Cum să reacționezi atunci când o femeie te minte

Ce faci dacă te minte iubita

Ceea ce citești aici va intra în coliziune cu multe dintre chestiunile pe care le cunoțti tu despre interacționarea cu femeile.

Sfatul meu este să să aplici ce-ți spun eu.

Nu se va întâmpla nimic rău, crede-mă.

Cel mult, câteva pițipoance te vor ocoli văzând că nu inghiți tot felul de dulciuri turcești, iar altele vor simți o atractie specială față de cel care le-a pus la punct poate pentru prima dată în viața lor.

3 situații în care femeile mint frecvent

Există mai multe rațiuni pentru care o femeie este tentată să mintă.

Cea mai frecventă din perspectivă psihologică este o incapacitate de-a trăi ceea ce își dorește, astfel că încearcă să manipuleze realitatea mințind.

De cele mai multe ori, bărbații sunt preocupați de minciunile pe care femeile ajung să le spună în relație cu ei, dar o femeie se minte destul de mult și pe ea însăși.

De altfel, uneori tocmai pentru că ea se minte singură tu poți avea succes în interacțiunea cu ea. O astfel de femeie va fi mai tolerantă cu tot felul de defecte evidente ale tale doar pentru că speră ca într-o zi…

Pentru că doar speră.

Dincolo de aceste aspecte, femeile ajung să mintă foarte mult în relație cu bărbații aflați în două extreme comportamentale: îi mint mult pe blegi și-i mint mult pe bărbații abuzivi.

1. Te minte pentru că ești bleg

Pe prostuți, femeile îi mint mai ales când ajung în relație cu ei și nu au o alternativă.

Prin urmare, mint în așteptarea unei oportunități – dacă apare cineva mai interesant, atunci femeia în cauză își ia tălpășița și minciunile se opresc.

Cum arată minciunile din interacțiunile dintre o mincinoasă și un bleg?

În categoria aparent nevinovată se află simularea unor stări de sănătate care le împiedică să facă sex. Prin urmare, mincinoasa în cauză va simula dureri de cap, stări de greață etc.

Iar blegul în cauză va avea grijă să se mintă la rândul său singur pentru că și bărbații au reflexul de-a se autoamăgi.

Așa că va înghiți ce i se spune și va spera că va veni o zi când ea se va simți bine și el se va simți bine împreună cu ea, nu pe cont propriu, urmărind diverse filme ajutătoare.

Situațiile și mai grave sunt cele în care femeia îl minte pe belg că-i este fidelă – adică au o relație, dar ea se mai zbenguie și cu alții.

De cele mai multe ori, e vorba doar de zbenguieli din vorbe, dar dacă se poate mai mult, fii sigur că va fi mai mult.

2. Te minte pentru că ești un țăran violent

Când vine vorba de minciuni pe care femeile le spun în relație cu bărbații abuzivi lucrurile sunt simple.

Țăranul respectiv se comportă de o asemenea manieră încât ea ajunge să mintă ca să se ferească de violența sa verbală sau fizică.

Minciunile din această categorie sunt o formă reală de autoapărare ale unor femei care nu au obiectiv capacitatea de-a se ieși din relația în cauză.

Ori de teamă, ori pentru că sunt copii la mijloc, ori pentru că nu crede că se va descurca financiar pe cont propriu, ori din toate aceste motive sau multe altele.

3. Te minte pentru că nu vrea să se complice

Minciunile complică întotdeauna lucrurile, dar oamenii nu înțeleg asta și preferă să mintă.

În fine, unele femei spun minciuni în relație cu bărbați care nu se încadrează neapărat nici în categoria blegilor, nici în cea a celor care sunt percepuți ca o amenințare.

E vorba de așa-zisele minciuni pe care femeile le spun pentru a proteja sentimente.

De exemplu, dacă te bagi în seamă cu o tipă, ea te poate minți că este într-o relație pentru că i se pare mai ușor să te respingă așa decât să-ți spună direct că nu e interesată.

