Ce faci când ea spune că nu e pregătită sau nu vrea o relație

Cum să reacționezi când o fată spune că nu vrea o relație

Unul dintre cititorii site-ului mi-a trimis acest mesaj:

„Vorbeam de ceva timp cu o fată și am ieșit cu ea a treia oară (primele dăți doar am povestit și cam atât).

Aseară ne-am apropiat, la final am dus-o acasă și am sărutat-o. Chiar m-am simțit foarte bine cu ea. Totuși, după întâlnire, mi-a trimis următorul mesaj:

<<Ești un băiat foarte OK, dar nu sunt pregătită pentru o relație. Vreau să rămânem prieteni. Nu vreau o relație pentru că aș strica-o prin faptul că trăiesc în trecut…>

Ea avut un prieten pe care îl iubea foarte mult, dar a înșelat-o.

Îți dai seama că eu nu i-am propus să avem o relație sau ceva de genul asta. Crezi că nu a fost suficient de atrasă de mine? Sincer am fost dezamăgit după faza asta”.

O grămadă de bărbați trăiesc situații identice sau asemănătoare.

Problema nu este că o femeie nu se simte pregătită pentru o relație în general sau nu vrea o relație.

Problema este că nu se simte pregătită sau nu vrea o relație cu tine.

Da, e vorba despre tine.

Că dacă mâine ar aborda-o Brad Pitt, brusc ar fi și pregătită, dar și dornică de o relație.

Tu nu ești Brad Pitt, dar poți să te comporți ca un bărbat care stârnește atracție femeilor și le schimbă total gândurile legate de tine.

De ce nu-și doresc unele femei să aibă relații clasice cu unii bărbați

Dintr-o grămadă de motive.

Cele mai multe dintre aceste motive țin de bărbații respectivi, altele țin de ele însele. De exemplu, de ce și-ar dori o femeie să aibă o relație cu un bărbat pe care abia l-a cunoscut?

Simplu fapt că bărbatul în cauza e dornic să aibă parte de așa ceva și că în mintea lui se succed cu repeziciune sexul, scena prezentării părinților, nunta și 3 copii pe care să-i dea la fotbal nu-nseamnă că toată lumea are aceleași planuri.

Nu este suficient atrasă de tine ca să vrea o relație

Când faci o femeie să fie atrasă de tine, nu-ți spune așa ceva.

Cel mult, apelează la astfel de replici când vrea să te atragă și mai mult spre ea transformându-se într-un fel de provocare.

În fine, motivele secundare pentru care femeile apelează la aceste replici se construiesc pe baza motivului principal.

De exemplu, anumite femei îți spun că nu sunt pregătite pentru o relație doar ca să te țină într-un joc de glezne prelungit.

Pe de o parte spun că nu vor o relație cu tine, iar pe de alta vor să rămâi cumva în preajmă:

„Azi nu-s pregătită, dar mâine… Dacă ești genul de cățelus prostuț care stai la dispoziția mea, poate-ți arunc și ție un os din când în când”.

De ce ar vrea o femeie să țină în preajmă tot felul de flăcăi pe care nu-i dorește cu adevărat?

În profunzimea – profunzimilor, face astfel de lucruri pentru că se-ndoiește de atractivitatea sa ca femeie. În ciuda a ceea ce afișează, are nevoie de tot felul de flăcăi care să-i arate periodic că e frumoasă, interesantă, sexy etc.

Deci când accepți să gravitezi în jurul unei astfel de femei ești muppets-ul unei persoane poate mai nesigure decât tine.

Un alt motiv secundar pentru care-ți spune că nu vrea o relație în acest moment este că vrea să guste niște dramă.

Asta se întâmplă mai ales când ea îți explică de ce nu e pregătită sau de ce nu vrea o relație.

Îți poate povesti în amănunt situații reale, parțial reale sau total imaginare în care ea a fost victima unei foste relații sau victima unei împrejurări nefericite.

De-a lungul interacțiunii voastre a uitat că ești bărbat și te bagă în friend zone.

Adică, te tratează ca pe una dintre prietenele ei.

