Nimic nu e mai important decât să fii respectat ca bărbat

Cum să inspiri respect femeilor

Obișnuiesc să scriu des despre cât de important este ca un bărbat să inspire respect femeilor care-l atrag.

Nu insist asupra acestui aspect pentru că am văzut de prea multe ori A Bronx Tale când eram puștan, ci pentru că există o legătură importantă între capacitatea unui bărbat de-a stârni respect și capacitatea acestuia de-a deveni atractiv în ochii unei femei.

Această legătură este evidentă în foarte multe momente ale interacțiunii cu o femeie.

De exemplu, atunci când femeia de lângă tine remarcă pentru prima dată că tu ești altfel în fapte și atitudini decât majoritatea flăcăilor pe care i-a întâlnit.

De-asemenea, devine evidentă atunci când ea își pierde interesul pentru tine sau când îți spune că are nevoie de o pauză etc.

În situațiile de genul acesta, respectul ori este, ori lipsește.

Adică este de obicei prezent la rădăcina percețiilor ei când se simte atrasă de tine și lipsește de obicei din tablou atunci când îți propune să opriți relația sau interacțiunea.

Ce câștigi cu adevărat când inspiri respect

Dacă ții cont de acest lucru în acțiunile tale, câteva lucruri importante se vor întâmpla în același timp.

În primul rând, viața ta se va simplifica major. Când te raportezi la respect, renunți la o grămadă de acțiuni, comportamente și atitudini de nocive pentru tine.

De exemplu, dacă te respecți, nu ai cum să te porți ca un clovn în relație cu femeile, doar de dragul de-a le distra.

Sau dacă vrei să inspiri respect, nu înghiți comportamente abuzive doar pentru că te temi că altfel pierzi relația cu o femeie.

Sau dacă tu crezi în ideea de respect, nu accepți să stai într-o relație cu o femeie care te-a înșelat.

În al doilea rând, atunci când ții cont de respect, știi foarte bine dacă o acțiune sau un comportament este OK. â

Adică ai un reper:

Dacă fac asta, mă respect?

sau

Dacă mă comport așa, voi inspira respect?

Respectul se obține prin fapte și atitudini

Bărbații sunt extrem de preocupați de chestiuni precum felul în care arată sau felul în care se îmbracă.

Deși ambele aspecte sunt importante, nu sunt cele mai importante atunci când vine vorba de stârnirea atracției.

În schimb, capacitatea de-a inspira respect femeii de lângă tine este una dintre capacitățile care pot duce la stârnirea atracției.

Spuneam că respectul se obține prin fapte și atitudini.

Nu mă refer la fapte precum cucerirea Everestului fără șerpași sau la atitudini precum sfidarea lui Nuțu Cămătaru’ în trafic.

Lucrurile sunt un pic mai simple de-atât.

În primul rând mă refer la un tip de comportament și la un tip de atitudine născute pe de o parte din propria personalitate, dar hrănite pe de alta de cunoaștere în domeniul seducției.

Mai simplu spus, ia sfaturile mele și aplică-le.

Personalitatea ta va exista în fiecare gest sau acțiune, iar cunoașterea mea îți va da un contur diferit comparativ cu majoritatea bărbaților.

Aș spune chiar că vei fi „special” comparativ cu 99,99% dintre bărbați, dar azi prefer să nu te pun în fața unor adevăruri atât de profunde.

De asemenea, acordă-ți timp cu gândurile tale pentru a identifica mai rapid și mai clar ce te-ar putea ajuta să-ți crești respectul de sine.

Un tip de respect cu adevărat special

Dincolo de respectul pe care-l inspiri unei femei, este foarte important și respectul pe care îl inspiri propriei persoane.

Unii îi spun acestui „sentiment” respect de sine.

În fine, ideea este că-i  important ceea ce cred alții despre tine, dar și mai important este ceea ce crezi tu însuți despre propria persoană.

De ce?

Dintr-o grămadă de motive, printre care cel mai important este că alături de alții trăiești o perioadă limitată de timp.

În schimb, alături de tine  trăiești tot timpul. Asta-i viața, dacă nu-ți place, schimbă-ți-o!

Cum îți obții acest respect de sine? Din nou, prin fapte și atitudini.

Mă refer la faptele tale și la atitudinile tale față de diverse oameni, întâmplări, viață în general. În Superghid te învăț o grămadă de lucruri care te ajută să-ți crești respectul de sine în mod real.