Deci nu e vorba doar de a-ți proteja ție sentimentele, ci și de-a-și proteja ei sentimentele de consumul emoțional presupus de o respingere directă.

Mai rar, o femeie te poate respinge cu ajutorul unei minciuni chiar dacă e ușor interesată de tine.

O poate face ca să vadă cum reacționezi, ce-i de capul tău.

Uneori, e o chestie premeditată, alteori nici nu-și poate explica de ce a mințit.

Unii flăcăi care dau sfaturi bărbaților au tendința de-a le spune acestora să insiste, că trebuie să lupte pentru o femeie.

Părerea mea este că nu trebuie să insiști și că a lupta pentru o femeie este ceva diferit de ce-și imaginează respectivii.

Un tip aparte de minciună rostit de femei – „Nu am știut că vrei să fii cu mine”

Femeile stiu ce intentii ai… Mereu.

Îți spun acest lucru pentru a-ți folosi în două situații.

În primul rând atunci când te bate gândul să încerci să te împrietenești cu ea ca să ajungi la o relație.

În al doilea rând, când încearcă să te aburească folosind aceste vorbe suave:

„Nu a fost clar ce vrei de la mine…”

De altfel, când auzi aceste vorbe, deja ești ars.

Totuși, pe cât ești de ars, pe atât ești de norocos. O să-ți explic puțin mai încolo despre ce-i vorba.

Pînă atunci, hai să-ți povestesc ce-a pățit un cititor al site-ului care mi-a trimis un email cu povestea sa.

Te iubește, dar nu știe ce vrei tu. Așa că iese cu altul

Pe scurt, a cunoscut o tipă, a reușit să se apropie de ea și a ajuns la concluzia că între ei s-a format „o conexiune puternică”. Ar mai fi de adăugat și că omul nostru a făcut parte din juriul unui concurs, iar tipa a participat la concursul respectiv și l-a câștigat.

În fine, după concurs, au mers împreună în club să se distreze, iar tipa i-a spus că-l iubește.

Asta după două săptămâni de relaționare.

Partea proastă este că la câteva zile după această mărturisire a vrut să iasă cu ea în oraș. Tipa n-a putut pentru că avea ceva treabă de făcut.

Ei, ghinion sau nu, omul a decis totuși să iasă în ziua respectivă-n oraș și s-a întâlnit cu fata respectivă-n parc.

Cu ocazia asta, a descoperit și care era treaba care o oprea pe ea să iasă cu el: un alt flăcău.

Ce trebuie să știi despre aceste femei

În primul, faptul că o femeie îți spune din vorbe că te iubește înseamnă nimic dacă nu există și fapte care să susțină acest lucur.

De asta, întotdeauna îi îndemn pe bărbați să urmărească faptele femeilor, nu vorbele lor.

De asemenea, o femeie care îți mărturisește că te iubește după ce tu ai plătit pentru atenția ei – vezi votul din concursul de frumusețe – nu este o femeie care te iuebște. Este o femeie pentru care ai plătit.

Sigur, vor veni unii și vor spune că poate tipa a crezut în ceea ce a spus.

Posibil.

Doar că multe femei pot crede în ceea ce spun și să facă cu totul altceva decât ceea ce cred. Pentru că atracția sau lipsa atracție nu reprezintă o alegere.

Dacă totuși vrei să știi unde-i minciuna majoră, află că aceasta este într-un singur loc.

Mai exact, în vorbele prin care ea încearcă să-l facă pe el vinovat pentru că la două zile după ce i-a spus că-l te iubește, a ajuns să iasă cu un alt flăcău în parc.

Din păcate, unii bărbați pun botul la aceste manipulări ieftine.

Când ea a rostit cuvintele „Nu am știu ce intenții ai tu”, omul nostru a făcut loc prin toată suferința lui și pentru un sentiment de vinovăție.