Da, prietenă, nu prieten.

Disperarea te face neatractiv instant în ochii femeilor

Mai mult, după cum bine știi, femeile miros de la mare distanță disperarea.

Cu cât un bărbat e mai disperat să aibă rapid o relație cu o femeie, cu atât e mai puțin probabil ca aceasta să-și dorească același lucru.

Disperarea se manifestă prin nerăbdare și printr-o încercare continuă de-a forța lucrurile. Asta nu este nici pe departe ceva atractiv pentru o femeie, din contră. E una dintre cele mai simple metode de-a o îndepărta de tine.

Disperarea este profund nemasculină, este un semnal care-i spune ei că tu nu ești suficient de bărbat.

Masculinitatea este asociată cu controlul emoțiilor, cu atitudinea relaxată, cu un fel de „vrei sau nu vrei să fii cu mine, nu voi face o dramă din asta”. 

Masculinitate implică să fii sigur pe tine.

Prin urmare, dacă ea nu vrea să aibă o relație cu tine, uită-te un pic la ce faci tu greșit.

De ce ești disperat în relație cu femeile – 3 motive principale

În general, bărbații disperați sunt așa dintr-un amestec de motive serioase și motive neserioase.

Adică, nu-nțelege greșit, ei sunt disperați în mod real, dar rațiunea principală pentru care sunt disperați nu este niciodată una de netrecut, de neînvins.

Primul pas logic pe care trebuie să-l faci pentru a scăpa de o asemenea apucătură este să-ți dai seama că această atitudine nocivă există și că te face sclavul ei.

Cum îți dai seama că ești un disperat care tânjește după atenția femeilor și ar da orice să se culce cu ele / să aibă relații cu ele?

E destul de simplu.

De cele mai multe ori, e suficient să ai bunul simț de-a fi sincer cu tine însuți și de-a-ți analiza comportamentul.

Dacă nu poți face asta pentru că disperarea din tine îți întunecă rațiunea, e suficient să-ți amintești ce simți în momentele acelea când o femeie abia cunoscută sau cu care abia ai început o intereacțiune refuză să fie cu tine sau chiar îți spune că nu vrea o relație.

Dacă în acele momente simți că s-a prăbușit lumea asupra ta, atunci destul de probabil ești un mic disperat. Stai liniștit, asta nu înseamnă că ești vreun ciudat. Din contră, ceea ce simți și ceea ce te controlează reprezintă lucruri obișnuite pentru că:

  1. ești ca marea majoritatea a bărbaților – adică faci o dramă din incapacitatea de-a obține ceea ce vrei imediat când vrei.
  2. instinctele naturale trăiesc în tine foarte puternic – suntem construiți să avem de-a face cu femei și să ne culcăm cu cât mai multe dintre ele pentru a ne înmulți, pentru a avea urmași. Monogamia e o inveție a societății moderne. Faptul că vrem o relație este doar modul în care am ajuns să credem că putem obține cel mai ușor asta.
  3. nu ți-ai pus ordine în cele mai importante arii ale vieții tale. Faptul că nu ai succes în alte arii ale vieții te face să te repezi cu toată forța spre zonele în care te îndrumă instinctele.

Ce să faci pentru a nu mai fi disperat în ochii femeilor

Acum, după ce ai aflat care-s principalele motive te fac să fii disperat în interacțiunile ile cu femeile, poți face ceva pentru a scăpa de această problemă.

După cum îți poți da seama, ceea ce-ți dictează instinctele nu poate să dispară și nu trebuie să dispară din natura ta de bărbat.

De altfel, deși instinctele nu sunt de-ncredere când vine vorba de seducție, sunt importante pentru că-ți oferă un soi de energie masculină aparte.

În schimb, poți face câteva lucruri importante pentru a rezolva celelalte părți ale problemei.

Simplu fapt că ești conștient că ai apucături de disperat te poate ajuta să-ți pui sub un oarecare control aceste izbucniri. Ce rost are să fii ca majoritatea bărbaților când deja știi că cei mai mulți bărbați nu se pricep la femei?

