Bărbații nu se ceartă.

De ce e important să nu te cerți cu o femeie

Observi punctul de la finalul titlului acestui text?

Sigur că-l observi măcar acum, după ce ți-am atras atenția asupra sa.

De ce am pus acel punct?

În mare pentru că nu există discuții legate de afirmația din titlu.

Bărbații chiar nu se ceartă. Nu se ceartă în general și sigur nu se ceartă în interacțiunile cu femeile.

De ce ar trebui să ții cont de acest sfat?

Sunt câteva motive simple, dar importante pe care ți le prezint în continuare.

Cearta te face nebărbat

Atunci când te cerți, indiferent că ai sau n-ai dreptate în ceea ce spui,  te transformi din bărbat în țață.

Bărbații vorbesc într-un anume fel, țațele în cu totul alt fel.

Orice ceartă care presupune ridicarea vocii nu te va face mai masculin.

Din contră, riști să devii brusc un fel de cocoșel în plin proces de maturizare care-și pierde vocea în tensiunea momentului.

De asemenea, când te cerți, pierzi controlul asupra limbajului corpului tău.

Dacă în situațiile obișnuite poți să-ți controlezi limbajul corpului astfel încât să nu transmiți celor din jur trăirile tale și să ajungi astfel să-ți îmbunătățești rapid starea psihică, atunci când te cerți totul se duce naibii.

Concret, între zbuciumul din mintea ta și limbajul corpului tău apar sincronizări mult prea perfecte.

Așa cum în minte totul se-ntunecă și ideile încep să se strângă de gât una pe cealaltă ca nu cumva ceva profund coerent să-ți iasă pe gură, așa și limbajul corpului tău începe să exprime ceea ce ești – un ghem neputincios de nervi.

Vezi ce paradox e aici?

Obișnuim să considerăm ideea de „sincronizare” ca pe ceva automat pozitiv. Ai zice că sincronizarea dintre ceea ce simți și limbajul corpului tău e un lucru bun, dar realitatea certurilor arată că nu e nici pe departe așa.

În ghidul de atitudine masculină Stai drept!  te învăț să sincronizezi ceea ce gândești cu limbajul corpului, nu ceea ce simți.

Astfel încât să poți să-ți schimbi profund starea psihică într-una favorabilă ție ca bărbat ce dorește să stârnească atracție femeilor și interesat să se simtă bine-n propria piele.

Ce trebuie să faci când o femeie te enervează

Vei spune că există nenumărate situații în viața ta în care o femeie te enervează.

Fie că e o femeie cu care ai o relație clasică sau cu care doar interacționezi de dragul sexului și a dorinței de-a vedea ce-i de capul ei, se poate întâmpla ca respectiva să te scoată din sărite.

Dacă se întâmplă asta, deja ai făcut niște greșeli. Când cineva te scoate din sărite, aproape întotdeauna-i vina ta, nu a celui sau a celei care te enervează.

Oamenii din jur pot face orice, felul în care reacționezi tu la ceea ce fac sau spun ei este însă sub controlul tău.

Prin urmare, repet, ai făcut deja o greșeală sau mai multe dacă o femeie te scoate din sărite prin comportamentul ei, prin vorbele ei, prin faptele ei.

Ce ai de făcut în astfel de situații?

În mare, ai două lucruri de făcut:

  1. Să nu mai comiți și alte greșeli – adică să nu te cerți cu ea
  2. Să-i arăți că greșește-n relație cu tine și riscă să nu mai poată face asta

E simplu, nu e nimic complicat.

După cum ți-am spus mai sus, a te certa cu ea e o greșeală pentru că certurile te fac nebărbat, te golesc de masculinitate, te transformă într-un fel de pițipoancă cu gura mare.

N-are rost să fii așa într-o interacțiune cu o femeie care te atrage, cu care vrei să te culci, cu care vrei să te distrezi.

Ce-nseamnă a-i arăta că greșește și riscă să nu mai poată face asta?

Îți explic imediat.

Ce trebuie să faci când o femeie greșește față de tine

Vezi ce frumos am spus? „O femeie greșește față de tine” 🙂

Sună așa, old school.

Aș fi putut spune însă foarte simplu „Ce faci când o femeie cu care ești se culcă cu altul” sau „tipa cu care ești nu te respectă” sau „tipa cu care ești nu se mai simte atrasă de tine„.

