Cum iti imbunatatesti capacitatea de-a face flotari

La Fii barbat!, flotarile sunt considerate una dintre cele mai bune forme de crestere a capacitatilor fizice.

De altfel, acest exercitiu este parte integranta a celor mai sofisitcate programe de pregatire fizica, indiferent ca vorbim de  US Army, Air Force, Marines etc.

Partea cu adevarat buna in cazul flotarilor este ca dincolo de capacitatile fizice pe care ti le dezvolta, pot fi executate doar cu ajutorul unui pic de vointa si cu sprijinul unei simple podele 🙂

Atunci cand ajungi intr-un punct in care simti ca nu mai poti inregistra progrese, trebuie sa variezi intr-un fel sau altul exercitiile pentru ca propriul tau corp sa nu se obisnuiasca prea tare cu stimularea musculara exercitata de repetarea unei miscari identice.

In trecut, v-am propus sa cresteti de la o zi la alta numarul de flotari executate.

Astazi, va ofer doua variante simple de modificare a flotarilor pentru a inregistra progrese in ceea ce priveste atat capacitatea voastra de-a face un numar din ce in ce mai mare de flortari, cat si pentru a va creste forta musculara dezvoltata de partea superioara a corpului.

Ridica-ti picioarele

Prima metoda presupune executarea flotarilor in timp ce varfurile picioarelor sunt sprijinite pe o scara, pe marginea unui pat nu foarte inalt, pe un set de carti etc.

In acest fel, te vei lupta in mai mare masura cu gravitatia atunci cand executi setul de flotari, deci vei adauga efort suplimentar exercitiului tau.

Schimba distanta dintre brate

A doua metoda simpla presupune modificarea distantei dintre brate pe masura ce se executa flotarile.

Se incepe cu palmele apropiate si se fac repetitii pana cand efortul  nu-ti mai permite executarea perfect corecta a exercitiului.

Ridici posteriorul pentru echilibru, desfaci bratele un pic mai mult, revii in pozitia corecta pentru flotare si continui de asemenea pana in momentul in care nu mai poti executa exercitiul perfect corect.

Continui astfel pana cand ajungi sa faci flotari cu bratele deschise la maximum posibil pentru executie.

Din acel moment, revii invers la punctul in care executai flotarile cu palmele apropiate.

PS: daca vrei sa inveti cum sa-ti construiesti un corp puternic asa cum natura l-a gandit pentru tine, ia-ti acum ghidul Corp de Animal.

 

Abonează-te prin email și primești ponturi la care doar abonații au acces! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără labe triste.