Povestea albanezului Afrim și a iubitei lui din Sighișoara

Cum se prostesc bărbații în fața femeilor

Dacă nu ești, n-o știi și-o poți citi-n continuare.

Nu știu ce trece prin mintea ta când auzi lucruri despre albanezi, dar îți spun ce trece prin a mea – Afrim.

Afrim era un student albanez pe care l-am cunoscut acum niște ani, la Sibiu.

Când spui student, te gândești la un adolescent, dar Afrim n-avea absolut nimic de tineresc în el.

Studia în România de 3 ani, arăta de vreo 40 de ani și se-ncrunta ca la 60.

Cum l-am cunoscut?

Încercam împreună cu un prieten să ne facem rost de locuri într-o cameră de cămin și stăteam pe la ușile Rectoratului în speranța că le vom obține fără să dăm șpagă.

„Nu vă omor, dar vă bat pe-ndelete!”

În fine, la un moment dat, Afrim s-a băgat în vorbă cu noi și ne-a spus că e dispus să ne vândă locul lui în cămin, dar și pe cel al unui prieten de-al său la fel de albanez ca și el.

Nu mai rețin suma pe care o cerea, dar era prea mare ca să mi se pară o afacere bună.

Nu mai vorbesc de faptul că avea camera într-un cămin în care stătusem c-un an în urmă și nici noi, nici administratorul căminului respectiv nu doream să ne mai vedem vreodată.

Prin urmare, l-am refuzat și ne-am îndepărtat de proaspăta noastră cunoștință.

Câteva minute mai târziu, Afrim a revenit și ne-a spus că ne oferă cele două locuri în cămin în schimbul unei jumătăți din suma inițială.

Mai mult, urma să facă lucrurile în așa fel încât să preluăm acele locuri “legal”, cu știrea administratorului căminului.

Imediat, l-am întrebat de ce-a scăzut prețul și ne-a dezvăluit că el mai stătea în România doar până a doua zi, doar ca să-și vândă locul.

„Ai mei îmi dau bani dacă fac facultatea, dar am găsit pe cineva care să primească banii aici și să mi-i trimită înapoi în Albania. Nu e ușor, tata lucrează în bancă și zici că vede dacă-i retrag din Albania sau din România…”

Prin urmare, după ce-și vindea locul, urma să plece din România defenitiv.

Sau măcar până când părinții lui s-ar fi prins că finanțează studiile unui mincinos.

Persoana care urma să primească banii pentru el și să-i trimită-napoi în Albania era o tipă din Sighișoara pe care o cunoscuse recent, dar care “va fi corectă”, după cum ne asigura el.

Apoi, a stat un pic pe gânduri și ne-a spus cum vor curge lucrurile:

„Mergem acum la administrator și mâine, la două, vin în cameră să-mi dați banii. Dacă-mi dați țeapă, vă caut până seara, când trebuie să plec. Dacă vă prind, vă omor. Dacă nu vă prind, revin după voi. Nu vă omor, vă bat. Știți cum bat eu? Eu nu bat ca prostul, eu mai fumez o țigară, mă odihnesc și apoi bat iar la voi…”

Afrim vorbea serios.

Nimic de pe fața lui nu arăta că n-ar fi vorbit cât se poate de serios.

Totul până la Alina…

În acel moment, am început să-l privesc mai atent și să-ncerc să ghicesc dacă l-aș fi putut bate.

Apoi, m-am gândit dacă prietenul meu l-ar fi putut bate. Din motive legate de ocupația noastră, mă gândeam că, foarte probabil, oricare dintre noi l-ar fi putut bate.

Totuși, îmi plăcea mult tupeul lui.

Nu doar că ne spunea că ne-ar rupe cu bătaia deși eram doi și el doar unul, dar mai și dădea detalii legate de cum ar fi făcut asta cu o pasiune pe care noi nu o mai aveam.

În fine, i-am spus lui Afrim că nu ne interesează camera lui pentru că era situată într-un cămin care nu ne convenea.

Chiar ne pregăteam să ne vedem de ale noastre, când lângă noi a apărut o tipă foarte zâmbitoare, vopsită roșcat și foarte dornică să știe cine suntem.

O chema Alina și era persoana de-ncredere de care ne vorbise Afrim.

În prezența ei, albanezul a devenit brusc o altă persoană.

În mod evident, se scurgea după ea și se gudura de parcă Alina ar fi fost cel puțin Charlize Theron.

Te asigur, Alina nu era Charlize, ci doar o tipă vopsită prost, machiată violent și cu un bâțâit în mișcări care-ți dădea impresia că se fute în timp ce vorbea.

Totuși, toată atitudinea fioroasă pe care Afrim o afișase dispărea cu fiecare privire și fiecare vorbă trimisă spre Alina:

„Ce faci iubițica mea, ce face dragostea mea?”

Punctul culminant a fost când el a întrebat-o dacă vrea să meargă să mănânce ceva-n oraș, iar ea i-a răspuns uitându-se pe jumătate la noi că ar fi bine să meargă la masă:

„Fuți prost când ești nemâncat… Ahahahaha!”.

Alina a râs ca la o glumă foarte bună, Afrim a râs ca un servitor care vrea să facă pe plac stăpânului, iar eu am simțit o dezamăgire cruntă de parcă albanezul mi-ar fi fost frate, nu un tip pe care abia îl cunoscusem.

Din coaiele alea mari pe care le avusese-n momentul în care ne-a explicat ce ne-ar fi făcut dacă încercam să-i dăm țeapă nu mai rămăsese nimic.

Afrim se micșorase de parcă nici n-ar fi fost.

Totul doar pentru că o femeie abia cunoscută avea mai multă putere asupra lui decât ar fi fost firesc să aibă indiferent de situație.

De-a lungul anilor, l-am văzut pe Afrim în nenumărați bărbați, în nenumărați oameni indiferent de naționalitate / etnie.

L-am văzut în oameni care demonstrează în anumite arii ale vieții lor că au un control total, dar care-n relație cu femeile se transformă în cele mai triste versiuni ale lor.

Ca și atunci, la Sibiu, lucrul acesta mă întristează.

Nu de alta, dar știu că felul în care interacționăm cu femeile din viața noastră ne influențează într-un final chiar felul în care ne trăim viața-n general.

Există multă energie în acele momente simple în care avem de-a face cu femei abia cunoscute sau cu femei alături de care avem relații.

Deși poate să ți se pară ciudat, felul în care ne purtăm în astfel de situații ni se lipește de personalitate de-o manieră incredibilă și ajunge să dicteze, uneori, măsura în care vom fi sau nu vom fi bărbați de-a lungul veiții noastre.

Apropo de-a ști să te comporți ca un bărbat în relație cu femeile, îți recomand rapid 3 lucruri

    • pune mâna și citește blogul Fii bărbat! pentru că vei găsi aici informații mult mai valoroase decât aproape oriunde altundeva.
    • în caz că nu ești deja abonat, pune mâna și abonează-te. Abonații au acces și la informații care nu apar pe blog.
    • pune mâna și citește ghidurile noastre pentru că te vor duce la un alt nivel ca bărbat în relație cu femeile și cu tine însuți.

După cum vezi, spun destul de des „pune mâna”. O spun metaforic pentru că dacă faci ceea ce-ți cer, nu vei fi vreodată un lăbar trist:

Stai drept! – Ghid de Atitudine Masculină

 

 

Foto: phalaenopsisaphrodite523

 

Abonează-te prin email pentru a primi pdf-ul cu 10 lucruri pe care orice bărbat ar trebui să le știe! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără scheme triste.