De câte ori te poți face de rahat atunci când abordezi o femeie?

De ce nu e o problemă când te faci de râs la abordări

De câte ori?

Serios, de câte ori crezi că te poți face de râs atunci când abordezi o femeie?

De mult prea puține ori.

Majoritatea bărbaților îndrăznesc atât de rar să se bage-n seamă cu o femeie încât au prea rar șansa extraordinară de-a se face de râs.

Ideea în sine există în mintea lor, adică au capacitatea de-a-și imagina scenarii în care el o salută și ea îi răspunde de parcă i-ar fi propus să facă sex pe bani în fața părinților ei. Sau ai lui, nu contează ai cui părinți.

Scenele respective nu sunt neapărat clare, dar suficient de prezente în mintea bărbaților încât aceștia să prefere să nu acționeze în niciun fel.

„Dacă râde  de mine?”.

„Dacă nu știu ce să-i mai zic după ce o salut?”.

„Dacă uit ce voiam să-i zic?”.

Această problemă se plimbă prin creierul bărbaților la fel ca o mașină sport pe străzile unui oraș într-o noapte de duminică – rapidă, cu motorul turat și fără chef de-a opri la vreun semafor.

O femeie care reacționează urât e un mare noroc, nu un ghinion

Există câteva lucruri importante pe care ar trebui să le știi despre această teamă.

În primul rând, scenariile în care tu te bagi în seamă cu ea și ea reacționează exagerat, ciudat sau chiar agresiv sunt extrem de rare.

„Extrem de rare” nu este suficient însă pentru a te convinge să acționezi.

Fiecare bărbat are impresia că lui i se va întâmpla sigur să dea peste o nebună care să-l facă de râs în fața prietenilor, a familiei, a Papei, a doamnei care vinde la magazinul de pâine etc.

Din păcate, e puțin probabil să ai norocul să dai peste o astfel de tipă dacă nu abordezi foarte multe femei. N-am glumit când am spus „norocul”. Ar trebui să-ți dorești și așa ceva măcar pentru că experiența în sine te ajută să fii un pic mai bărbat decât ai fost înainte s-o trăiești.

Realitate este însă că e mai probabil ca o femeie să reacționeze urât fără ca tu să o abordezi decât dacă te bagi în seamă cu ea. Din păcate, dacă nu obișnuiești să abordezi femei, nu ai de unde ști asta.

Ți-o spun eu aici, dar nici măcar asta nu e suficient pentru unii bărbați. Ei sunt în continuare convinși că viața e ca-n comediile romantice, cele-n care bărbații se fac de râs ori de câte ori deschid gura pentru a respira în fața unei femei.

Sau că femeile trebuie complimentate. Nu, nu trebuie complimentate.

Sau că femeile se tem de abordările bărbaților, deci trebuie să le iei pe ocolite. Nu, nu se sperie, doar bărbații o fac.

Apoi, ceea ce uită inclusiv bărbații care îndrăznesc să abordeze femei este un lucru simplu, dar tare important – poți controla doar ceea ce faci tu.

N-ai cum să controlezi cum va reacționa ea după ce tu ai salutat-o. Ea poate să te salute la rândul ei, așa cum fac 97,33% dintre femei, sau poate să te-njure de mamă. E alegerea ei cum va reacționa la un simplu salut.

Așa cum tu ai diverse probleme mai mult sau mai puțin firești, așa și femeile au probleme mai mult sau mai puțin firești. Prin urmare, la rândul lor pot reacționa ciudat indiferent dacă tu faci ceea ce trebuie, spui ceea ce trebuie. De ce te-ai consuma pentru ceea ce nu controlezi?

Pentru rezolvarea oricărui lucru trebuie să plătești un preț

Unul dintre cititorii noștri din Basarabia are o problemă  pe care o au mulți și dintre cititorii noștri din România, Spania, Italia, Marea Britanie, Germania și de prin vreo alte  30 de țări…

Nu, n-am vrut să mă laud cu faptul că blogul e citit peste tot în lume, ci doar să-ți reamintesc faptul că problemele bărbaților sunt aproape universale.

În fine, uite ce spune Vitalie:

„Citind ghidul tău am cunoscut o mulțime de lucruri care nu le stiam, însă  am o întrebare.

Fac cunoștință cu fete de multe ori, dar ajung la un moment în care mă blochez și nu știu cum să mă apropii de o fată pe care o remarc.  Îmi dau seama că fac o prostie că nu intru în vorbă, dar nu știu cum să depășesc această situație.

Mi se pare că dacă voi ajunge în fața ei, voi aționa greșit. Nu sunt timid, dar mă confrunt cu astfel de situații de multe ori. Dă-mi un semn dacă mă poți ajuta”.

Vitalie nu e timid, dar îi este teamă că dacă va intra în vorbă cu o tipă care-i stârnește interesul va spune prostii, se va bloca, se va face de râs.

