De ce unele texte scrise pe Fii bărbat! le scot din minți pe femei

De ce ponturile Fii bărbat! înnebunesc femeile

 

Sunt destul de amabil când spun doar „unele texte”.

În realitate, majoritatea textelor de pe aici le scot din sărite pe majoritatea femeilor care ajung să le citească.

Cum ajung ele să le citească deși e vorba despre un blog pentru bărbați?

Există măcar două motive: curiozitatea legendară a femeilor și dorința unora dintre ele de-a nu fi prea deștepte.

Despre curiozitate lor nu are rost să discutăm aici. Nu există suficient „net” pentru un astfel de subiect.

În schimb, chestiunile care țin de inteligența unora dintre femei pot fi îngrămădite în mai puține cuvinte.

Concret, blogurile și site-urile pentru femei sunt faimoase pentru inteligența care le guvernează și le alimentează cu conținut.

Astfel, femeile ajung să fie de-a dreptul obosite de nivelul ridicat de-acolo și caută scăpare inclusiv pe acest blog – aparent, o adevărată oază pentru minți liniștite 🙂

Din păcate pentru respectivele, când ajung aici, o iau razna.

Textele de pe Fii bărbat! fac pișu’ pe unele fanteziile hollywoodiene

După cum bine știi, mass-media au o influență puternică asupra felului în care se comportă oamenii în viața de zi cu zi.

Vrând – nevrând, acestea ne influențează profund inclusiv modul în care ne raportăm la cei din jur și la noi înșine.

De exemplu, dacă ești femeie și:

  • devorezi cărți cu vampiri îndrăgostiți
  • faci din serialele cu medici-eroine hrana ta zilnică
  • te impresionează tipele care prin filme bat bărbați cu o naturalețe debordantă
  • urmărești des videoclipuri în care niște tipe superbe sfidează orice abordare tristă a bărbaților
  • ești ușor depresivă și cauți consolare în tot ceea ce glorifică o feminitate războinică, plină de personalitate etc.

… atunci ajungi să capeți un soi de fals respect de sine.

Uite, mai spun o dată ca să fie clar – „fals respect de sine„.

Asta înseamnă inclusiv că ajungi să crezi că ceea ce consumi mediatic vorbind este ori o realitate, ori un firesc spre care ar trebui să tinzi.

Ei, multe dintre textele de aici îi învață pe bărbați să aibă atitudini care, direct sau indirect, fac pișu’ pe acel fals respect de sine și pe acea realitate falsă.

Nu e ceva ce îmi propun când scriu, doar că așa se-ntâmplă lucrurile în realitate.

În realitatea – realitate, nu în cea văzută de femei prin filme, seriale, cărți, reviste pentru femei, videoclipuri sau chiar emisiuni pentru gătit 🙂

Bine, dar și bărbații se cred Stallone sau Arnold sau ninja sau…

Așa este, și bărbații sunt consumatori lacomi de media.

De aia am spus că „mass media au o influență puternică asupra felului în care se comportă oamenii în viața de zi cu zi”.

Am spus „oamenii”, nu doar „femeile”.

Totuși, exisă o diferență între bărbați și femei când vine vorba despre exagerările din producțiile hollywoodiene și din fanteziilor de orice fel (mai puțin cele sexuale).

Pentru glorificarea masculinității, efortul de-a minți este mai mic.

Mult, mult mai mic.

Se minte mai puțin, se exagerează mai puțin.

Se exagerează mai puțin pentru că se pleacă de la un oarecare adevăr – bărbații au în mod real spirit războinic, merg la război, fac parte din trupe speciale, bat măr alți bărbați, au înclinație spre chestiuni care implică niște calități fizice aparte, se remarcă în mai mare măsură în zone de cercetare științifică, conduc revolte sau adevărate revoluții etc.

Glumind puțin de dragul explicației, Batman este ceva mai „real” decât tipa din Kill Bill. Exact așa cum Gingis Han sau Alexandru Macedon sau Carlos Șacalul sau mai știu eu cine sunt mai realidecât Ecaterina Teodoroiu și mult mai „reali” decât Xena.

Doamne ce-mi mai place de Uma Thurman în Pulp Fiction…

În fine, ideea este că femeilor li se creează realități aproape masculine și ajung să creadă că au roluri dominante în interacțiunile cu bărbații.

Uneori, au roluri dominante, dar nu-n relații cu bărbați care sunt cu adevărat bărbați.

Oricum, când citesc că un bărbat ar trebui să le ironizeze ifosele, că un bărbat ar trebui să nu facă eforturi pentru a le impresiona, că un bărbat poate fi amuzant – arogant în relație cu ele, o iau razna.

Ce-nseamnă când o femeie spune că ea n-ar accepta comportamente promovate de blogul „Fii bărbat!”