În fine, cu cât un bărbat are o viață mai săracă în realizări personale, cu atât devine un sclav mai supus interacțiunii cu femeile, mai controlabil, mai lipsit de atractivitate în ochii lor.

Mai mult, cu cât ai mai puține realizări personale în viața de zi cu zi, cu atât vei suferi mai tare din cauza oricărei respingeri, oricărui eșec în relație cu femeile. Lipsa acestor realizări transformă bărbații din punct de vedere psihic în niște pungi zburate de vânt.

Nu știu în ce direcție vor ajunge, știu doar că vântul decide pentru ei.

De asta, e absolut esențial să-ți pui ordine în viața de bărbat cu adevărat.

De unde vine replica „nu sunt pregătită pentru o relație”

Povestea cu nu sunt pregătită pentru o relație e luată din filme.

Orice femeie care spune așa ceva a învățat replica aceasta din filmele și serialele la care se uită. Sau din tot felul de alte producții culturale – cărți, reviste, emisiuni etc.

Nu e o replică naturală, născută dintr-o realitate, ci este o ideea copiată dintr-o producție de origine americană.

Adică nicio femeie nu s-a născut cu această replică.

A învățat-o.

De ce a învățat-o?

Pentru că e o replică bună când vine vorba de-a rezolva o problemă spinoasă de-o manieră elegantă în relație cu diverși bărbați insuficient de interesanți pentru ea.

Prin urmare, nu există nu sunt pregătită pentru o relație când tu abia ai cunoscut-o.

Există doar sunt interesată de tine sau nu sunt interesată de tine.

Există mă atragi sau nu mă atragi suficient.

Ce vrea să obțină o femeie cu replica „nu vreau o relație”

Deși ai văzut replica „nu-mi doresc o relație” prin filme, acolo doar a fost popularizată.

Ideea femeilor de-a nu-și dori o relație este o formă de-a-și manifesta atitudinea progresistă față de viață în general. Deceniile de feminism au un efect cultural și multe femei ajung să aibă idei diferite de cele clasice – conservatoare când vine vorba de relații.

Ceea ce, oricât de neplăcut ar fi pentru unii dintre bărbați, este o libertate absolut firească a femeilor și a oricui în general.

În acest context, anunțul unei femei că nu-și dorește o relație are și rolul de-a o poziționa pe ea într-o postură cool, modernă. Un fel de „n-am nevoie de un bărbat ca să fiu fericită”.

Nu dezbat acest subiect aici pentru că oamenii care se declară fericiți în astfel de situații manifestă totuși o sensibilitate neobișnuită atunci când sunt confruntați cu ceva ce nu le convine.

Plus că nu e treaba mea, e treaba lor.

În fine, o femeie care-ți spune că nu-și dorește o relație poate urmări prin asta inclusiv să te verifice ce soi ești – ești genul care se consumă că a fost astfel refuzat sau ești genul de bărbat care nu face nicidecum o dramă din asta.

Ce eroare nu ar trebui să faci tu

Trist este că unii dintre bărbați se bucură când ajung să discute cu femeile ca între fete.

Iar după ce te efeminează zdravăn, îți va spune altă replică pe care a copiat-o de prin filme, seriale, cărți, social media:

„N-aș vrea să pierd prietenia noastră pentru sex”

În fine, faptul că ți-a spus că a avut o relație c-un tip care a rănit-o este și o metodă de-a te testa.

Dacă te-ai repezi să o compătimești, te-ai ars.

În schimb, dacă i-ai fi spus că nu te pricepi la relații, ai fi fost mult mai câștigat.

Unii flăcăi cred că dacă spun că nu se pricep la relații vor fi catalogați ca neserioși sau ca nepricepuți în interacțiunea cu femeile.

În primul rând, dacă-i spui așa ceva nu vei părea niciodată nepriceput. Tipii care nu se pricep încearcă să ascundă asta, așa că nu o spun direct.

Deci o vei face să nu te creadă.

Rămâne doar varianta de-a fi crezut neserios în interacțiunea cu femeile, ceea ce te asigur este mult mai sănătos decât să fii canapeau ei de psiholog.

