Privește-o în ochi – cum să te folosești de privire-n seducție

În topul celor mai importante contacte din viața ta, contactul vizual este pe locul 2.

Pe primul loc este contactul sexual în urma căruia ai rezultat tu.

În rest, nimic nu e mai important decât capacitatea ta de-a te folosi de privire pentru a stârni atracție sau măcar interes.

De ce te-am făcut să te gândești un moment la contactul sexual dintre părinții tăi?

Pentru a-ți produce ceea ce eu numesc un așa zis moment de „rușine șchioapă„.

Rușinea șchioapă este acel sentiment pe care-l trăiești atunci când ești pus în fața unei situații – vorbe, aduceri aminte, persoane etc. și ai brusc o reținere să tratezi relaxat respectiva situație.

Rușinile șchioape se plimbă prin mintea celor mai mulți oameni și simpla lor privire prin prisma logicii îți va arăta că sunt niște rușini false.

Că n-ar trebui să le tratezi ca pe ceva incomod, neplăcut, dificil.

Din contră, ar trebui să le tratezi ca pe ceva obișnuit, ceva firesc sau măcar ceva de nebăgat prea mult în seamă. E sarcina ta să plasezi partidele de sex dintre părinții tăi în ce categorie dorești.

Acum, pentru că ți-am spus ce este rușinea șchioapă, e timpul să-ți spun cum îi afectează un anume tip de rușine șchioapă pe bărbați.

Mai ales când vine vorba seducție și mai ales când vine vorba de-a-ți folosi privirea în jocul seducției.

De ce o grămadă de bărbați fac un contact vizual slab

Poți verifica singur situația aceasta: urmărește câți bărbați îți susțin privirea în momentul în care dai noroc cu ei.

E posibil să vezi că majoritatea nu păstrează contactul vizual sau îl păstrează pentru o foarte scurtă durată. Sau vei vedea că uneori și ție îți este incomod să păstrezi contactul vizual

De ce se-ntâmplă asta?

Există mai multe explicații, dar majoritatea au legătură cu respectul de sine și cu niște reflexe de comportament pe care natura ni le-a sădit în minte pentru a ne proteja în anumite momente.

Ce momente?

Momentele în care interacționăm cu oameni pe care-i simțim mai puternici decât noi sau când noi înșine ne simțim slabi în general și ajungem în situația de a interacționa cu cei din jur.

Concret, natura a avut grijă ca dacă tu te simți slab, dacă nu ești în cea mai bună formă sau dacă cei din jur îți sunt superiori mai ales fizic – să transmiți asta printr-o atitudine care include și evitarea privirii celuilalt.

Totuși multe s-au schimbat în lume din momentul în care natura s-a gândit la acest sistem de protecție pentru oameni și până astăzi. În ziua de azi, când susții privirea celor cu care dai noroc sau faci cunoștință nu mai provoci reacții agresive.

Sigur, cu condiția ca această scenă să nu se întâmple în cine știe ce mediu care aduce omul aproape de starea sa de animal – închisori, în mijlocul unui conflict verbal etc.

După cum vezi, am vorbit până în acest moment despre contact vizual cu alți bărbați, nu cu femei.

De ce îți spun asta când pe tine te interesează femeile?

Pentru că dacă nu privești bărbații în ochi, aproape sigur nu privești nici femeile. Sigur, vei considera că nu o faci pentru că ai o timiditate înnăscută sau cine știe ce alt motiv de genul acesta.

În mare, ai tendința de-a nu privi femeile în ochi dintr-un motiv înrudit cu cel pentru care nu privești nici bărbații în ochi.

Reflexul de-a-ți feri privirea sau de-a nu putea păstra contactul vizual mai mult timp vine tot din vremuri în care fiecare femeie din grup aparținea unui bărbat din grupul respectiv, totul în funcție de ierarhia grupului.

Prin urmare, a păstra contactul vizual cu o femeie e dificil nu pentru că ți-e teamă de ea, ci pentru că ancestral, în străfundurile minții tale, există credința că dacă tipa arată bine, sigur aparține unui mascul cu un statut superior.

Care mascul nu s-ar fi dat atunci deloc în lături să-ți crape capul dacă ar fi simțit că încerci să-ți perpetuezi genele cu femeia lui.

Din același motiv se formează și unele emoții majore pe care le simți când abordezi tipe. Frica irațională pe care o simți este de fapt teama pe care o ai că ai putea fi victima unui mascul mai bine poziționat ierarhic.

Atenție, vorbesc de frică irațională, primară.

Deci nu e ceva ce conștientizezi limpede în momentul în care eziți să abordezi o femeie care te atrage.

Cum rezolvi această problemă și treci la un contact vizual stârnitor

Acum, știi că reținerea ta are legătură cu teamă primitivă, o teamă care nu mai e rațională  pentru vremurile pe care le trăim astăzi.

Sigur, mai primesc uneori mesaje de la cititori care își imaginează tot felul de scenarii de genul – ce faci când te bagi în seamă cu o tipă și vine iubitul respectivei să se ia de tine.

Nu faci nimic, te amuzi pe seama tipului și-ți vezi de treabă.

Eventual, poți folosi tehnica mea de-a aplana conflicte de gen:

Termină cu amenințările astea, pe mine mă bat majoritatea femeilor. Nu e nicio scofală să te iei de unul ca mine. Ia-te de bărbați adevărați, nu de mine.