De altfel, mi-a și explicat că tipa e acum într-o situație „nașpa” pentru că are de ales între el și flăcăul cu care a văzut-o-n oraș.

Grea viața fetelor, nu?

Alt tip aparte de minciună feminină: „Nu te îndrăgosti de mine, mă tem că vei suferi!”

Tocmai ai cunoscut o tipă interesantă și mintea-ți stă doar la ea.

Categoric nu există femeie mai frumoasă, mai deșteaptă, mai plină de caracter decât ea.

Totul este perfect cu o singură excepție…

Are atât de mult caracter încât se teme continuu pentru sentimentele tale.

Adică se teme că te vei îndrăgosti de ea și vei suferi.

Se teme că vei fi rănit, se teme, pentru tine cum nu s-a mai temut nimeni de pe vremea în care udai pampersul.

Această temere a ei pare cu atât mai impresionantă cu cât vine din partea unei persoane pe care o cunoști de câteva zile. Probabil că te și-ntrebi de ce e acolo cu tine din când în când și nu salvează balene pe unde se salvează balene.

Dacă ți-a spus că vei suferi, e timpul să te distrezi

Atunci când o femeie îți spune că se teme să nu suferi ca urmare a relației cu ea, femeia respectivă face cumva un gest elegant, dar exprimat de-o manieră ciudată.

Concret, îți face favoarea de-a-ți spune că nu e atrasă de tine, dar vrea să se simtă acoperită emoțional, să aibă sprijin gândul că ea te-a avertizat. Nu-ți va spune în față că nu e atrasă de tine decât dacă are personalitate.

Va prefera să-ți tot dea semnale de acestea care din perspectivă logică sunt penibile, dar e rolul tău să le citești, nu al ei să le „scrie” clar.

Prin urmare, dacă îți spune că se teme pentru o eventuală suferință care te va cuprinde în viitor sau chiar merge în zona ipocriziei curate și afirmă că nu vrea o relație cu tine tocmai pentru ca tu să nu suferi, atunci e timpul să te distrezi.

Serios, dacă vrei să ai o șansă din acel moment, trebuie să te distrezi. Orice altă reacție este total nefolositoare. De fapt, e mai rău de atât.

Orice altă reacție este un argument în plus pentru subconștientul ei de-a se îndepărta de tine.

De ce trebuie să te distrezi când ea te minte de o manieră dramatică

Atunci când ea îți spune că se teme pentru sentimentele tale, că vrea să ți le protejeze, că ar fi bine să nu te implici emoțional că etc., probabil că o va spune pe un ton solemn.

Sau măcar pe un ton care va trăda cât de afectată este de gândurile acestea.

Dacă v-ați afla la Hollywood, probabil că pe fundal ai auzi acea muzică dramatică pe care americanii o atașează oricărui moment de acest gen. Din fericire, nu vă aflați acolo, așa că te vei putea concentra asupra momentului cu multă lucididate. În cazul de față, asta înseamnă să zâmbești.

Întâi scurt, apoi larg până la râs.

Nu trebuie să fii cine știe ce actor, e suficient doar să-ți aduci aminte ce ți-am spus eu aici și să te amuzi pe penibilul situației… abia ai cunoscut-o și ea deja se teme pentru tine.

Sau o cunoști de ceva vreme și a devenit amuzantă pentru că nu poate să-ți spună direct ceva, vrea să învăluie totul într-un aer nobiliar.

Nu ai vreo regină în față, ai o femeie care se folosește de vorbe pentru a se proteja emoțional. Chiar și-n situația în care își dorește să te protejeze pe tine emoțional, ceea ce este posibil extrem de rar, tot merită să te amuzi.

Ești bărbat, nu un cățeluș de la vreun adăpost.

N-ai nevoie de mila nimănui, prin urmare distrează-te atunci când cineva vrea să ți-o acorde.