În al doilea rând, dacă-i spui că nu te pricepi la relații, îi tai elanul de-a-și povesti dramele vieții la întâlnirea cu tine.

În al treilea rând, va fi tentată să te facă să te pricepi sau să te facă din neserios în relație cu femeile, serios în relație c

O altă eroare majoră este când te aprinzi după o tipă și ți se pare instant că e o femeie specială.

Așa că îi ceri  să aveți o relație chiar înainte să vezi semnele că este atrasă de tine.

Când te grăbești și-i spui unei femei că ai vrea o relație cu ea fără ca ea să fie atrasă de tine, automat că va fi nevoită să te refuze.

Și cum te poate refuza?

Te poate refuza spunându-ți adevărul simplu și direct sau spunându-ți adevărul de-o manieră mai ușor de suportat de tine.

Și mai ușor de spus de către ea:

„Nu mă simt pregătită pentru o relație”

sau

„Sunt într-un moment al vieții mele în care nu-mi doresc o relație”

sau

„Am suferit prea mult în trecut, așa că momentan nu vreau să am o nouă relație”.

De ce ești tentat să faci eroarea asta?

Sunt multe motive, dar în general e vorba de disperare.

Ești disperat să nu pierzi ocazia.

Acum, simplu fapt că te grăbești nu înseamnă că ea nu-ți simte această disperare.

O simte și are grijă să stea deoparte de tine pentru că disperarea nu este atractivă.

Aici ai un video care îți arată cum să-i spui unei femei că dorești o relație cu ea.

Nu te bucura dacă spune că ești un tip de treabă

Atunci când o femeie te refuză cu ajutorul ideii că nu e momentul pentru o relație sau că ea nu vrea o relație în general, e de așteptat să încerce să-ți facă diverse complimente de consolare.

De exemplu, spune că ești un tip de treabă sau un tip OK sau un tip dulce sau alte vrăjeli de astea castratoare.

E foarte tentant să te bucuri pentru că ai impresia că-ți face un compliment, când de fapt îți spune că ești neatractiv sexual.

Uneori, femeile fac astfel de aprecieri și adaugă un „dar”.

Adică…

„Ești un tip de treabă, dar nu mă simt pregătită pentru o relație”.

sau

„Ești un tip super, dar eu am decis ca o perioadă să nu mai intru în nicio relație”.

sau tristețea absolută

„Ești un băiat atât de bun, dar eu nu te merit. Fata care va fi cu tine va fi super norocoasă!”

O fată ajunge să aibă o părere atât de „bună” despre tine, doar dacă ceva din comportamentul tău a convins-o că ești inofensiv.

De obicei, impresia asta și-o face dacă te-ai repezit să-l condamni pe tipul ăla care a înșelat-o sau dacă te-ai repezit să te arăți îndurerat de durerile ei din fostele relații.

Ce-i spui dacă nu-i pregătită pentru o relație sau nu vrea o relație

Dacă ea te anunță că nu vrea o relație, poți face două lucruri în favoarea ta:

1. să-i spui că nici tu nu vrei o relație, că preferi sexul fără obligații

sau

2. că te-a dezămăgit, că tu sperai să te însori cu ea și să-i faci 5 copii (o spui amuzat)

Ambele raspunsuri o vor stârni – primul o va intriga pentru că ideea ca tu să nu vrei o relație îi va „dezechilibra” impresia creată până atunci.

Așteptările femeilor când refuză ele ceva este să vadă bărbații chinuindu-se să le convingă să-și schimbe alegerile.

Spunând că nici tu nu vrei o relație și-ți place ideea sexului fără obligații arată că nu-ți trece prin minte să faci ceea ce fac alți flăcăi – să te rogi de ea, să încerci să o convingi să se răzgândească.

Mai mult, faptul că introduci ideea sexului fără obligații o va face pe ea să se lovească de una dintre cele mai mari temeri ale femeilor – că ar putea fi văzute drept femei ușoare. Inclusiv multora dintre femeile ușoare nu le place să fie văzute ca femei ușoare. Apropo, nu există femei ușoare, există doar femei care fac ce vor.

