Ce faci când o femeie încearcă să te facă gelos: soluție simplă și rapidă

Cum să reacționezi când o femeie încearcă să te facă gelos
Gelozia este o reacție profund naturală, explicabilă și vindecabilă.

Un tip îmi scrie un email în care-mi spune că se confruntă cu două probleme foarte frecvente printre bărbați.

Pe scurt, are o relație la distanță cu o tipă care-i studentă. Zice că se vizitează, că vorbesc non-stop și că au activate locațiile la snapchat.

Acum, problemele… Pe una o exprimă el, pe cealaltă am sesizat-o eu.

Teama lui este că a fost sau va fi înșelat.

Pe scurt, această frică este una naturală și are legătură cu două aspecte.

Pe de o parte suntem programați natural să facem ceea ce ține de noi să ne transmitem genele mai departe. Prin urmare, respingem violent ideea ca alți flăcăi să-și transmită genele prin intermediul partenerelor noastre.

Nu de alta, dar e chiar trist să ajungi să crești copilul altuia crezând că-i al tău și să dispari ca sămânță de pe fața pământului. De asta, faptul că omul spune că nu vrea să fie prostul nimănui este o reacție normală, chiar dacă nu e vorba de relație maritală aici.

Sigur, oamenii nu se gândesc în profunzime la motivele pentru care ai fi „prost” când ești înșelat, doar preiau ideea general accceptată și se simt aiurea.

Te simți aiurea în astfel de condiții nu pentru c-ai fi prost, ci pentru că o parte importantă a misiunii tale pe pământ a fost sabotată.

Pe de altă parte, această gelozie este provocată și de un nivel scăzut al încrederii în sine. Fără să o lungesc, cu cât ai o încredere în sine mai scăzută, cu atât mai ușor se poate instala acest chin al geloziei.

Bine, nu-nțelege că nu sunt afectați de gelozie și oameni care stau binișor la acest capitol. Înțelege doar că te atinge mai grav când stai prost din această perspectivă.

Din fericire, ambele rădăcini ale răului pot fi puse la respect.

Simplu fapt că-nțelegi resorturile instinctual – primare ale geloziei (programarea naturală), te ajută să-ți dai seama de ce te simți așa. Una e să știi de ce, alta e să te simți doar foarte aiurea și să n-ai nicio explicație pentru care gelozia este atât de nașpa.

Apoi, creșterea nivelului încrederii în tine este pur și simplu rezolvabilă de-o manieră mai simplă decât cred oamenii. Normal, contează însă și ce unelte folosești pentru asta.

Ghidul Sigur pe Tine face o treabă excepțională când vine vorba de-a te ajuta să-ți crești în mod real și durabil încrederea în sine.

Ia-ți-l și treci la treabă:

 

Sigur pe Tine – Cum să stârnești atracție cu ajutorul încrederii în sine

 

Dacă încearcă să te facă gelos, răspunde-i pe măsură!

Bun, am terminat cu problema pe care o sesizase cititorul.

Mai este însă o problemă majoră care reiese din spusele sale.

Concret, fata cu care are de-a face obișnuiește să-i alimenteze gelozia vorbindu-i despre diverși flăcăi care o privesc de-o manieră sexuală pe la școală.

Îi povestește băiatului asta și-i așteaptă reacțiile. Iar el, un pic naiv, trage concluzia că dacă nu l-ar fi iubit, nu ar fi practicat acest joc.

Pe scurt, o femeie poate încerca să te facă gelos ori pentru a verifica din ce material ești, ori pentru a-și confirma ei însăși că deține puterea în interacțiune.

Câteodată, e vorba de amândouă lucrurile.

Ca bărbat, datoria ta-n astfel de situații este să nu permiți asta.

Cum nu permiți asta?

Păi, depinde cum se desfășoară încercarea de-a te face gelos…

Totuși, îți pot oferi o schemă generală de răspuns dând un exemplu personal trăit în interacțiunea cu o fată care nu doar că arăta foarte bine, dar mai era și inteligentă (sau măcar citită).

Ce făcea această tipă?

Păi, la un moment dat, pentru că nu evitam să intru într-o relație clasică cu ea, a-ncercat să forțeze un pic lucrurile.

Adică a-nceput să-mi arate că după fundul ei roiesc mulți flăcăi, care mai de care mai determinat să-i câștige atenția.

Cum i-am răspuns?

Eu: Păi, e firesc să fie mulți flăcăi morți după tine…

Ada: De ce zici asta?

Eu: Dacă și eu îți acord atenție, îți dai seama că alții ar face orice să fie cu tine.

Ada: Aha… Poate ar trebui să învăț ceva din asta.

Eu: Da, poate ar trebui.

Ada: Ce ar trebui să-nvăț?

Eu: Știi că nu-s cu școala, tu trebuie să-ți dai seama.

Ada: Poate ar trebui să apreciez mai mult oamenii care fac eforturi pentru mine și mai puțin pe cei care nu au treabă nici cu școala, nici cu mine.

Eu: Sună bine.

Ada: Pentru mine poate, pentru tine nu cred!

Eu: Acum vorbeam de tine, lasă-mă pe mine.

Ada: Nu te las pentru că ești orb și încăpățânat.