Ce înseamnă să te distrezi când ea încearcă să te mintă

Simplu fapt că te amuzi în fața perspectivei pe care ea ți-o descrie este suficient să o faci să se îndoiască de ceea ce spune. Nu mai poate fi solemnă, nu mai poate prevesti suferința ta, nu mai poate fi plină de compasiune pentru tine.

Tu stai în fața ei și râzi ca un nemernic.

Nimic din atitudinea ta nu e demn de milă, din contră.

Se va supăra?

Aproape sigur se va supăra măcar din vorbe, dacă nu în profunzime.

Și va încerca să facă tot ceea ce ține de ea pentru ca tu să-ți ceri scuze, pentru a încerca să o împaci, pentru a încerca să spui că te-ai purtat ca un nemernic.

Dacă vei ceda și vei încerca să o împaci, îți vei bate joc de șansele tale de-a avea contur în ochii ei. Vei reveni în situația de dinainte, a celui care e prea afectat de ceea ce se întâmplă în jurul tău pentru a părea măcar parțial bărbat.

În schimb, poți face altceva.

Poți să o împaci în glumă.

„Ar trebui să-mi cer scuze. Eu n-am avut bunul simț să-ți spun că riști să suferi dacă vei avea de-a face cu mine, așa cum l-ai avut tu”.

Cumva, vei ajunge în locul în care a fost ea când s-a gândit atât de duios la binele tău. Te-asigur că e o poziție mult mai bună decât cea în care erai demn de milă.

Apropo de asta, în ghidul De la Sărut la Sex, îți dezvălui o tehnică specială de influențare a femeilor, o tehnică inventată de mine și pe care n-am dezvăluit-o niciodată pe blog, în email-urile zilnice sau în vreun alt ghid.

Ce faci când o femeie te minte

Totuși, ceea ce îi preocupă în mod real pe bărbați sunt minciunile care-i afectează pe ei dintr-un alt punct de vedere.

De exemplu, minciunile care implică înșelat.

Da, înșelatul nu este altceva decât o minciună.

Ea promite prin fapte, atitudini și vorbe că-ți este fidelă, dar în realitate convorbirile ei private de pe Instagram spun cu totul altceva.

Se mai întâmplă, mai ales în această lume în care supra expunerea femeilor pe rețelele sociale a devenit ceva obișnuit.

În general, minciuna este unul dintre cei mai buni indicatori că n-ar trebui să ai de-a face cu femeia respectivă.

Totuși, este o diferență majoră între o minciună spusă de o femeie cu care te afli într-o relație și o minciună spusă de o femeie pe care abia ai cunoscut-o.

Ce faci când te minte iubita / soția

În acest caz, oricât de nevinovată ar putea să pară minciuna, situația este gravă.

Cât de gravă?

Depinde…

Dacă minciuna implică înșelat, atunci lucrurile sunt simple – sfatul meu este mereu același – desparte-te de o femeie care te-a înșelat.

Este singura cale prin care poți ieși bărbat dintr-o astfel de situație și cel mai sănătos preț pe care-l poți plăti pentru vindecarea rănii pe care o suferi.

Dacă minciuna este legată de alte chestiuni, va trebui să discuți cu ea și să vă lămuriți de ce a simțit nevoia să te mintă.

Da, să vă lămuriți.

Nu-ți închipui că pentru femei este întotdeauna clar de ce a simțit nevoia să mintă.

Sigur, scopul discuției respective nu este să explorați psihologic toate resorturile emoționale ale unei minciuni.

Asta e treaba unui psihoterapeut.

Dar e de mare ajutor să vezi ce spune ea și mai ales ce simți tu nevoia să spui.

În funcție de această discuție poți lua o decizie.

Uneori, decizia poate însemna despărțire, alteori decizia poate însemna un angajament din partea ei că nu va mai repeta această eroare.

Întotdeauna e sănătos să ai ca principiu ideea că nu accepți relații cu oameni care te mint.