La fel ca bărbații care fac ce vor și aleg să nu aibă de-a face cu femei de slabă calitate morală.

Al doilea răspuns ironizează ideea că ea a simțit nevoia să spună că nu vrea o relație. Ca și când tu ți-ai fi dorit una. Când îi spui amuzat că ai planuri atât de mari, va fi clar că glumești și-i va taia ei din elanul acela specific femeilor care își fac jocurile instinctual prin refuzuri.

Indiferent ce cale alegi, vei vedea că atitudinea ei față de tine se va schimba. Există inclusiv posibilitatea ca ea să-și dorească brusc o relație clasică cu tine pentru simplu fapt că te vede ca pe o provocare.

Oricum, un astfel de răspuns face ceea ce eu numesc „schimb de roluri”, o întoarcere a meseri care te pune pe tine în postura celui dorit și pe ea în postura celei care dorește.

În ghidul de atitudine masculină te învăț o grămadă de lucruri care te vor ajuta să fii tu cel dorit de femei în loc să fii cel care aleargă după ele.

Nu mai vorbesc despre faptul că multe dintre tehnicile de acolo sunt unice în felul lor. Adică nu sunt doar foarte puternice, ci și „inventate” de mine. Nu le vei găsi absolut nicăieri în altă parte:

Stai drept! – Ghid de Atitudine Masculină

Ce se va întâmpla dacă te porți ca un bărbat

Așa cum ți-am mai spus, există cam două scenarii posibile.

E posibil să se supere sau e posibil să fie stârnită de atitudinea ta.

De-asemenea, când se supără, există alte două scenarii.

Poate fi supărare pe bune sau supărare de testare, să vadă dacă ești cu adevărat ceea ce arăți c-ai fi.

În orice situație însă, atitudinea masculină, originală, curajoasă este cea mai potrivită cale de-a stârni atracție unei femei.

Unele femei se vor supăra pe bune, altele vor simula că se supără.

Atitudinea ta le face pe ele să piardă puterea în interacțiune. Nu mai pari nici pe departe un papă lapte care se chinuie să o mulțumească și să o ridice pe un piedestal, ci un tip sigur pe sine.

Totuși, ele trebuie să se convingă că ești pe bune, că nu blufezi.

Femeilor le place să piardă puterea în interacțiuni cu condiția să o piardă în favoarea unui bărbat care e cu adevărat bărbat. A, și cu condiția ca totul să se desfășoare c-un pic de luptă.

De altfel, această luptă este ceea ce le asigură pe femei că nu blufezi, ci chiar crezi în ceea ce spui.

De asta, unele se vor supăra. Pe bune sau simulat.

Nu contează dacă ele se supără pe bune sau simulează că se supără ca să te testeze, contează doar ceea ce faci tu-n continuare.

Ce ai de făcut?

Cum îi schimbi atitudinea față de tine după ce în primă fază te-a refuzat

Poți face orice, doar să nu cedezi.

Să nu renunți la această atitudine.

De exemplu, ca-n acest dialog purtat online:

Marina: E prea devreme să-ți dau numărul. Nu am vorbit suficient ca să fac asta.
Eu: Sigur, tu te cunoști mai bine… Să știi totuși că nu mi-e teamă de faptul că vom vorbi la telefon. Sunt convins că ai control asupra reacțiilor tale și nu vei abuza de numărul meu .
Marina: :)) Ai înțeles bine ce voiam să spun…
Eu: Adică?
Marina: Adică mie îmi este oarecum teamă să dau numărul unui tip despre care nu știu prea multe.
Eu: Te-nțeleg. De asta eu nu mă încurc cu bărbați, mă limitez doar la femei.
Marina: Mă bucur că înțelegi situația 🙂
Eu: Sigur că o înțeleg. Până la urmă, nu pot să am pretenția ca tu să ai cine știe ce puteri speciale pentru a-ți da seama ce e de capul meu, dacă sunt la fel ca flăcăii cu care ai de-a face sau nu. Ar fi absurd de vreme ce nici eu nu am habar ce-i cu tine.
Marina: Ce ar putea fi cu mine?
Eu: Ai putea fi vreo ciudată care să mă terorizeze cu telefoane non stop. Plus mesaje. Urăsc mesajele siropoase. Fac față vorbitului la telefon, dar nu suport mesajele siropoase.
Marina: Vezi? Mai bine că nu ți-am dat numărul. Eu trimit numai mesaje siropoase :))
Eu: Apreciez. Apropo, dacă tot nu mi-ai dat numărul tău, nici eu nu-ți voi spune că numărul meu este 0744 xyz xyz
Marina: :)))) Da, bine că nu mi l-ai dat!
Eu: OK, vorbim. Mă săruți, pa!
Marina: Unde pleci?
Eu: Deja mă sperii… Vrei să mă urmărești?
Marina: Nu, eram doar curioasă unde pleci așa de brusc.
Eu: La aer.Pa.
Marina: OK, secretosule. Pa 🙂

