Home Blog Ce faci dacă te-a înșelat

Ce faci atunci cand esti inselat?

Acum cativa ani, am vazut un film al carui nume nu reusesc sa mi-l mai amintesc. Era vorba despre relatia unor tineri cu niste conceptii foarte moderne despre viata.

Interesant este ca, la un moment dat, el o insala, iar ea cere sfatul unui cuplu foarte in varsta in legatura cu decizia pe care ar trebui sa o ia.

Batranul isi cheama sotia alaturi de el si-i povestesc fetei un lucru surprinzator. Inainte ca relatia lor sa atinga aproape 70 de ani, au fost tineri si au gresit. El a calcat stramb, iar ea l-a iertat.

Dupa scurgerea atator ani, el considera ca acel pas gresit a fost cea mai mare eroare din viata sa, iar ea considera ca decizia de-al ierta a fost cea mai inspirata dintre cele luate de-a lungul vietii.

In final, sfatul batranilor a tras un upercut la ficat logicii:”Asculta-ti inima!”.

Viteza benzii de ceara, scurt metrajul si filmul adevarat

In realitate insa, lucrurile sunt un pic mai complicate decat in filme. Ca barbat roman, ai o speranta medie de viata undeva la aproape 70 de ani. Cam cat au relationat cele doua personaje din filme, dar categoric insufficient de mult incat sa-ti bati joc de timpul tau.

Regula mea este simpla: esti inselat, termini relatia. Dar nu la modul in care obisnuiesc unii sau altii sa procedeze. Cu plansete, acuze, discutii interminabile… Nu, o termini cu viteza desprinderii benzilor de ceara de pe picioarele femeilor care merg la epilat. Scurt si rapid.

Cu cat amani momentul, cu atat petreci mai mult din viata ta alaturi de o femeie care nu te respecta. E atat simplu incat nici cel mai destept regizor n-ar putea scoate dintr-o astfel de poveste mai mult decat un scurt metraj.

Filmul adevarat il regizezi tu, continuandu-ti viata.

Cui nu se adreseaza sfatul acesta?

Spre deosebire de majoritatea expertilor, eu sunt un tip care-si cunoaste limitele. Adica, de exemplu, nu m-as incumeta sa dau acest sfat oamenilor casatoriti.

Orice barbat casatorit are mai multa experienta in domeniul casatoriei decat mine, care nu sunt insurat.

Situatia unui barbat casatorit care descopera ca sotia l-a inselat include mai multe variabile decat situatia unui tip care iese cu o fata de cateva luni si se loveste de aceasta problema.

Poate fi vorba de lucruri pe care nimeni nu le poate banui, poate fi vorba de copii la mijloc sau poate fi vorba despre barbati care aleg sa-si asculte inima. Le doresc bafta!

Abonează-te prin email și primești ponturi la care doar abonații au acces! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără labe triste.