Unele femei se reped să spună prin comentariile de pe acest blog  lucruri amuzante precum:

Dacă un bărbat mi-ar spune mie asta, i-aș da un șut în fund

sau

Dacă unul s-ar purta așa cu mine, nu l-aș băga în seamă

Noroc că acel „șut în fund” este o chestiune metaforică, altfel aș fi fost nevoit să-ți spun că 99% dintre femei sunt penibile când încearcă să lovească ceva cu piciorul.

Ce trebuie tu neapărat să reții indiferent de felul în care reacționează o femeie: de foarte multe ori, există o mare diferență între ce spune o femeie și ce face o femeie.

Uneori, e vorba doar de ipocrizie, dar de cele mai multe ori este vorba doar de adevăr.

Multe dintre femeile care spun că ele n-ar accepta un anumit tip de comportament masculin chiar cred în ceea ce spun.

Nu sunt ipocrite, sunt doar convinse de ceea ce le trece prin minte în acele momente.

În momentul în care spun că ele n-ar da doi bani pe un bărbat care le-ar sfida tot confortul creat de media și le-ar da jos de pe piedestalul pe care le ridică tot felul flăcăi triști, cele mai multe dintre femei sunt convinse 100% că spun adevărul.

Treaba ta nu este să le judeci, ci să te uiți întotdeauna la ceea ce face o femeie, nu la ceea ce spune.

De-asemenea, treaba ta este să nu cedezi la primul semn de bosumflare sau de nervozitate al unei femei bărbații care se poartă precum niște bărbați este incredibil de puternică.

Cum îți poți da seama că femeile mint involuntar când vorbesc despre bărbații ideali

Unii flăcăi sunt atât de bleguți încât cred că dacă o femeie spune că și-ar dori un anumit tip de bărbat, automat ar trebui să se transforme în idealul acela descris de femeia respectivă.

Mai mult, pentru ca tristețea să fie maximă, anumiți flăcăi le întreabă pur și simplu pe femei cum ar trebui ei să se poarte.

Iar ele, amabile, le spun cum să se poarte bărbatul ideai, le spun cum ar trebui să fie bărbatul ideal, cum ar trebui respectivul să le asculte, să le însoțească la cumpărături, cum ar trebui să petreacă timp cu ea, cum ar trebui să le fie cel mai bun prieten , cum ar trebui să le fie confident etc.

Întâmplător, nu le va descrie un bărbat, ci mai degrabă o femeie.

Nu le va descrie un iubit, ci mai degrabă o bună prietenă.

Apoi, după ce vor termina această muncă de lămurire, femeile vor căuta cu privirea un bărbat care să fie bărbat în mod real.

Adică un tip care nu are nevoie să i se spună cum să se poarte și care nici măcar nu e interesat să afle ce cred alții despre cum se poartă, indiferent că e vorba de femei sau alți bărbați.

Adică un tip care nu este preocupat să le facă femeilor cu orice preț pe plac.

Nu cumpără relația cu ea prin cadouri sau alte chestii romantice, ci se folosește de lucruri mult mai puternice în seducție.

Nu o alintă la comandă.

Nu se gudură pe lângă ea.

Nu consideră atenția pe care o femeie i-o acordă ca pe un favor, ci ca pe un câștig egal de ambele părți.

Bărbatul pe care femeile îl caută are o atitudine masculină, este independent, are personalitate, are încredere în propriile forțe.

Adică e bărbat.

Uneori, acest bărbat își permite să o necăjească-n joacă pe tipa cu care are de-a face, să-i ironizeze apucăturile pe care le-a căpătat în urma consumului exagerat de drame televizate și a interacțiunilor cu bărbați care n-au fost vreodată bărbați.

Ce faci dacă atitudinea ta de bărbat o supără

Așa cum îți spuneam mai sus, iritarea unora dintre femei când vine vorba de comportamente real masculine este o iritare reală.

Pe cât este însă de reală, pe atât este de scurtă.

E firesc ca o femeie să fie deranjată de un comportament cu care nu este obișnuită. E firesc să i se pară ciudat că tu nu te repezi să-i faci pe plac așa cum se reped alți flăcăi.

Sau că tu nu o sufoci cu telefoane, SMS-uri, mesaje pe Facebook.

Sau că tu tratezi întâlnirile cu ea ca situații care presupun câștig reciproc, nu o favoare pe care ea ți-ar oferi-o ție.

Iritarea este scurtă și-i va trece sub o formă sau alta. Dacă îmi vei asculta sfaturile, vei vedea că femeile sunt femei în prezența bărbaților.

Mai mult, vei vedea că nimic nu le fericește mai tare decât posibilitatea de-a fi femeie cu tine în loc să fie „bărbat” cu alții.

În cartea Stai drept! – ghid de atitudine masculină te învăț o grămadă de lucruri care te vor transforma ca bărbat și te vor învăța cum să fii stârnitor în ochii femeilor toată viața ta.

Repet – toată viața ta.

 

Foto: rocketboom

 

Abonează-te prin email pentru a primi pdf-ul cu 10 lucruri pe care orice bărbat ar trebui să le știe! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără scheme triste.