Ți-am arătat cum ar trebui să arate un dialog purtat cu o tipă abordată online care nu ți-a dat numărul. Normal, îl poți adapta pentru tot felul de situații, dar ideea de bază rămâne.

În primul rând, în glumă, m-am purtat ca și când ea ar fi „personajul periculos” când vine vorba de-a face schimb de numere.

De ce am făcut asta?

Comportă-te ca și când ea e cel puțin la fel de interesată de tine pe cât ești tu de ea

Pentru că deși umorul pare să transmită lucruri aparent neserioase, totuși le transmite. Adică o glumă și distrează, dar și duce măcar o parte din mesaj mai departe.

Faptul c-am luat în calcul că ea ar putea fi o individă dubioasă care ar abuza de numărul meu a fost o formă de provocare. Unii bărbați se gândesc că o femeie serioasă nu pune botul la așa ceva.

Orice femeie care e stârnită de un bărbat e oricum numai serioasă nu. Așa cum am mai spus-o, femeile care simt atracție pentru tine se poartă de parcă ar fi niște adolescente indiferent câți ani biologici au.

Apoi, am atacat un pic feminitatea ei. Mai exact, am spus că nu pot avea pretenția că ea are cine știe ce puteri speciale care să-i permită să vadă rapid ce-i de capul meu.

De ce acesta un atac la feminitatea ei?

Pentru că femeile sunt mândre de capacitatea lor de-a citi bărbații. Face parte din structura lor această capacitate. Nu am spus direct că nu e suficient de femeie dacă nu se prinde, am spus că nu pot avea pretenția ca ea să vadă astfel de lucruri.

Te asigur că orgoliul ei a fost un pic zgândărit.

În același context, am amintit flăcăii cu care are ea de obicei de-a face.

Am făcut asta pentru a-i stârni ideea comparației în minte. Întotdeauna e un câștig pentru tine în astfel de situații să te compare cu cei cu care are de obicei de-a face.

De ce?

Pentru că majoritatea bărbaților au niște abilități dezastruoase în a stârni interesul unei femei, așa că te va compara automat c-un grup de triști.

Normal, poate prin viața ei se învârt și șmecheri, dar majoritatea sunt flăcăi obișnuiți care cred că lipsa banilor e singurul motiv pentru care nu sunt interesanți pentru tipele pe care le abordează cu scheme obosite.

Apoi, am întărit ideea că lucrurile în discuție sunt și despre ea, despre cum este sau nu este ea.

De ce?

Ca să-i induc ideea că are la rândul ei ceva de demonstrat.

Femeile sunt leneșe în interacțiuni tocmai pentru că majoritatea bărbaților se poartă ca niște circari veniți la curtea unei regine pe care trebuie să o distreze.

De asta femeile sunt monosilabice de multe ori, de asta trebuie să tragi de ele ca să spună ceva. Pentru că ele nu simt c-ar avea ceva de demonstat.

Și nu simt c-ar avea ceva de demonstat pentru că bărbații se reped ei să demonstreze ceva, să se dea peste cap, să fie amabili, să distreze, să facă un fel de labă emoțională.

