Cum exercitiile fizice iti pot aduce fericirea

De ce exercițiile fizice îți pot aduce fericirea

 

Avem obiceiul sa ne gandim la un program de exercitii fizice atunci cand vrem sa ne crestem masa musculara.

Sau cand vrem sa scadem in greutatea. Sau cand vrem sa ne tonifiem musculatura dupa o perioada in care am dat in mintea femeilor ignorante si am tinut vreo dieta cretina.

Insa indiferent care este scopul initial al exercitiilor fizice, toti cei care le practica ajung beneficiarii unui bonus extraordinar: fericire in plus.

5 efecte „psihice” ale exercitiilor fizice

Exercitiile fizice te ajuta sa-ti fortifici si corpul, dar si mintea. Astfel, un om care face regulat efort fizic ajunge sa descopere ca acesta determina:

  • cresterea increderii in sine
  • depasirea unor stari depresive
  • un control excelent al emotiilor
  • cresterea puterii de concentrare
  • largirea zonei de confort

Cat dureaza pana atingi fericirea?

Depinde de organism.

Totusi, in general, dupa 10 – 15 minute de efort fizic moderat si continuu, creierul incepe sa elibereze endorfine, responsabile pentru buna dispozitie a fiecaruia dintre noi.

De asemenea, efortul fizic duce si la producerea serotoninei, numit si hormonul fericirii datorita starii de bine general pe care o induce.

Sa recapitulam: 10 -15 minute de efort fizic moderat si continuu. Asta pentru inceput.

Daca vei creste intensitatea efortului sau macar timpul de dedicat exercitiilor fizice, vei obtine efecte din ce in ce mai placute.

Important este insa sa nu exagerezi.

Sedintele de antrenament serios care ating 45 de minute sunt excelente si suficiente pentru majoritatea organismelor.

O veste extrem de buna

Exercitiile fizice produc dependenta imediat ce persoana care le practica incepe sa le simta efectele.

Astfel, dupa ce organismul tau face legatura intre starea de bine si efectuarea exercitiilor fizice, iti va fi extrem de usor sa te tii de acestea.

Nu vei mai avea senzatia disconfortului pe care o simteai la inceput, ci doar dorinta de-a a-ti pune cat mai rapid muschii in miscare.

Este o dorinta pe care fiecare fibra miscata la sedinta anterioara de antrenament o va exprima necontenit pana cand i-o vei satisface.

Si nu uita – daca faci exercitii fizice macar 21 de zile, poti spune ca ai capatat un nou obicei. Si nou, si sanatos.

Apropo de aceste 21 zile, am o provocare pentru tine – ia-ți acum ghidul Corp de Animalși începe să-ți construiești un corp așa cum natura l-a gândit pentru tine:

Corp de Animal – Ghid de Nutriție Paleo

 

Abonează-te prin email și primești ponturi la care doar abonații au acces! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără labe triste.