Efectul pervers al discuțiilor lămuritoare

De ce e important să nu te grăbești cu declarațiile

Deși avem o capacitate extraordinară de-a trăi o viață mereu dată peste cap, murim de nerăbdare să lămurim lucrurile când vine vorba despre interacțiunile cu femeile.

De exemplu, o grămadă de bărbați au tendința și dorința de-a le spune femeilor de care se simt atrași că le place de ele.

Sau că sunt îndrăgostiți de ele.

Sau, cel mai amuzant, că le iubesc. Asta deși n-au trecut decât vreo câteva zile de când le-au cunoscut.

Oameni care de ani de zile mănâncă aiurea, nu fac sport, pierd timp la televizor, amână o grămadă de lucruri, brusc simt nevoia să lămurească tot ceea ce cred ei că merită lămurit în relație cu o femeie.

Bineînțeles, fiecare dintre acești bărbați pot jura că e vorba despre o femeie specială.

Vorba ceea, cu cât o cunosc mai puțin, cu atât e mai specială.

Cu cât o știu de mai puțin timp, cu atât este mai aparte.

Prin urmare, se duc repede și rostesc cuvintele magice:

„îmi place de tine”

sau

„simt că m-am îndrăgostit de tine”

sau

„te iubesc”

sau chiar incredibilul

„ești totul pentru mine”.

Înainte să rostească aceste vorbe și chiar vreo câteva bucăți de secundă după ce le-au rostit, bărbații se așteaptă ca tipa care aude mărturisirea să reacționeze pe măsură.

Adică să dezvăluie același lucru, eventual profund tulburată, emoționată de ce i-au auzit urechile.

Dacă-i faci mărturisiri penibile, vei fi tratat ca un penibil

Doar că, de cele mai multe ori, vor reacționa pe măsura penibilității tale.

Când bărbații se întorc însă în realitate – adică la mai puțin de 3 secunde după ce-au rostit aceste cuvinte, află diverse informații spectaculoase de pe buzele femeii:

„n-aș vrea să ne grăbim, tocmai am ieșit dintr-o relație în care am suferit mult…”

sau

„nu mai pot avea încredere în bărbați după ce am trăit ultima dată… Fostul meu prieten mă trata foarte urât!”

sau

„nu spune asta pentru că vei suferi și nu aș vrea să suferi. Te rog să nu spui asta!”

sau

„sper să mă înțelegi, dar în momentul de față vreau să mă concentrez asupra muncii. M-am angajat de curând și…”

sau

„îmi pare rău, dar am pe cineva. Nu suntem separați, încercăm să ne punem ordine în viață și nu știu în ce direcție să o apuc”.

Aș putea continua așa la nesfărșit. Asta și pentru că replicile acestea ale femeilor sunt atât de populare încât au inspirat replici din filme.

Apoi, s-a închis cercul, iar femeile s-au inspirat din propriile replici preluate de filme. Și le-au predat unele celorlalte ca pe-un fel de moștenire prin intermediul media.

Nu încerca să urmărești traseul inspirației, mai bine încearcă să te abții să spui vorbe mari în situații mici.

Nu o interesează că o placi, o interesează să o atragi

Sfatul meu a fost întotdeauna unul simplu – să nu faci astfel de mărturisiri pentru că sunt dăunătoare pentru tine în primele faze ale interacțiunii cu o femeie.

Faptul că tu-i mărturisești unei femei că o iubești are importanță pentru ea doar dacă te iubește la rândul ei. În rest, este doar prilej de-a-i scădea interesul față de tine și de-a-i spune limpede că te-ai „predat”.

Că nu mai reprezinți vreo provocare și că te poți duce lejer în grupul aglomerat al flăcăilor care o plac necondințioant.

Al doilea scenariu în care bărbații se grăbesc cu vorbe mari

Când se mai grăbesc bărbații să-și mărturisească sentimente reale sau imaginare?

Când simt că ar putea pierde atenția unei femei de care se simt atrași sau când văd că iubita cu care au o relație clasică îi părăsește.

Dacă vorbim despre o femeie de care se simt atrași, cu care nu au o relație clasică, lucrurile sunt triste și comice în același timp.

Ea dă semne că s-a plictisit – adică nu mai răspunde la telefon, nu mai trimite mesaje, nu mai inițiază discuții, iar el dă semne că nu știe cum să stârnească atracție.

Adică se repede să schimbe lucrurile printr-o mărturisire de genul celor menționate mai sus.

Dacă în scenariul de mai sus există șansa ca ea să simtă totuși ceva pentru tine și să reacționeze măcar atât cât să-ți mențină unele speranțe, în cazul acesta se poate spune că tocmai ai inițiat ruptura definitivă.

O femeie care deja își pierde din interesul pentru tine se scutură total de inteacțiunea cu tine dacă aude că ești îndrăgostit de ea.