Teama lui este o teamă obișnuită, nu e nimic ciudat, e teama despre care am discutat mai sus, doar că îmbracă o formă foarte puțin diferită.

El trebuie să știe este că pentru rezolvarea oricărui lucru trebuie să plătești un preț. În cazul acesta, e vorba de prețul confruntării cu teama.

Nu spun asta pentru că sună savant din perspectivă psihologică, ci pentru că e pur și simplu adevărul. Mai mult, spre deosebire de o tipă speriată de păianjeni care e forțată să se confrunte cu motivul fricii sale fără să fie pregătită din niciun punct de vedere pentru o astfel de experiență, bărbații au de partea lor mai multe atuuri.

În primul rând, sunt bărbați.

Asta presupune că în natura noastră masculină este sădit inclusiv sentimentul că trebuie să suferim pentru a evolua, pentru a deveni versiuni mai bune ale noastre. Tot ceea ce obținem valoros obținem prin muncă și / sau un soi de suferință.

În cazul abordărilor și a discuțiilor cu femeile, munca presupune să citești blogul, ghidurile, mail-urile pe care le trimit, iar suferința se limitează la teama pe care o vei avea în tine atunci când te afli la începuturile tale-n seducție.

Teama aceasta se vindecă însă.

Nu poți acționa prostește la nesfârșit, neștiința are limite

Gândește-te un pic.

Să zicem că abordezi o tipă și acționezi prosteste. Spui ceva penibil sau te blochezi și nu mai știi ce să spui la un moment dat.

Ce se-ntamplă?

În mare, nimic.

Ea își vede treabă și tu te simți ca naiba pentru o perioadă de timp. Cât de lungă este această perioadă?

Dacă nu mai abordezi o altă femeie, perioada va fi destul de lungă. Adică vei analiza în detaliu ce prostie ai făcut și îți vei chinui mintea, ți-o vei biciu cu tot felul de acuze. Te vei simți de rahat total aiurea, dar neabordând o altă femeie, mintea ta va avea tot timpul din lume să facă asta.

În schimb, dacă vei merge mai departe și vei aborda o altă tipă se vor întâmpla în mod sigur niște lucruri interesante. E posibil să iasă totul bine sau e posibil să acționezi din nou prostește.

Hai să luăm scenariul în care acționezi din nou prostește – spui ceva ce ți se pare penibil sau te blochezi neștiind ce să mai zici.

Știi care-i însă diferența față de prima încercare? Indiferent că vrei sau nu vrei, oricât ți-ai da silința, te asigur că nu vei putea prea ușor să repeți întocmai experiența anterioară. Adică și să vrei și tot nu poți acționa din nou la fel de prostește.

Deja de la a 3-a abordare, ești pierdut pentru grupul flacăilor care acționează prostește 🙂

Ăsta-i adevărul –  pe măsura ce acționezi, pe măsură ce riști, pe masură ce te arzi, înveți.

Înveți inclusiv faptul că sfaturile mele au valoare doar dacă sunt puse-n practică.

De asemenea, înveți că te transformi. Că experiențele te transformă, că nu mai poți fi același după ce acționezi.

„Da, dar eu nu vreau să mă fac deloc de râs”

Aș putea să-ți spun că nu te poți face cu adevărat de râs dacă abordezi o femeie așa cum te învăț eu în ghiduri sau pe blog.

Nu ai cum.

Chiar dacă dai peste cap sfaturile mele, tot nu ai cum să te faci cu adevărat de râs.

Trăiești într-o lume de papă lapte, înțelegi? Prin urmare, simplu fapt că tu îndrăznești să abordezi o femeie este un lucru care îți dă dreptul în ochii ei să te și faci de râs fără ca ea să considere neapărat că te-ai făcut de râs.

De cele mai multe ori, ceea ce ție ți se pare un mic dezastru pentru ea poate să fie o întâmplare plăcută. O grămadă de tipe care arată bine au parte de foarte puține abordări memorabile, iar o abordare „prostească” poate fi memorabilă.

Nu ai nevoie de cine știe ce curaj, ci doar de puțină cunoaștere adevărată și împăcarea cu gândul că vei face și erori la începuturi.

Dacă asta-i prea mult pentru tine, sun-o pe mămica ta și spune-i că vrei să te-ntorci acasă. Va înțelege despre ce-i vorba, femeile știu întotdeauna când un bărbat nu este pregătit să fie bărbat.

PS: în Superghid există inclusiv două exerciții care te ajută să-ți învingi timiditatea atunci când vine vorba de-a aborda femei. Nu-ți învingi peste noapte această teamă, dar exercițiile respective sunt o soluție extraordinară pentru oricine-i dispus să-și rezolve o astfel de problemă.

 

Cum să vorbești cu o femeie

 

Foto: seanandlauren

 

Abonează-te prin email pentru a primi pdf-ul cu 10 lucruri pe care orice bărbat ar trebui să le știe! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără scheme triste.