Nici nu era nevoie să fac aceste precizări, știai deja cam ce-nseamnă ca o femeie să greșească față de tine chiar dacă acțiunile respective pot fi intenționate, nicidecum greșeli 🙂

În mare, dacă te-a-nșelat, o părăsești.

Fără discuții.

N-ai de ce să te cerți cu o femeie care te-a înșelat. E ca și cum vrei să ai o dispută cu cineva care nu mai contează.

Vei spune că totuși contează, pentru că te simți rănit, pentru că ai petrecut cine știe cât timp cu respectiva femeie.

În realitate, nu ai petrecut timp cu tipa care te-a-nșelat. Ai avut o relație cu o altă tipă, o tipă pe care o credeai corectă, o tipă care acum nu mai este.

Te simți rănit?

Normal că te simți rănit, dar faptul că-i reproșezi ei că te-a înșelat, faptul că-i ceri socoteală, faptul că strigi sau plângi nu te va ajuta în realitate cu nimic.

Nu va schimba realitatea că ea te-a înșelat și e cazul să mergi mai departe.

De fapt, nu doar că nu te va ajuta, dar îți va face rău pentru că deși aparent te descarci, în realitate te încarci cu un comportament nebărbătesc.

Când greșela față de tine presupune situații în care ea nu te respectă și se comportă ca o nesimțită-n relație cu tine, atunci ideea de-a te certa cu ea devine și mai inutilă.

Serios, a te certa cu ea pe tema felului în care te tratează e de fapt un fel de a te ruga de ea să se poarte frumos cu tine. După cum știi deja, bărbații nu se roagă de femei, de ce ai face-o tu?

În loc să țipi ca o isterică sau să te smiorcăi că nu te respectă, mai bine faci ceea ce este necesar să-ți recapeți respectul de sine și să devii astfel din nou un tip respectabil pentru cei din jurul tău.

În fine, dacă nu se mai simte atrasă de tine și manifestă evident asta în comportamentul ei, iarăși este inutil să provoci o ceartă în care să-i reproșezi că s-a-ndepărtat de tine.

Faptul că ridici această problemă nu face altceva decât să te facăc un bărbat și mai neatractiv în ochii ei. Nu face asta, bărbații nu stârnesc atracție reproșându-le femeilor că nu se mai poartă cu ei cum se purtau la un moment dat.

Există alte lucruri mai importante de făcut în astfel de situații.

Cum transmiți mesaje serioase fără să te cerți

Am spus mai sus că cearta este inutilă și că un bărbat nu trebuie să se certe vreodată cu o femeie.

Asta nu înseamnă însă că nu e firesc să transmiți lucrurile care nu-ți convin așa cum un bărbat ar trebui să le transmită.

Dacă nu-ți place comportamentul ei, spune-i că nu-ți place comportamentul ei. Nu te plânge, spune-i doar:

Nu e OK ce faci, eu nu-nghit prostii de astea. Oprește-te sau continuă cu alții așa, nu cu mine.

Vezi ce simplu poate fi?

Sunt niște cuvinte simple care transmit un mesaj clar.

Totuși, sunt câteva nuanțe de precizat.

În primul rând, când ai ceva de genul acesta de transmis, nu ridici vocea. Niciodată nu ridici vocea.

Ai văzut vreodată cum vorbesc oamenii importanți care au lucruri importante de spus? Vorbesc fără să ridice vocea pentru că știu că cei cărora li se adresează au tot interesul să-i asculte.

Un exemplu la nimereală este Țiriac. L-ai văzut vreodată ridicând vocea-n discuție cu cineva?

Apoi, îți pot spune un secret pe care e puțin probabil îl vei mai auzi vreodată din gura cuiva.

Cele mai puternice mesaje pe care le poți transmite vreodată în discuția cu o femeie sunt cele care sunt limpezi la nivel de conținut, sunt rostite pe un ton ferm și sunt însoțite de un limbaj al corpului care întăresc idea că ești sigur de ceea ce spui.

De exemplu, cuvintele acelea de mai sus sunt limpezi la nivel de conținut, e clar ce transmit și inclusiv sensurile lor induc ideea de fermitate.

Îți rămâne să le rostești calm și să păstrezi contact vizual de-a lungul interacțiunii cu tipa din fața ta.

În al doilea rând, secretul de care-ți spuneam presupune să ai o postură relaxată când faci astfel de „comunicări”.

Da, relaxată. Nu e nevoie să stai ca un ofițer de paradă militară ca să fii convingător într-o astfel de situație.

