colaborarea lor s-a încheiat. Sau, și mai fain, le spune cine-i va fi noul antrenor.
Unul dintre foștii să-i antrenori si parteneri de sparring, Andrei Mlendea, susține că a fost concediat astfel de Simona deși se aflau în acelasi hotel, la două camere distanță.
Povestea s-a repetat și cu ceilalți doi antrenori, Dumitru Marcu și Wim Fissette.
Acum să nu crezi că mă pricep la tenis și știu eu cum ar trebui să se comporte un sportiv care-și consumă energia nervoasă în turnee ale naibii de dificile.
Totuși, pot să-ți spun că, oricum ai privi-o, o astfel de situație e de rahat.
E o situație rahat și dacă e vorba despre gestul făcut de-o mare sportivă care renunță la un antrenor, și de gestul făcut de un angajator care renunță la un angajat, și dacă este gestul facut de un flăcău care se desparte de-o femeie.
Pur și simplu, credința că dacă nu te vezi la față cu „victima” te scutește de cine știe ce consum nervos sau îți ușurează sarcina este una falsă.
De fapt, când te folosești de mail, Facebook, SMS etc pentru a transmite un mesaj incomod cuiva deși ai putea lejer să transmiți mesajul respectiv față-n față, nu faci altceva decât să-ți confirmi ție însuți că ești un căcăcios.
Știu, oamenii folosesc termenul „laș” într-o astfel de situație, dar lașii reușesc uneori să-și ascundă acest defect.
Nu este cazul în acest tip de situație. Lașitatea căcăcioșilor miroase de la distanță, e ușor de identificat și de cei din jur, și de cel care-o „poartă”.
De asta îți dau un sfat simplu și folositor: dă-ți silința să transmiți lucrurile importante față-n față.
De la concedieri de antrenori la concedieri de relații, discuția față-n față înseamnă acel minim respect față de omul respectiv și față de tine însuți.
De ce discuțiile față-n față cu o femeie sunt importante
Deși vorbim mai mult pe Facebook sau la telefon decât o facem în discuțiile naturale, față-n față, te-asigur că nimic nu este mai convingător decât comunicarea naturală.
Nu e nimic rău în a te folosi de mediul online sau de telefon pentru a interacționa uneori cu femeile care-ți plac, dar niciodată nu rata ocazia de-a-ți construi fundațiile unor asemenea interacțiuni în lumea reală.
Oricât de mult se transformă comunicarea, oricâte scenarii ai văzut prin filmele SF, vorbele rostite de-aproape, mimica ta, gesturile tale, atitudinile, expresivitatea au toate o importanță incredibilă în transmiterea unor mesaje convingătoare.
De aceea în Cum să vorbești cu o femeie, partea dedicată interacțiunii față în față este cea mai dezvoltată.
Normal, ai acolo și o grămadă de ponturi care te-nvață cum să te folosești de mediul online sau de telefon pentru a-i stârni atracție unei femei. Întotdeauna însă, vei reveni la interacțiunea naturală, directă.
Asta-n caz că nu te pasionează prea mult anumite site-uri și prea puțin viața reală.
Cum te transformă comunicarea mijlocită de tehnologie
Ai văzut vreodată cum se comportă oamenii izolați perioade mari de timp când sunt aduși în comunități aglomerate?
Ai văzut vreodată cum se mișcă adolescenții care au petrecut ani de zile în fața unui laptop și sunt brusc nevoiți să alerge câțiva metri?
Ai văzut cât de săraci sunt în capaciatatea lor de-a comunica natural oamenii care se-ngroapă doar în discuții pe Facebook?
În mod sigur, măcar unul dintre aceste exemple ar trebui să-ți fie cunoscut. Mai mult, sunt șanse mari, ca unul dintre ele să-ți fie intim cunoscut.
Adevărul este simplu – televizorul îți oferă din abundență imagine + sunet și-ți fură orice urmă de imaginație, iar comunicare scufundată doar în mediul virtual te sărăcește de aptitudinea interacționării naturale.
Te cocoșează fizic prin aplecarea asupra display-ului și psihic prin pierderea contactului cu lumea din jur.
Și știi care-i culmea?
Că un astfel de fenomen duce inclusiv la izolarea indivizilor cu aceleași apucături. Izolează femei și bărbați care trăiesc doar online și nu pot comunica unii cu alții în mod profund când vine vorba de viața reală.
În ghidul Sigur pe Tine te-nvăț cum să stârnești atracție unei femei din momentul în care ai remarcat-o și până în momentul în care ea te remarcă atât de profund încât nu-și mai poate lua gândul de la tine:
Sigur pe Tine – Cum să cucerești femeile cu ajutorul siguranței de sine