Mă refer aici la un câștig permanent, nu la o senzație de bine care se pierde la prima confruntare cu o situație neplăcută sau cu o nereușită în relație cu o femeie.

Cea mai perversă plată pe care o fac bărbații

Zilele trecute, mă uitam pe mail-urile primite de la cititori și mi-am dat seama că multe dintre ele au un punct comun.

E un fel de simptom aproape general: bărbați care  ori își pierd iubitele și vor să le recucerească, ori au încercat să cucerească o tipă și au eșuat.

Normal, le pot recomanda ghidul  Cum să-ți recâștigi iubita dacă femeia pe care au pierdut-o sau cea pe care au „ratat-o” este una cu adevărat specială.

Totuși, nu pot să nu remarc un fapt simplu – mulți ies din relații clasice sau din diverse interacțiuni cu un respect de sine foarte scăzut.

Și asta se întâmplă dintr-un singur motiv: au încercat să plătească pentru atenție sau relație cu propriul respect de sine, cu mândria lor primară, cu ultima fărâmă de orgoiu.

S-au rugat de femeile din viața lor să rămână cu ei.

S-au rugat să primească atenția lor.

Mare eroare.

Foarte mare.

Respectul este important pentru orice om, dar felul în care se raportează femeile și bărbați la acesta este diferit.

Diferențe dintre bărbați și femei când vine vorba de respect

Cultural vorbind, respectul are o valoare diferită pentru femei și bărbați.

Adică, succesul bărbaților în viață depinde într-o mai mare măsură de cât respect inspiră decât depinde succesul femeilor.

Deși o grămadă de femei au respect de sine și acționează de-o manieră care poate inspira respect celor din jur, realitatea este că nu depind într-o măsură la fel de mare de acest aspect.

De exemplu, o femeie poate avea un anumit tip de succes în viață prin simplu fapt că este frumoasă și atât.

Frumusețea ei bazată în mare măsură pe înzestrare genetică poate fi suficientă ca să devină soția unui bărbat foarte bogat și să rezolve problema traiului pentru restul vieții.

Pentru asta, în multe situații, nu trebuie să inspire nimănui niciun fel de respect, e suficient să existe și să întrețină ceea ce i-a oferit natura.

În paralel, bărbații nu sunt la fel de norocoși.

Dacă ești sărac și dorești să fii bogat, ai șanse mai mari să câștigi la loto decât să devii partenerul de viață al unei femei extrem de bogate.

Prin urmare, va trebui să fii suficient de deștept, suficient de muncitor și suficient de norocos ca să reușești acolo unde o femeie frumoasă reușește uneori doar prin simpla sa prezență.

Iar societatea are grijă să întărească aceste exemple aparent extreme pe care le dau eu.

În concluzie, pentru tine să inspiri respect este o chestiune capitală, o chestiune de care depinde statutul tău în interacțiune cu toată lumea, femei sau bărbați.

Mai mult, respectul pe care femeile îl capătă în mod tradițional ține mai degrabă de capacitatea lor de a proteja „elemente” înnăscute care țin de propria persoană.

Astfel, aceasta poate fi respectată dacă-și protejează feminitatea prin felul în care se comportă, vorbește, acționează etc.

Sau poate fi respectată pentru felul în care protejează estetica propriei persoane prin felul în care se îmbracă, se machiază sau nu se machiază, prin postură, prin gestică, prin maniere etc.

Sau prin felul în care își protejează statutul de femeie serioasă prin refuzul de-a face sex ocazional sau de-a intra în interacțiuni cu bărbați care nu vizează o relație serioasă.

În paralel, ca bărbat protejezi mai degrabă ceea ce ai obținut prin muncă, nu ceea ce obții prin simplu fapt că te-ai născut într-un anumit corp.

De exemplu, ajungi să-ți protejezi statutul abia după ce obții acel statut prin acțiuni care-ți demonstrează valoarea.

Adică, ca să fii perceput ca un tip curajos, chestiune foarte onorabilă între bărbați, trebuie să fi demonstrat acel curaj.

Iar curajul, după cum știi, se demonstrează în siutații care au presupus un oarecare risc.

Nu devii curajos doar pentru că te-ai pozat îmbrăcat sumar și o revistă de mondenități te laudă, așa cum se întâmplă în cazul femeilor:

Ce curajoasă a fost! A arătat totul fără nicio prejudecată!.

Mare atenție la manipulările femeilor când vine vorba de respect

De ce ți-am spus toate acestea?