Ultimul lucru pe care o femeie și-l dorește este să afle că un tip pe care-l evită o iubește.

Sau e mort după ea.

Poate reușești să-i alimentezi un pic încrederea în propria atractivitate, va avea nevoie atunci când va tânji după alți bărbați cu adevărat interesanți pentru ea.

Când poți să-i spui vorbe mari unei femei

În două mari situații.

1. când te iubește și aveți o relație clasică
2. când te amuzi pe seama ei și a atitudinii sale

Prima situație este clară, nu ai nevoie de sfaturi de la mine. Dacă o femeie te iubește cu adevărat, nu mai contează cât de poetic ești, ce mărturisiri dulcege-i faci.

Totul va fi roz în ochii ei.

A doua situație însă merită un pic explicată pentru că e bărbații nu doar că nu ajung să o trăiască prea des, dar nici măcar nu încearcă să o inițieze activ.

Asta deși li se oferă prilejul de-a o face de foarte multe ori.

De exemplu, așa cum tu ești tentat să-i faci mărturisiri unei femei de care te simți atras, așa și femeile simt nevoia să facă diverse mărturisiri.

Partea spectaculoasă este că ele au această tendință chiar dacă nu se simt prea tare atrase de tine. Unele pur și simplu au nevoie de dramă împrumutată din serialele pe care le urmăresc.

Și cum aceste seriale sunt pline de momente importante, automat le induc ideea că așa trebuie să fie și viața lor – plină de momente romantice de dimineață până seara.

Prin urmare, dacă nu te grăbești tu să spui ceva măreț apropo de dragoste și sentimente nobile, sunt șanse mari să se grăbească ea.

Și femeile pot fi penibile, nu doar bărbații

O femeie poate fi la fel de penibilă ca un bărbat și invers.

Dacă o tipă pe care abia ai cunoscut-o începe să-și facă planuri de vacanță cu tine sau simte nevoia să-ți spună că te iubește, află că te afli în fața unui moment de-o profundă penibilitate cosmică.

Cum reacționezi?

Ai varianta să-i susții înflăcărat spusele gândindu-te că cine se aseamănă se adună și vei avea astfel șansa unei relații. Probabil va fi o relație isterică, dar asta contează mai puțin, nu? 🙂

Sau, poți face cel mai nimerit lucru în posibil – te amuzi un pic pe seama ei.

Asta nu-nseamnă să fii răutăcios, ci doar să fii corect cu realitatea și cu bunul simț. Faptul că o femeie o ia un pic razna nu-nseamnă că trebuie să o iei la rândul tău razna.

Nu e nimic în neregulă ca o tipă să se aprindă brusc după tine, dar este în neregulă să-ți spună că te iubește la doar câteva zile după ce te-a cunoscut.

De-asemenea, trebuie să înțelegi că femeile sunt lipsite  în ziua de astăzi de o plăcere de-a fi ironizate când o iau razna. Le lipsește asta 🙂

Majoritatea bărbaților sunt atât de fricoși în relație cu femeile încât le fură acestora plăcerea de-a fi ironizate.

Probabil că-n momentul acesta te gândești că nimănui nu-i place să fie ironizat, dar pierzi din vedere câteva lucruri – e vorba de-a te amuza pe seama ei fără răutate.

De-asemenea, ironia îndreptățită este acceptată doar de oameni cu un anumit grad de inteligență. Un om prost grămadă, indiferent că-i femeie sau bărbat, nu va avea vreodată o atitudine senină în fața ironiei îndreptățite.

Normal, aproape orice om se poate enerva în primă fază când este ironizat, dar doar proastele sau proștii rămân blocați nervos în fața unei ironii întemeiate.

În concluzie, o astfel de atitudine te ajută să faci și o selecție între femeile cu care merită să ai de-a face și femei pe care merită să le cunoști doar în sens biblic.

În Superghid te învăț cum să vorbești cu o femeie astfel încât să-i stârnești atracție. Te învăț de-asemenea cum să te folosești de umor și de ironie în seducție și cum să te diferențiezi de flăcăii triști care încearcă să-și cumpere relațiile.

PS: trebuie să înțelegi că majoritatea femeilor care vor citi textul acesta îți vor spune că autorul bate câmpii, că a fost abuzat când era mic, că e virgin, că nu se uită nimeni la el etc.

Partea fermecătoare este că dacă pui în practică spusele virginului abuzat care bate câmpii și nu are parte de atenție, vei descoperi ce diferență uriașă este între ce spune o femeie și ce face o femeie:

Sigur pe Tine – Cum să o cucerești cu ajutorul siguranței de sine

 

Photo: colinlogan

 

Abonează-te prin email pentru a primi pdf-ul cu 10 lucruri pe care orice bărbat ar trebui să le știe! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără scheme triste.