Sfatul pe care-l dau cel mai des bărbaților

Sfaturi speciale pentru bărbați

 

Am promis la un moment dat că voi scrie despre 3 lucruri simple care te vor ajuta mereu în viață.

Când spun că te vor ajuta mereu în viață, mă refer la faptul că-ți vor oferi sprijin cam în orice încercare de care te vei lovi.

Uneori în mod direct, alteori indirect.

Aceste 3 lucruri nu sunt spectaculoase, dar au o mare valoare în ceea ce privește influențarea decisivă a calității vieții tale de bărbat.

Sunt valoroase luate individual, dar nimic nu se compară cu forța lor combinată într-un singur om.

1. Pune mâna și citește

Acesta nu este un top, dar cred că nimic nu te poate ajuta mai mult în viață decât cititul.

Cel mai amuzant lucru este că o grămadă de oameni consideră astăzi cititul drept o activitate nobilă, dar cu o importanță minoră.

Te asigur de două lucruri – nu este nobilă, este ceva esențial pentru devenirea ta ca om și ca bărbat.

De-asemenea, nu este minoră, este foarte importantă mai ales în contextul societății actuale. Într-un moment în care suferă de analfabetism funcțional (pot citi, dar nu înțeleg ceea ce citesc) sau pur și simplu nu sunt capabili să îngemăneze litere-n cuvinte, cititul devine un atuu important.

Dincolo de efectele incredibile pe care le poate avea asupra psihicului tău, îți deschide mintea de-o manieră spectaculoasă. Te va ajuta să cunoști lucruri, să înțelegi lucruri, să poți privi peste mulțimea îndobitocită a celor care se comportă ca oile.

De-asemenea, cititul este una dintre activitățile care-ți vor dezvolta spiritul critic așa cum puține alte lucruri o pot face.

De ce e important acest lucru?

Sunt prea multe motivele, dar îți pot spune că atunci când ai ceva în cap, zicala „pula nu are minte” va mai fi valabilă în special pentru cei care sunt în primul rând pulă și abia apoi oameni.

În plus, vei vedea că atunci când în capul tău se află mai mult decât ceea ce  vezi la TV, ajungi să judeci un pic altfel situațiile în care o ea încearcă să te controleze așa cum face cu popândăii care-o venerează.

Pe scrut, vei fi  stăpânul emoțiilor și acțiunilor tale într-o măsură mult mai mare.

2. Fă mișcare dacă vrei să ai energie fizică și mentală

Când Rareș a scris Corp de Animal, m-am gândit la câteva lucruri…

În primul rând, am fost un pic invidios de vreme ce informațiile publicate de el acolo pot transforma oamenii care le citesc mai rapid și poate mai spectaculos decât reușesc sfaturile mele.

Nu sunt vreun modest, dar sfaturile din Corp de Animal au marea calitate de-a schimba un om nu doar psihic, ci și fizic. Astfel, cel care le aplică ajunge să fie conștient mult mai rapid de beneficiile acelor informații.

Știi care-i cel mai amuzant lucru?

Că-n câțiva ani, o grămadă de flăcăi se vor bate cu pumnul în piept susținând ceea ce Rareș aplică de vreo 10 ani, iar tu poți pune în practică chiar acum.

În fine, ideea este că ai nevoie de mișcare dacă vrei să ai parte de energie fizică și mentală.

Nu e vorba însă de mișcare pe care o fac cei care se suie în mașină, conduc până la sală, se urcă pe o bandă și aleargă către nicăieri.

E vorba despre o mișcare de alt tip, mai simplă și în acord cu ceea ce natura a gândit pentru specia noastră în sute de mii de ani.

Când spunem că suntem oameni, uităm ce sunt oamenii.

Avem impresia că definirea omului exclude ideea de animal 🙂

Suntem în primul rând animale și acesta-i motivul pentru care avem nevoie de sfatul de la punctul 1 . Apoi, în calitatea noastră de animale, avem nevoie și de sfatul de la punctul 2.

E simplu până acum – citit + mișcare fizică deșteaptă.

3. Folosește-te de somn măcar 8 ore pe noapte

Există două categorii incontestabile de șmecheri proști – cei care fumează pentru că le stă bine cu țigara-n gură și cei care pierd nopțile pentru că, vorba aia idioată, vor dormi suficient după ce vor muri.

Despre primii, am mai scris.

Despre a doua categorie aș avea atât de multe de spus că mi-e teamă să nu pierd focusul acestei postări.

Somnul are un efect aparte asupra ființei noastre.

Există o reclamă care spune că nu ești tu atunci când îți este foame. Părerea mea este că nu ești tu atunci când pierzi nopțile. Când transformi noaptea-n zi și ziua-n noapte.

Când te culci spre dimineață în fiecare week-end și pe la 2-3 nopatea în restul săptămânii.

Ai putea să te gândești că dacă nu ești tu, poate ești o variantă mai bună a propriei tale persoane.

Nici pe departe, când dormi insuficient sau pierzi orele de somn din timpul nopții, ești ca cea mai proastă variantă a ta posibilă.

Somnul insuficient înseamnă întotdeauna că:

  • devii predispus să mănânci tot felul de porcării
  • ai concentrarea unui masturbaționist la finalul actului de iubire de sine
  • personalitatea ta în general devine precum personalitatea votanților PSD din județele Teleorman și Vrancea

Iar partea cu adevărat proastă este că aceste probleme vor trage după ele alte comportamente defectuoase, alte acțiuni nocive în ceea ce te privește.

În fine, ideea este să te folosești de somn măcar 8 ore pe noapte.

Reține nuanța, folosește-te de somn, nu lăsa nesomnul să se folosească de tine.

Prin urmare, putem aduna încă o dată pentru un calcul simplu: citit + mișcare fizică deșteaptă + folosirea corectă a somnului.

Efectul secundar al acestor 3 acțiuni

Atunci când te apuci de citit, de făcut mișcare și de „dormit”, se întâmplă încă ceva imporant.

Aceste acțiuni te predispun la alte activități profitabile pentru tine.

Dacă-ți respecți somnul și faci mișcare, automat vei fi preocupat și de alimentație, de o nutriție corectă.

Sau, dacă vei citi, îți deschizi mintea pentru o grămadă de alte activități și ți-o închizi pentru o grămadă de acțiuni nocive.

Lucrurile chiar sunt simple.

Aș fi putut să pun în acest top alimentația în loc de somn sau de mișcare fizică și tot ai fi ajuns într-un final să acționezi corect în aceste zone.

Repet, când te miști corect în oricare dintre cele 3 direcții menționate mai sus, automat devii atent și la alte nuanțe ale vieții tale.

Prin urmare, nu-ți rămâne decât să faci ceea ce te sfătuiesc mereu: pune în practică spusele mele și vei vedea singur cât de rapid se poate transforma viața ta.

PS: dacă ar fi să-ți recomand un ghid care te va ajuta din toate aceste 3 puncte de vedere și din multe altele, atunci acela ar fi Sfarmă Piatră – Transformarea.

Photo credit: pedrosimoes7

 

Abonează-te prin email pentru a primi pdf-ul cu 10 lucruri pe care orice bărbat ar trebui să le știe! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără scheme triste.