În fine, nu poți să te desparți de mama copiilor tăi pentru că te-a mințit cu o chestiune minoră dacă se angajează să nu mai facă asta.

Dar poți să te desparți de orice femeie care în mod repetat te minte, chiar și după ce a promis să nu mai facă asta.

Ce faci când te minte o femeie abia cunoscută

Aici lucrurile sunt mai simple și aproape mereu amuzante.

În ce sens amuzante?

În sensul că cea mai sănătoasă reacție față de minciunile unei femei abia cunoscute este să te amuzi pe seama comportamentului ei.

Femeile abia cunoscute pot rosti tot felul de minciuni în încercarea de-a avea controlul interacțiunii.

Deci minciuna este o încercare de-a avea puterea prin manipulare.

Cele mai frecvente minciuni din această arie sunt cele care au capacitatea de-a-l duce pe bărbat în zona de salvator.

De exemplu, e posibil să te mintă legat de suferințele ei din relația anterioară.

Uneori e vorba de minciuni sfruntate, alteori e vorba de exagerări ale situațiilor pe care le-a trăit.

N-ai cum să știi sigur-sigur că minte, dar cu cât simte nevoia să spună mai rapid astfel de lucruri după ce te-a cunoscut, cu atât e mai probabilă o încercare de manipulare.

Cum reacționezi?

Pentru că n-ai siguranța că minte, nu poți să te amuzi ca un mocofan.

În schimb, poți să te amuzi altfel.

Adică să asculți ce are de spus și, în loc să o consolezi pentru ce a trăit așa cum ar face o prietenă de-ale ei, să spui ceva de genul:

„Nu mă pricep deloc la femei. Nu pot înțelege cum ajungeți unele dintre voi în astfel de relații”.

De ce să spui așa ceva?

Din două mari motive.

Dacă a mințit, îi tai total elanul pentru dramă inventată.

Dacă n-a mințit, atunci va ști că nu e momentul pentru astfel de dezvăluiri în interacțiunea dintre voi. Abia v-ați cunoscut, e cazul să păstreze lucrurile profund intime pentru mai târziu.

Normal, unii bărbați se tem că dacă vor reacționa așa vor avea de pierdut și cred că o cale mult mai bună este să devină un fel de canapea de psiholog pentru femeile în cauză.

Ălbari triști.

Nu face asta dacă vrei să fii iubitul ei, nu prietena ei.

În alte situații, știi deja că minte, așa că nimic nu te împiedică să râzi de minciunile ei la modul cel mai direct.

Ea: Mi-e teamă să intru într-o relație, am suferit prea mult în trecut ca să-mi permit să sufăr din nou.
Tu: E ok, nu vreau o relație.
Ea: Dar ce vrei?
Tu: Să produc suferințe doar din afara unei relații.
Ea: :))) Măi, eu vorbeam serios!
Tu: Suferința e întotdeauna un lucru serios. Cum de ai de-a face numai cu flăcăi de ăștia cărora le place sexul violent?
Ea: Nu la genul acela de suferință mă refeream.
Tu: A, OK. M-am entuziasmat prea devreme.
Ea: Oricum, cred că e prea devreme să vorbim despre sex.
Tu: Aici sunt de acord. Nu poți vorbi despre ceva ce nu faci.

Dincolo de faptul că te poți amuza pe seama ei, poți să mai faci un lucru: să nu mai bagi în seamă o femeie care te minte.

De ce?

Pentru a-ți întări un eventual principiu care spune că nu accepți relații cu oameni care te mint.

Sigur, ar trebui întâi să ai acel principiu clar definit ca să poți face asta. Altfel, vei fi tentat să te arăți rănit că te-a mințit și vei încerca pe baza acestei situații să o faci să se simtă vinovată.

Iar vina respectivă să o facă să se simtă obligată să îți acorde diverse favoruri, de la atenție la o variantă penibilă de sex de împăcare.