Eu: În ce privință-s orb?

Ada: Orb și încăpățânat! Eu-ți spun că-s asaltată de bărbați care mă tratează așa cum merit și tu mă iei la mișto.

Eu: Nu te iau la mișto, dar îmi poveștești despre lucruri care nu mă interesează. A, dacă-mi povesteai că te asaltează diverse femei, sigur că aș fi intervenit, aș fi colaborat chiar 🙂

Ada: Adică vrei să spui că nu ești gelos?

Eu: Sunt foarte gelos la gândul că te-aș împărți cu o altă femeie și n-aș participa.

Ada: Lasă asta, eu mă refer la prezența altor bărbați în preajma mea.

Eu: Nu fi prostuță, e treaba ta cu cine vrei să ai de-a face și e treaba mea să aleg cu cine vreau eu să am de-a face.

Ce am făcut până aici?

Am făcut mai multe lucruri.

În primul rând, m-am purtat altfel decât se poartă bărbații când vine vorba de situații generatoare de gelozie.

Concret, majoritatea bărbaților caută ei activ indici că femeile cu care au de-a face îi înșală sau că manifestă interes pentru alți tipi.

În schimb, atunci când Ada mi-a spus că e super abordată, am tratat lucrurile ca pe un subiect lipsit de interes. Mai mult, am spus că-i firesc asta de vreme ce ea-i o femeie care are de-a face cu mine.

Asta este o schemă clasică de preluare a meritului.

Concret, în loc să întăresc direct ideea că fiind o femeie atractivă stârnește interesul multor bărbați, am spus că atractivitatea ei este validată de faptul că am eu de-a face cu ea.

Prin urmare, faptul că ea e o femeie căreia eu îi acord atenție face logic interesul ieșit din comun al altor flăcăi.

Nu te costă nimic să faci asta, din contră, te ajută mult ca bărbat. Mai mult, încearcă să ții minte astfel de lucruri. Nu de alta, dar mă-ndoiesc că le vei găsi scrise pe site-urile de seducție.

Apoi, am folosit încărcătura sexuală a mărturisirii ei ca să aduc lucrurile în zona mea de interes.

Sigur, asta n-a fost suficient pentru ea.

Ada: Mă ameninți?

Eu: Adică?

Ada: Sună ca amenințare, că dacă umblu cu alții, te pierd pe tine.

Eu: N-ai cum să mă pierzi pe mine pentru că eu nu aparțin cuiva. Dacă vrei ceva care să-ți aparțină și să fie la dispoziția ta, alege unul dintre muppets-ii ăia de se scurg după tine :))

Ada: OK, dacă tu nu-mi aparții mie, nici eu nu-ți aparțin ție.

Eu: :)))

Ada: Ce e de râs?

Eu: Dacă nu mi-ai aparține, crezi c-ai mai veni aici să-mi dai raportul în legătură cu cine te mai abordează?

Ada: Nu-ți dădeam raportul, ți-am spus doar ca să știi cum stă treabă. Se numete comunicare, adulții o folosesc în relații. În plus, nu vreau să mă acuzi după aia că n-ai știut!

Eu: În afară că ești lacomă de mine, te-am acuzat eu vreodată de ceva? Pe viitor, nu mai veni cu de astea la mine, e aiurea, serios. E ca și când m-aș apuca eu acum să-ți spun că Diana, prietena ta cea mai bună se dă peste cap să se bage-n seamă cu mine ori de câte ori are ocazia.

Ada: În visele tale, Diana nici nu te place!

Eu: Știu, se bagă în seamă doar din interes sexual, atâta tot :))

Ce-am făcut aici?

Am vorbit glumind despre câteva lucruri serioase.

Când glumești despre lucruri serioase precum ideea că nu-i aparții sau ideea că îți vorbește despre lucruri neserioase sau că prietena ei cea mai bună se dă la tine, obții un efect aparte.

Aceleași lucruri pot fi spuse și pe un ton serios, dar efectul nu este același.

Concret, faptul că glumești spunând lucruri serioase îi transmite pe de o parte ce ai de transmis, iar pe de alta îi arată că ai un soi de lejeritate în legătură cu lucruri care pe alții îi face să fie încrâncenați.

În fine, am avut grijă să prezint situația în care ea vine și-mi spune că o abordează diverși flăcăi ca pe o prezentare de raport, ca și când i-aș fi „șef”.

De ce am făcut asta?

Pe de o parte pentru că nu mi-a fost vreodată teamă să glumesc cu o femeie așa cum am dorit să o fac, iar pe de alta pentru că e o atitudine stârnitoare pentru femei.

Inclusiv pentru cele care neagă asta. De fapt, mai ales pentru cele care neagă c-ar fi stârnite de genul acesta de aroganță.

În ghidul De la Sărut la Sex te-nvăț cum să porți discuții curajoase cu femeile care te atrag astfel încât să fii enervant de atractiv pentru ele:

De la Sărut la Sex – Dă-i voie să se culce cu tine

 

Foto: Toa Heftiba

 

Abonează-te prin email pentru a primi pdf-ul cu 10 lucruri pe care orice bărbat ar trebui să le știe! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără scheme triste.