De ce ai face asta?

Pentru că-i o exagerare voită, pentru că dezarmează aproape orice flăcău agresiv chiar dacă e evident că nu arăți nici pe departe precum un tip pe care l-ar bate orice femeie.

Și pentru că femeile găsesc stârnitor faptul că tu, ca bărbat, ai asemenea relaxare încât să vorbești de asemenea manieră despre tine în timp ce 99% dintre încordații care se cred bărbați ar fi sărit la bătaie.

În fine, ideea este că astfel de lucruri se întâmplă extrem de rar. Sunt șanse uriașe să îți termini viața de trăit pe acest pământ și să vezi conflicte de acest tip doar prin filme.

Prin urmare, știi că teama de-a păstra contactul vizual e o teamă primitivă. Și știi că nimic rău nu ți se va întâmpla dacă vei susține privirea celor din jur, indiferent dacă e vorba de bărbați sau de femei.

Din contră, vei avea de câștigat respect de sine dacă o faci.

Apoi, mai știi că a păstra contactul vizual cu femeile până ele sunt cele care-și schimbă direcția de privit este o formă de afirmare a masculinității tale și a siguranței de sine.

De unde știi asta?

Tocmai ți-am spus-o eu acum – a păstra contactul vizual până ea este cea care-și mută privirea este o formă de afirmare a masculinității tale.

Adică ceva fain pentru femei, nu doar pentru tine.

În fine, dacă știi toate acestea, care-i concluzia?

Concluzia este că trebuie să te apuci să privești în ochi oamenii cu care ai de-a face, femei și bărbați. Normal, pe bărbați îi privești în ochi în momentul în care ai de-a face cu ei – când vă salutați, când vorbiți unul cu celălalt, când faceți cunoștință etc.

Deci nimic sexual, stai liniștit.

În schimb, cu femeile e altă poveste.

Nu doar că trebuie să păstrezi contactul vizual când faceți cunoștință, dar e bine să-i transmiți cu privirea faptul c-ai remarcat-o și că ești cumva interesat de ea.

Cum capeți acest curaj având în vedere că temerile primitive din mintea noastră sunt foarte puternice?

Simplu: prin exercițiu.

Adică trebuie să începi acum, imediat să faci contact vizual cu toți bărbații cu care interacționezi. Asta nu înseamnă că devii un holbat, un tip care urmărește cu privirea privirile celorlalți non stop.

Sunt nuanțe aici – privești în ochi atunci când dai noroc, când începeți să discutați, în timpul convorbirilor care presupun atenție și din când în când atunci când discuți diverse cu prieteni sau colegi.

În privința asta deci trebuie să te apuci acum de treabă pentru că e foarte ușor.

În privința interacțiunii cu femeile, tot acum trebuie să te apuci de treabă. Tot pentru că e foarte ușor.

Avantajul în cazul interacțiunilor cu femeiele este că nu e doar ușor, dar va deveni și foarte plăcut.

În primă fază, s-ar putea să-ți fie greu să-ți păstrezi privirea-n ochii ei atunci când se uită la tine, dar nimic nu te împiedică să încerci iar și iar.

Cu o mențiune importantă – dacă ați făcut conntact vizual și ea nu-și mai întoarce privirea la tine, nu insista pentru că asta începe să fie hărțuire.

De asemenea, urmărește mimica ei legată de contactul vizual pe care-l face cu tine. Dacă-n mod evident este deranjată, vezi-ți de treabă. Niciun om, indiferent că-i femeie sau bărbat nu trebuie să suporte priviri fixe sau abordări forțate.

Altfel, orice spațiu public poate fi câmpul de joacă al acestui joc: transport în comun, magazine, terase, biblioteci, mall-uri etc.

Exersează și vei face progrese rapide.

Cât de rapide?

Cam în câteva zile vei fi mult mai abil în acest joc decât ai fi crezut că poți fi.

Un bonus pentru situații generale

Pentru că tot vorbim de privitul în ochi, îți dezvălui o metodă prin care orice persoană poate obține ceea ce se numește în general „privire pătrunzătoare”.

Menționez că este mai degrabă o metodă prin care poți domina, intimida. În seducție, se folosește pentru scurte perioade de timp – câteva secunde, doar de câteva ori, alternativ cu privirea obișnuită.

În fine, este vorba de așa-zisă metodă a „ochiului stâng” și presupune focusare privirii tale asupra ochiului stâng al celui pe care-l privești.

Normal, faci asta când între tine și cel pe care-l privești există măcar un metru distanță, altfel va deveni vizibil pentru cel din fața ta că privești într-o anumită parte a feței sale.

În fine, o ușoară strângere a ochilor în momentul în care privești așa mărește efectul.

Repet, în seducție, metoda „ochiului stâng” se folosește pentru scurte bucăți de timp, de câteva secunde, alternativ cu privitul obișnuit.

Apropo de chestii pătrunzătoare… În ghidul acesta te învăț câteva lucruri care te vor face memorabil pentru femeile cu care ai de-a face.

Cât de memorabil?

Păi, sunt șanse să te țină minte toată viața lor:

De la Sărut la Sex – Dă-i voie să se culce cu tine!

 

Abonează-te prin email pentru a primi pdf-ul cu 10 lucruri pe care orice bărbat ar trebui să le știe! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără scheme triste.