Ei, o astfel de atitudine te asigură că e o formă de viol emoțional bazat pe un șantaj.

Nu fi c@ăc@ănar.

Te rog, e păcat de tine să faci astfel de lucruri indiferent de ce face ea.

Ce faci când ai acceptat să fii mințit în trecut

Poate citești acest text după ce ai făcut erori în relație cu femei care te-au mințit.

De exemplu, ai acceptat să continui relația cu o femeie care te-a înșelat.

Ce poți face acum?

Aparent, nu poți face mare lucru.

În realitate, ai dreptul să îți schimbi oricând decizii luate în trecut dacă tu crezi că-ți fac bine în prezent și în viitor.

Ideea că dacă ai acceptat la un moment dat un lucru și nu-l mai poți schimba este o formă de-a te declara învins, nu o formă de-a-ți vedea de viață.

A-ți vedea de viață înseamnă să faci ce ține de tine ca lucrurile să fie în regulă.

De asta spun, ai dreptul oricând să-ți schimbi decizii pe care le consideri greșite.

Dacă minciuna pe care ai înghițit-o / tolerat-o nu are legătură cu interacțiunea ei cu alți bărbați, lucrurile sunt cât se poate de simple.

De exemplu, îi spui că ți-a venit în minte ce s-a întâmplat atunci și că ți se pare că lucrurile n-au fost lămurite așa cum ți-ai fi dorit.

Și le lămurești.

Nimic complicat, nimic de lungă durată, nimic care să implice atitudini plângăcioase.

Discuțiile acestea nu sunt despre cum ai fost tu rănit sau despre victimizare în general.

Discuțiile acestea sunt despre a-i spune ei și a-ți spune mai ales ție cu voce tare ce crezi și ce pretenții ai de la ea:

„Te rog să nu mai faci vreodată asta. Nu e ceva ce mi se pare acceptabil sub nicio formă. Te rog să nu mai faci vreodată asta”.

După cum vezi, rugămintea ta ca ea să nu te mai mintă vreodată se repetă de două ori.

Nu pentru că ești blocat pe o idee, ci pentru a sublinia cât se poate de clar cum vezi tu lucrurile și cum dorești să se întâmple.

De asemenea, este genul de formulare care te angajează pe tine într-o direcție masculină corectă – că nu vei tolera în viitor o nouă eroare de acest gen.

Tu vei ști asta și ea va ști asta.

Mai mult, este o formă de recâștigare a respectului față de tine, probabil cel mai important lucru pentru un bărbat.

Nu uita să tratezi totul relaxat chiar și în situații neplăcute

Unii dintre cei care-mi citiți sfaturile de pe acest site aveți tendința de-a le aplica ceea ce spun eu cu maximă încordare.

Nu e nevoie să fii așa.

Faptul că ești hotărât într-o anume direcție nu implică necesitatea încruntării sau a unor atitudini amenințătoare.

Nici pe departe.

Poți spune aceste lucruri cât se poate calm, relaxat, uneori zâmbind.

Atât timp cât nu te lungești inutil la vorbă și nu vii cu explicații peste explicații, vei fi credibil.

Și ceea ce spui tu va conta.

În schimb, dacă te apuci să vânezi erori de-ale ei doar de dragul de-a aplica ce ai învățat de la mine atunci faci lucrurile greșit.

De asemenea, o parte din ceea ce înveți aici ar putea să te facă să crezi că e ok să fii mocofan în relație cu femeile.

Nu, nici pe departe.

Te învață să nu fii prost în relație cu femeile.

Să nu te lași manipulat de diverse scheme clasice de prostit bărbații.

Apropo, ghidul acesta te învață cum să te porți în relație cu femeile ca să fii respectat și iubit:

Balene Zburătoare și alte minciuni femeiești

Simplu și direct, ca un bărbat.

 

Abonează-te prin email pentru a primi pdf-ul cu 10 lucruri pe care orice bărbat ar trebui să le știe! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără scheme triste.