Dacă vei continua să gândești așa, vei fi nefericit cam toată viața ta

Mentalitatea greșită a bărbaților

De-a lungul anilor, am observat o serie incredibilă de erori în modul de-a gândi al bărbaților.

Unele sunt foarte des întâlnite și cu efecte nocive moderate – de exemplu, credința că trebuie să faci cadouri romantice tipelor care te atrag pentru a le cuceri.

Altele sunt și des întâlnite, dar și periculoase ca efect – de exemplu, credința că dacă o femeie vrea să se despartă de tine, trebuie să-ncerci să-i schimbi decizia arătându-i cât de mult te afectează asta.

În fine, există în mintea multor bărbați o idee de-o nocivitate extremă.

Genul de idee care-l nefericește profund pe cel care o are și-l face să aibă tot felul de atitudini greșite în relație cu femeile.

Această idee este cât se poate de simplă și sună cam așa:

Femeile sunt niște nenorocite disperate după bani. Dacă n-ai bani, n-ai șanse în relație cu femeile.

Sigur, ideea în cauză capătă tot felul de nuanțe în funcție de cel care o are.

Cei care au totuși bani, dar sunt scunzi, o adaptează pentru problema lor și cred că femeile au pretenții exagerate legate de înălțimea unui bărbat.

Cei care sunt înalți, dar sunt grași, fac propria adaptare și cred că femeile vor să ți se vadă pătrățelele de abdomen ca să te placă.

Astfel, ideea aceasta capătă tot felul de forme în funcție de ce complex are bărbatul în cauză.

Totuși, cea mai întâlnită formă este cea care spune că femeile sunt moarte după bani, iar asta produce bărbaților în cauză mai multă nefericire decât își dau singuri seama că le-ar produce.

De ce este aceasta o idee atât de nenorocită

În mare, această idee este atât de nenorocită pentru că influențează profund multe aspecte ale vieții bărbaților care cred în ea.

Din cauza acestei idei, bărbații ajung să aibă o serie de comportamente care-i fac neatractivi în ochii femeilor. Astfel, se pornește un ciclu nesfârșit al nereușitelor în seducție

De exemplu, credința că femeile sunt disperate după bani îi va face pe unii să-ncerce să-și cumpere cumva relațiile.

Cumpărarea de relații are tot felul de forme.

De la a simți nevoia să cumperi cadouri unor tipe pe care abia le-ai cunoscut și până la a-ți vinde propria demnitate în relație cu ele, orice e posibil.

Ce nu diferă este efectul final – incapacitatea de-a stârni atracție reală femeilor + multă nefericire.

Un alt aspect care se naște din acea idee nocivă este lipsa de încredre în propriile capacități masculine.

Dacă tu crezi că ai nevoie de bani ca să poți fi interesant ca bărbat, atunci în mod sigur nu vei avea vreodată suficientă relaxare și încredere în tine atunci când abordezi o femeie.

Credința respectivă te va face un căcăcios.

Un fricos.

Un frustrat care își imaginează că dacă avea și el norocul celor care au primit bani mulți de la părinți, sigur ar fi avut succes în relație cu femeile.

În fine, un al treilea exemplu legat de felul în care această credință te sabotează se referă la ceea ce eu numesc „sindromul neschimbării”.

Concret, atunci când credința ta este că femeile sunt niște nenorocite interesate doar de bani, vei rămâne neschimbat ca mentalitate.

Nu vei face nimic să îmbunătățești lucruri în ceea ce te privește.

Nu vei fi preocupat să evoluezi ca bărbat, să te întărești mental, să înveți lucruri despre stârnirea atracției, să-ți crești valoarea umană din perspectivă masculină.

Până la urmă, de ce ai face ceva în acest sens dacă ești convins că banii rezolvă relația cu femeile?

De ce mi-e milă de bărbații care gândesc așa

Pe de o parte, mi-e milă de ei pentru că li se întâmplă toate lucrurile descrise mai sus.

Pe de alta, mi-e milă că privesc foarte material interacțiunile cu femeile. Totul se rezumă la „vreau să am” și foarte puțin se referă la „vreau să fiu”.

Ei sunt scârbiți de comportamentul femeilor pentru că respectivele nu sunt atrase de ei și pentru că nu se pot bucura de relaționarea cu acestea.

Nu se gândesc vreun moment la ce înseamnă ei ca bărbați.

Preferă să se consolează mereu cu gândul că femeile sunt lipsite de caracter și lacome de bani. E mult mai ușor să spui că alții au o problemă decât să te uiți la ce-nsemni tu, la ce faci tu, la cum ești tu.

În fine, chiar și atunci când vor avea o relație clasică, chiar și-n cadrul unor căsătorii, acești bărbați vor avea-n minte credința că femeile sunt leșinate după bani și că doar aceștia reprezintă un stimul suficient de interesant pentru ele.

Prin urmare, se vor simți mereu ca niște tipi castrați dacă nu vor avea bani.

Iar dacă vor avea bani, vor fi geloși și temători pentru simplu fapt că descoperă adevărul – banii nu stârnesc atracție reală femeilor.

Banii sunt foarte importanți în viața celor mai mulți dintre noi. Totuși, nu banii în sine stârnesc atracție reală femeilor, ci comportamentele, atitudinile celor care-i dețin.

Încrederea pe care o emană cei care au bani este sexy pentru femei și stârnește atracție reală acestora.

Sigur, sunt femei care vânează bărbați cu bani doar pentru banii acestora.