Pentru ca să înțelegi de ce pentru femei respectul pare să nu fie de multe ori o miză.

O grămadă de femei, majoritatea foarte bine intenționate, îți vor spune mereu că pentru dragoste trebuie să treci peste mândrie.

Iar eu îți voi spune că o femeie care te iubește nu te umilește și nu te lasă să faci gesturi sau fapte care te pun în situații umilitoare.

De-asemenea, o grămadă de femei  bine intenționate  îți vor spune că pentru a câștiga o femeie trebuie să renunți la orgoliul masculin, la atitudini care trădează mândrie etc.

Iar eu îți voi spune tot mereu că femeile sunt atrase de bărbați, nu de legume.

Ori un bărbat este un pachet complet care conține alături de o grămadă de calități și de defecte inclusiv  mândrie, orgoliu, respect de sine.

De asemenea, îți voi reaminti că nu e o idee prea bună să-ntrebi o femeie ce ai de făcut în relație cu femeile:

În fine, să zicem că ești ești angajat pe bani mulți la o companie care te exploatează și la care șeful își bate joc de tine?

Nu te mira că tu te simți zilnic castrat de acest tratament, iar partenera de viață îți spune să mai suporți un pic, măcar până terminați de dat rata la casă.

Și după ce dați rata la casă, poate ar trebui să mai suporți un pic să mai faceți niște investiții din banii ăia buni pe care-i câștigi.

Și după ce faceți niște investiții, poate ar trebui să mai suporți pentru că toată prietenele ei o invidiază că are un iubit atât de bine plasat în câmpul muncii.

Plus că se poate lăuda cu tine și stârni oftici peste tot.

Așa că respectul pe care tu ți l-ai dori nu valorează nicio ceapă degerată în ochii ei.

Dar tu suferi zi și noapte dintr-un motiv simplu – deși viața bărbaților este în general mai grea decât a femeilor, softul tău a fost bine programat de natură sau de Dumnezeu.

Și acel soft bine programat îți atrage atenția iar și iar că nu e firesc să fii zilnic călcat pe ouă doar pentru că ești mai slab plasat într-o ierarhie dintr-o companie.

Ce vei face?

Vei sluji intereselor ei penibile sau vei acționa într-o direcție în acord cu natura ta masculină?

Cum să-ți recâștigi respectul după ce faci greșeli

Sau alt exemplu, inspirat dintr-un mail pe care l-am primit recent de la un abonat al site-ului:

Acum ceva timp, am acceptat fără să dau importanță, ca soția să se vadă la un suc cu fostul ei șef.

Apoi, m-a mințit că merge la un film și s-a mai văzut cu el o dată. A dat-o de gol o vecină de bloc.Poate s-au văzut și ulterior, nu mai am de unde să știu. Mi-a mărturisit că tipul s-a îndrăgostit de ea și bla bla bla.*

M-am comportat ca un bleg atunci. Acum nu i-aș mai reproșa ceva, dar faptul că atunci nu am procedat cum trebuie mă face să mă simt iarăși un bleg și nu am idee cum să dezbat subiectul.

A greșit c-a înghițit așa ceva?

Întotdeauna este greșit să accepți tratamente incorecte.

Prin urmare, a greșit.

Greșește că nu discută problema acum?

Da, greșește.

Răul principal a fost deja făcut, dar să lași lucrurile să treacă de la sine în astfel de privințe este doar o formă de-a înghiți în continuare.

De ce ai face asta?

Doar pentru că ți-e frică de faptul că dacă o confrunți cu comportamentul ei jalnic din acea situație ai putea să o pierzi.

Sigur, să pierzi o femeie care face ce-a făcut tipa respectivă este de fapt un mare câștig.

Pe de altă parte, să o pierzi pentru că ea se desparte de tine, nu pentru că tu ai lămurit lucrurile și te-ai despărțit de ea este un câștig mult mai mic.

De ce?

Pentru că ai pierdut oportunitatea de-a-ți arăta ție însuți că te respecți.

Toți facem greșeli, dar dacă poți să repari ce-ai greșit, repară.

Nu aștepta ca soarta să repare ceva pentru tine.

Da, tipa l-a înșelat.

Înșelatul nu implică doar sex, înșelatul implică și ieșiri pe ascuns cu fostul șef.

Bun, ce-ar putea face concret un bărbat când ratează momentul de-a rezolva astfel de situații?

Ce ar trebui să facă acest bărbat dacă tocmai din cauza respectului său de sine scăzut l-a făcut să nu acționeze atunci când lucrurile s-au petrecut?