Tot în ideea asta i-am spus faptul că urăsc mesajele siropoase, ca și când m-aș fi temut că ea ar fi genul care trimite astfel de mesaje.

Sigur, ea glumit imediat și a spus că trimite genul respectiv de mesaje, dar a fost un fel de-ncercare de-a mă provoca la rândul ei.

Nu i-am oferit plăcerea asta, ci am făcut altceva.

I-am dat numărul meu sub o formă amuzantă. În loc să-i mai cer încă o dată numărul ei, i l-am dat pe al meu susținând absurd-comic faptul că dacă ea nu mi-l dă, nici eu nu-i voi spune că numărul meu este exact acela 🙂

De ce am făcut asta?

Pentru că era cea mai bună formă de-a o tenta să mă sune sau să-mi trimită un mesaj.

De altfel, insistând asupra ideii că urăsc mesajele siropoase, i-am oferit un pretext să-mi trimită unul chipurile în joacă. Avea această scuză pe care eu i-am oferit-o.

Cumva, i-am ușurat misiunea.

În fine, după ce-am făcut asta, n-am mai lungit-o și m-am cărat la treburile mele.

De ce n-am mai stat?

Pentru că-n general am și alte treburi. Și pentru că nu mai aveam nimic de câștigat. În plus, faptul c-am plecat i-a produs ei o plăcere aparte – plăcerea de-a nu fi primit cât și-ar fi dorit.

De altfel, la vreo două ore după ce-am ieșit din discuția cu ea, am primit un mesaj ironic-siropos:

Ce faci, iubirea mea înnebunitoare? 😀

Logic, i-am răspuns pe măsură:

Andreea, tu ești? Te rog să încetezi cu aceste mesaje. Apropo, am cunoscut astăzi o tipă. O cheamă Marina și e moartă după mine. Cred că-i voi da 3-4 șanse să mă cucerească. Are nevoie, nu s-a descurcat prea bine din prima 🙂

În ghidul Întâlnirile – Cum să o cucerești din prima, te învăț ce ai de făcut și de spus pentru a determina femeile să nu te mai refuze.

Ai o grămadă de exemple de genul acesta explicate, o grămadă de replici pe care le poți adapta situațiilor tale și o grămadă de ponturi care te vor schimba gândurile femeielor în ceea ce te privește.

Ce faci când o femeie te refuză spunând că „e prea devreme”

Uneori, femeile apelează la o replică de refuz înrudită cu „nu vreau o relație” sau „nu sunt pregătită pentru o relație”.

Această replică conține ideea că ar fi prea devreme să-ți dea numărul sau să iasă cu tine:

E un pic prea devreme

sau

Aș vrea să ne cunoaștem un pic mai bine…

sau

Nu ți se pare că ești cam grăbit?

E posibil să auzi cuvinte de acest gen în tot felul de situații în care interacționezi cu o femeie și în care-i ceva.

De exemplu, îi ceri numărul de telefon după ce ai vorbit cu ea pe Facebook, Tinder, chat-uri, site-uri de dating etc.

Sau poți auzi astfel de lucruri când după ce ai discutat cu ea, îi propui să vă vedeți, să ieșiți la un suc.

Sau când vine vorba de-a face sex.

Sau, preferata mea – când ea tocmai a ieșit dintr-o relație care a durat nu știu câți ani și care a afectat-o profund pentru că tipul respectiv, ca majoritatea bărbaților, sigur a avut toată vina pentru tot ce nu a mers OK.

În fine, sunt convins că deși eu spun că sunt niște reacții amuzante, când trăiești astfel de lucruri e posibil să nu vezi umorul situației.

Ar trebui să-l vezi, totuși.

Niciodată nu e prea repede, întotdeauna este vorba de prea puțin

În fiecare dintre aceste cazuri, nu e vorba despre faptul că ai cerut sau ai propus ceva prea repede sau prea devreme.

E vorba doar de modul ei de-a-ți spune că nu este suficient de atrasă de tine.

Adică e vorba de prea puțină stârnire la mijloc, de prea puțină atracție.

Ce e amuzant în asta?

E amuzant ce se petrece în mintea celor mai multe femei în astfel de situații.

