Nu te mai purta ca un bleg dacă vrei s-o recucerești

Erori pe care le fac bărbații - recucerire

Am văzut asta în mesajele cititorilor mai des decât aș fi crezut că se-ntâmplă.

Ea își pierde interesul sau chiar se desparte de el.

Ce face el?

Din acel moment, începe să facă cel mai puțin logic lucru pe care ar fi firesc să-l facă.

Adică logica ar spune că dacă o femeie nu e mai e atrasă de tine, faci ceva ca să schimbi această situație.

În schimb, foarte mulți bărbați au impresia că acesta e momentul în care trebuie să se poarte ca niște nebărbați și să aibă atitudini profund nemasculine.

Cum se manifestă asta?

Cele mai nemasculine comportamente posibile

În primul rând, cer explicații.

Trăim într-o lume în care oricine are impresia că i se datorează explicații pentru orice.

Prin urmare, e ușor să simți nevoia să-i ceri explicații dacă și-a schimbat atitudinea față de tine. Doar ai văzut în filmele de pe Diva cât de importantă-i comunicarea într-o relație.

Așa că începi…

De ce nu mai ești ca înainte, de ce te desparți de mine, de ce te porți așa, de ce etc.

Apoi, cer a doua șansă.

Societatea vorbește de a doua șansă, filmele animate Disney vorbesc de a doua șansă, undeva cineva a hotărât că a doua șansă e ceva obligatoriu de oferit, prin urmare trebuie cerută.

Neapărat o cer de-o manieră pișăcioasă pentru că așa au învățat când erau mici, că trebuie să te smiorcăi ca să obții ceva de la mămica.

Problema este că femeia cu care vrei să fii n-are de gând să-ți fie ție mamă. Nu e atrasă de tine dacă te porți ca un copil și rugămințile tale nu-i produc niciun soi de emoție favorabilă ție.

Îi poate fi milă de tine, dar mila nu alimentează atracția, ci alimentează dorința de-a nu mai fi-n contact cu tine pentru că-i produci sentimente neplăcute.

Și pentru că nu e suficient să ceară a doua șansă, încep să se roage de ea.

Cumva, în mintea unor bărbați există ideea că dacă insiști, femeia cedează. De parcă femeia e un fel de ușă de debara în care dacă te-mpingi de suficiente ori se va deschide.

Nu se deschide. Din contră, simte nevoia de-a nu-ți mai fi în preajmă.

În fine, faza finală este smiorcăitul la propriu, cu lacrimi.

Atenție, eu nu vorbesc aici de despărțiri după nu știu câți ani de relație serioasă, cu copii care ar urma să trăiască experiența unui divorț dureros.

Eu vorbesc de flăcăi care se comportă ca și când li se termină lumea dacă o tipă cu care au fost câteva luni a decis că respectivul nu e suficient de bărbat pentru ea.

Nici n-ar fi greu având în vedere comportamentele de mai sus.

Nu ai nevoie de consolare, ai nevoie să te aduni și să redevii bărbat

Probabil că dacă ai trăit așa ceva ți se pare că-s lipsit de sensibilitate.

Că nu înțeleg emoțiile profunde pe care un bărbat le trăiește în astfel de situații.

Le-nțeleg, de asta și scriu despre ele. Trăirile în sine sunt absolut firești. Nu e nicio rușine să simți genul acesta de emoții, li se întâmplă celor mai mulți dintre bărbați.

Problema este cum reacționezi ca efect al acestor emoții. Aici se face diferența între flăcăi și bărbați.

În fine, mulți fac toate lucrurile descrise mai sus crezând că e calea cea mai bună de-a o face pe femeia pe care o iubesc să se răzgândească.  Ei chiar cred că fac ceea ce e bine să facă în astfel de situații.

Au văzut în copilăria lor cum se convinge o persoană de sex feminin să le facă pe plac, apoi au văzut în filme cum se comportă o grămadă de bărbați.

Sigur, au văzut în filme și alt tip de comportamente, unele masculine, dar e mai comod să te lași copleșit de emoții decât să-ncerci să faci câteva lucruri concrete de-a te pune instant pe picioare și de-a lupta cu șanse reale să o recâștigi.

Prin urmare, nu sunt indiferent, doar mă asigur că-nțelegi că astfel de comportamente sunt calea cea mai sigură spre eșec.

Dacă tu nu ratezi nimic din ceea ce te-ar putea înfățișa în fața ei ca un individ lipsit de personalitate, cum te poți aștepta să-și schimbe gândurile?

Cum te poți aștepta să te vadă din nou ca pe un bărbat interesant pentru ea?

Când te porți așa, devii mai neatractiv decât erai când s-a despărțit de tine

De altfel, lucrul cel mai trist în toată povestea asta este că genul respectiv de comportamente nemasculine îi fac pe bărbați să fie mai neatractivi în ochii fostelor iubite decât au fost înainte, când acestea s-au despărțit de ei.

Cumva, le confirmă și le conving suplimentar că au făcut bine că i-au părăsit.

De asta multe dintre încercările bărbaților de-a-și recuceri iubitele eșuează.

Pleacă dintr-un punct aflat deja jos și coboară mai mult în loc să urce.

În ghidul Cum să-ți recâștigi iubita (Ediția a II-a) te învăț pas cu pas ce ai de făcut pentru a remedia situațiile în care ai avut comportamente nemasculine (în caz că le-ai avut) + îți dezvălui un plan concret de recâștigare a iubitei:

Cum să-ți recâștigi iubita (Ediția a II-a)

 

PS: zilele trecute, am văzut pe Twitter un mesaj al cuiva care milita pentru schimbarea definiției termenului „masculinitate”.

De ce?

Pentru că la ora actuală este termenul este definit prin dicționare astfel încât prea puțini bărbați reușesc să se simtă incluși în respectiva definiție.

Nu mă miră astfel de atitudini căcăcioase. Dacă standardele pentru masculinitate sunt prea ridicate, atunci hai să le coborâm, să nu ne mai simțim unii dintre noi excluși.

E firesc într-o lume de smiorcăiți ca astfel de lucruri să se-ntâmple. Nu e nimic de mirat, e doar un prilej de amuzament.

E ca la competițiile acelea-n care tuturor copiilor li se dau diplome pentru ca nu cumva vreunul să se simtă inferior. Asta deși viața include ideea de competiție și ideea de ierarhie.

Ghidul Sigur pe Tine nu te lasă să accepți standarde scăzute când vine vorba de-a fi bărbat. Te ajută să folosești ceea ce natura a sădit deja în tine și să îmbunătățește ceea ce ai pentru fericirea ta și a celor care au de-a face cu tine:

Sigur pe Tine – Cum să cucerești femeile cu ajutorul siguranței de sine

 

Abonează-te prin email și primești ponturi la care doar abonații au acces! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără labe triste.