Simplu…

El: Mai ții minte când ai ieșit cu șeful tău la un suc și eu n-am avut nimic împotrivă? Și mai ții minte că te-ai mai văzut ulterior cu el atunci când mi-ai zis că te duci la un film?
Ea: Nu m-am mai văzut cu el, a fost doar atunci.
El: Acum nu verific dacă ceea ce știu e adevărat sau nu. Voiam să-ți spun că doar un prost ar accepta astfel de situații fără să facă nimic.
Ea: Dar nu a fost nimic. Doi oameni maturi se pot vedea la un suc dacă au lucrat împreună.
El: Nici asta nu doream să discut. Mai voiam doar să-ți spun că nu mai reușesc să joc rolul. Va trebui să găsești un alt prost care să accepte această lipsă de respect.
Ea: Dar..

Înțelegi ideea?

Nu ai nevoie să o iei pe ocolite și nu ai nevoie să porți o discuție cu ea despre cine are dreptate.

Ar fi o mare eroare să faci asta pentru că ai pierde focusul intenției tale.

Care e intenția ta cu o astfel de reacție?

Să te desparți de o femeie care te-a mințit / trădat / înșelat.

De asemenea, să te desparți de ea de-o manieră care să răscumpere și eroarea pe care ai făcut-o când i-ai înghițit comportamentul de doi lei.

De asta e important să recunoști față de tine însuți c-ai fost un prost la acel moment și de asta e important să spui cu voce tare că nu mai ești acel bărbat.

Nu ca să o pui pe ea la punct, nu ca să faci demonstrații de cât de șmecher ești tu.

Doar ca să te anunți pe tine însuți că ai decis altceva pentru tine.

Că ai decis să te respecți și să fii respectat.

Te va respecta că reacționezi așa?

Ce contează părerea unei femei de care te desparți?

Nu contează.

Dar ca idee, va înțelege din vorbele și decizia ta că ești demn de respect.

Nu-ți închipui că te va respecta dacă vei ceda la smiorcăielile sau la manipulările ei.

Nici pe departe.

Poate rămâne cu tine și să te disprețuiască apoi zeci și zeci de ani.

N-ar fi vina ei, ar fi doar vina ta.

Atenție la obsesia demonstrațiilor cu orice preț

O parte dintre flăcăii care se gândesc că e cazul să-nceapă să devină niște bărbați respectabili fac o mare eroare.

Adică încep să fie obsedați să demonstreze ce e de capul lor cu orice ocazie.

Vânează fiecare situație în care ar putea să arate că ei sunt niște tipi care nu glumesc când vine vorba de respect și prin urmare se poartă ca niște indivizi lipsiți de orice carismă.

Dacă te preocupă continuu ce inspiri în exterior, aproape sigur vei inspira ceva neplăcut.

Mai mult, vei acționa robotic și asta te va face să pari un individ încordat și cu probleme majore.

Nimeni nu respectă astfel de oameni.

Nimeni nu este impresionat de „intransigența” lor și de obsesia lor de-a căpăta cu orice preț respectul celor din jur.

Prin urmare, nu face asta.

E mai important să-ți formulezi tu însuți niște principii de viață pe care să le respecți și va fi suficient.

Întotdeauna, acționează relaxat, ca și când faci cele mai firești lucruri din lume.

Nu te lăsa atras în jocurile dramatice pe care filmele / serialele / show-urile TV încearcă să ți le inducă.

N-ai nevoie să țipi, să ridici tonul sau să faci cine știe ce gesturi teatrale când vrei să transmiți ceva.

Forța mesajului nu o dă felul în care interpretezi rolul, ci încăpățânarea relaxată cu care-ți urmezi principiile.

Ai ca principiu ideea că femeia cu care te afli în relație n-ar trebui să te mintă /  să iasă cu diverși flăcăi sub diverse pretexte / să se supra expună pe social media?

E un principiu de minim bun simț.

Dacă ea face asta, n-ai nevoie de o scenă ca să-i spui pa.

Îi poți spune lucrul acesta rapid și simplu, ca să-ți poți vedea apoi de viață.

Apropo, ghidul Sigur pe Tine te învață cum să interacționezi cu femeile astfel încât să fii respectat fără să faci vreun efort.

Simplu și direct, ca un bărbat.

 

Abonează-te prin email pentru a primi pdf-ul cu 10 lucruri pe care orice bărbat ar trebui să le știe! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără scheme triste.