Totuși, acolo nu e vorba de atracție reală. Eu vorbesc de atracție reală, de starea aceea emoțională care o face pe o femeie să se îndrăgostească de tine, apoi să te iubească.

E o mare diferență între ce simte o femeie stârnită de încrederea în sine a unui bărbat și ce simte o femeie interesată de banii aceluiași bărbat.

Asta nu înțeleg respectivii flăcăi. De vreme ce ei cred că banii sunt esențiali pentru femei e firesc să n-aibă habar de diferența între atracția reală și atracția pentru bani.

De asta vor avea mereu probleme să stabilească niște conexiuni reale și profunde cu partenerele lor de viață.

Nu de alta, dar dacă tu crezi că femeile sunt moarte după bani, partenera ta de viață capătă în ochii tăi conturul unei prostituate.

Ce ar trebui să știi despre ideile care ți se plimbă prin minte

Ce gândești îți influențează major felul în care acționezi.

Dacă gândești rahaturi, vei acționa căcăcios.

Totuși, asta e doar jumătate de problemă.

Cealaltă jumătate se leagă de un alt aspect foarte important: ce gândești îți influențează major felul în care te simți.

Exact.

Simți ceea ce gândești.

Shakespeare a spus-o cu ajutorul lui Hamlet:

There is neither good nor ill but thinking makes it so.

El a arătat astfel că impactul emoțional al lucrurilor (evenimente, comportamente etc.) ține de felul în care interpretăm noi acele lucruri, nu de calitatea lor în sine.

Nu femeile sunt de vină că te simți așa.

Femeile sunt oameni cărora bărbații slabi le oferă puteri supranaturale sau le conturează caractere îndoielnice.

Așa cum ți-am tot spus, o femeie se poartă cu tine în funcție și de felul în care te percepe. Dacă te percepe slab, nebărbat, nu te aștepta să ai parte de cine știe ce tratament special.

Dacă tu te gândești că femeile sunt niște nenorocite moarte după bani, nu te mira că te simți de rahat.

Nu te mira că te vei considera insuficient de valoros ca bărbat pentru a stârni atracție unei femei, pentru a o face să se îndrăgostească de tine, pentru a o face să te iubească.

Nu te mira că vei încerca să cumperi relațiile prin tot felul de lucruri – cadouri, comportament de servitor, blândețe căcăcioasă etc.

Nu ai cum să te simți bine în pielea ta atâta timp cât o bună parte din gândurile tale sunt legate de cât de nenorocite sunt femeile pentru că nu te plac pe tine.

Nici n-au cum să te placă atâta vreme cât tu ești mai preocupat să urăști decât să cunoști oameni.

Sau atât timp cât tu ești preocupat să-ți exprimi disprețul în loc să vezi ce poți face concret pentru ca tu însuți să devii mai mult decât ești.

Așa cum tu ți-ai dori alături o tipă faină, așa și femeile vor să aibă de-a face cu bărbați care sunt cu adevărat bărbați.

Sigur, și tu te poți mulțumi cu mai puțin, și ele se pot mulțumi cu mai puțin. Totuși, s-ar putea ca acea mulțumire să fie de moment și, după un timp, să vă uitați după alte variante.

Așa apar despărțirile.

Așa apar situațiile acelea nesuferite în care ea îți spune că are nevoie de o pauză.

Nu te mai chinui să urăști femeile, să le disprețuiești, să le consideri lipsite de caracter.

A te smiorcăi pe Facebook că femeile sunt niște nenorocite arată doar că suferi, nimic altceva.

Asta însă nu te ajută cu absolut nimic.

Nu te face mai bun, nu te face mai bărbat, nu te face mai atractiv.

Te face doar să ți se pară firesc să-ți plângi de milă.

Nu întâmplător acest site se numește Fii bărbat!.

Nu întâmplător închei fiecare email pe care ți-l trimit cu sintagma „Baftă și stai drept!”.

Dacă-ți schimbi percepția despre tine însuți, dacă-ți schimbi gândurile apropo de evenimentele din viața ta și dacă-ți schimbi gândurile despre cum îți va arăta viitorul, se va schimba și felul în care te vei simți.

Gândurile alterate, așa cum e ideea relației dintre femei și bani, te fac să ai emoții negative.

Gândurile obiective te fac să ai emoții pozitive.

Nu o spun eu, o spune o filozofie care-n ciuda faptului că s-a născut acum mai bine de 2.000 de ani continuă să fie îmbrățișată de șefi de stat, sportivi, artiști, milionari (da, inclusiv oameni cu bani) etc.

O filozofie extrem de pragmatică și atât de eficientă încât stă la baza cele mai importante școli terapeutice din psihologia modernă, terapia cognitiv – comportamentală.

Sigur, nu e genul de filozofie pe care s-o-mbrățișeze flăcăii care plâng pe Facebook despre cât de rele sunt femeile. E genul de filozofie care nu te lasă să te smiorcăi, ci te-ndeamnă să fii ceva.

Inclusiv bărbat.

PS: spuneam mai sus că unul dintre cele mai atractive atuuri ale unui bărbat este siguranța de sine. Am scris un ghid întreg dedicat exclusiv obținerii acestei calități. Ai toate amănuntele aici:

Sigur pe Tine – Cum să stârnești atracție cu ajutorul siguranței de sine

 

Abonează-te prin email pentru a primi pdf-ul cu 10 lucruri pe care orice bărbat ar trebui să le știe! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără scheme triste.