În fine, cu cât e mai serios mesajul, cu atât te sfătuiesc mai mult să te folosești de așa zisul zâmbet de colțul gurii. Atenție, asta nu-nseamnă să te schimonosești, ci doar să să ai mimica unui om care spune senin ceea ce spune, uneori zâmbind fin.

Combinația aceasta dintre cuvinte, ton, privire, postură relaxată și seninătatea expresiei dă mesajului tău o forță incredibilă.

Nu-ți închipui că e ceva greu de pus în scenă, din contră, e foarte simplu. E mult, mult mai simplu decât să te cerți, asta-ți pot spune sigur.

Ce faci când ea are chef de ceartă și o ia razna

După cum știi, femeilor le place drama.

E o generalizare?

Normal că e o generalizare, doar știi că-mi place să fac uneori generalizări, mai ales când știu că-i irită pe unii și-i ajută pe alții să-nțeleagă mai bine ce am de spus.

În fine, pentru că le place drama, femeilor le plac și certurile.

Unele doresc să se certe pentru că așa au văzut ele prin filme că se procedează când ai o relație cu un bărbat. Cumva, cearta le dă impresia că ceea ce trăiesc este mai intens. În plus, certurile le permit să spună lucruri pe care apoi le pot povesti prietenelor lor sub forme de genul:

Și atunci i-am spus așa… și el a spus așa și eu i-am spus așa și el a spus așa…

Acum, faptul că femeior le place drama și unora nu le-a plăcut să citească și cărți nu-nseamnă că automat trebuie să disprețuiești acest obicei al lor.

Mai bine te amuzi pe seama acestei apucături cum te amuzi și pe seama altor atitudini aiurea.

În concluzie, când o femeie vrea să se certe cu tine, amuză-te pe seama ei.

Dacă ai dreptate, spune-i o dată limpede de ce ai dreptate, apoi poți să faci oricât de mult mișto dorești pe seama nervozității ei. Nu insista să explici iar și iar același lucru când ai dreptate.

E mai multă forță în a spune o dată un lucru la modul serios decât a repeta iar și iar același lucru.

Dacă nu ai dreptate, spune o dată limpede că nu ai dreptate, spune că-ți pare rău că s-au întâmplat lucrurile așa în caz că ai rănit-o cu ceva și atât.

Nu-ți cere scuze de nenumărate ori și nu încerca să te justifici la nesfârșit. Nu încerca insistent să o împaci după ce ai făcut asta.

Dacă ceea ce-ți reproșează e ceva ce face parte din natura ta ca bărbat, poți să te amuzi pe-ndelete pe seama   ei.

Adică poți face ceva de genul acesta:

Ea: Te-ai uitat după fundul ei, am văzut că te-ai uitat…
Tu: Sunt bărbat, chiar dacă aș vrea să nu mă uit, tot îmi fug ochii după un fund fain. E ceva firesc.
Ea: Adică e firesc să te uiți după fundul altor femei? Mai am și eu prietene care au iubiți și n-am mai auzit de vreunul să fie cu prietena pe stradă și să se uite după fundul alteia.
Tu: Majoritatea prietenelor tale sunt niște scorpii castratoare, așa că bărbații de lângă ele nu mai au pic de sexualitate în ei. N-ar putea nimeri cu privirea fundul unei femei.
Ea: Majoritatea prietenelor mele sunt super fete, iar acei băieți nu se uită pentru că au bun simț, spre deosebire de alții…
Tu: Nu știu, nu mă pricep la de astea.
Ea: Da, tu te pricepi la fundurile altor femei.
Tu: Așa și-așa, mai am de lucrat în privința asta.
Ea: Ești nesimțit la faza asta, serios. Eu rămân fără aer aici și tu mă iei la mișto…
Tu: Nu te iau la mișto. Chiar înțeleg de ce te-ai enervat așa.
Ea: De ce m-am enervat așa?
Tu: Faci scandal ca să obții apoi sex de împăcare.

Limpede?

Perfect.

Apropo, dacă vrei să rămâi pentru totdeauna în mintea unei femei, atunci îți recomand să folosești ponturile din acest ghid:

De la Sărut la Sex – Dă-i voie să se culce cu tine!

 

Abonează-te prin email pentru a primi pdf-ul cu 10 lucruri pe care orice bărbat ar trebui să le știe! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără scheme triste.