În realitate, ea chiar nu e atrasă suficient de tine cât să-ți dea numărul sau să iasă cu tine. Totuși, în același timp, este un pic măgulită că tu vrei ceva de la ea, că ți-ai manifestat astfel interesul pentru ea.

Se simte un pic mai femeie. Se simte atractivă. Se simte interesantă pentru bărbați.

Nu vrea să fie cu tine în acel moment, dar moralul ei crește și simte că poate obține ceva bun. Da, ceva mai bun un pic decât tine.

Asta simte ea.

Acum, important este ce simți tu.

Cum reacționezi când ai fost refuzat sub pretextul că e prea devreme

Ai la dispoziție tot felul de variante proaste de a reacționa.

Cei mai mulți, insistă.

Nici măcar nu știu cum să insiste dacă tot o fac.

Adică se roagă de femeile care îi refuză.

Apropo de asta: cu excepția situației în care faci mișto de o situație sau ai citit în vreo carte slabă de parenting că trebuie să vorbești așa cu copiii, nu te prosti vreodată în discuție cu femeile cărora vrei să le stârnești atracție.

Nu lungi alintat cuvintele, nu folosi diminutive, nu te prosti.

Nu fi bleg.

E o manifestare atât de feminină pentru un bărbat încât e posibil ca să-și pună un strap on și să te fure-n posterior. Dacă nu ești interesat de asta, nu te comporta ca atare.

În fine, poți avea și o reacție deșteaptă.

O reacție deșteaptă înseamnă efectiv să te amuzi pe seama reacției ei. În funcție de ce ai vorbit cu ea anterior, poți spune tot felul de lucruri.

De exemplu, tipei care tocmai a ieșit dintr-o relație dificilă îi poți spune ceva de genul:

Era vorba de-o simplă ieșire-n oraș. Promit să nu doresc o relație de lungă durată cu tine, cum ai avut cu fostul iubit. Mai mult, promit să nu te las să te-ndrăgostești de mine ca să ai după aceea cine știe ce bătăi de cap.

De ce i-ai spune așa ceva unei tipe care a suferit?

Unii sunt atât de bleguți încât cred că o astfel de reacție arată lipsă de sensibilitate și o femeie va fugi de tine pentru că nu ești alături de ea în greau situație pe care o traversează.

Cum să fie alături de un nemernic care pare să se amuze pe seama suferinței ei?

În realitate, când reacționezi așa, devii poate primul om din viața ei care nu o compătimește și care nu încearcă să se arate un bun prieten.

Sau, ca să fiu mai exact, care nu încearcă să se arate o bună prietenă.

Nu ai nevoie să fii așa ceva în relație cu o femeie. Ea nu are nevoie să fii așa în relație cu ea.

Deși poate să se arate afectată de felul în care reacționezi tu, te asigur că e mult, mult mai bine să fie enervată de tine de o astfel de manieră decât să te amestece printre toate prietenele ei care-i sunt alături.

Scopul tău nu este să devii umărul pe care să plângă decât e vorba de cine știe ce poziție sexuală aparte.

Mai mult, când reacționezi așa, mai faci câteva lucruri interesante.

De exemplu, manifești un soi de umor neobișnuit. Bărbații nu îndrăznesc să glumească pe seama unei ipotetice încercări a femeilor de-a se da la ei sau de-a dori de la ei mai mult decât doresc ei de la ele.

Adică un bărbat nu prea îndrăznește să sugereze că tipa cu care interacționează este cea care ar dori o relație.

De ce nu îndrăznesc?

Dincolo de faptul că majoritatea au, metaforic vorbind, cucul foarte mic, mai e ceva: ei se pun din start în postura celui care are ceva de dovedit, în postura celui care trebuie să se dea peste cap ca să obțină onoarea unei relații sau a unei interacțiuni.

Cum să o cucerești din prima - Copertă ghid

În ghidul Întâlnirile – Cum să o cucerești din prima, te învăț cum să schimbi asta și cum să faci astfel încât să ai, metaforic vorbind, cucul mare.

Sigur, tot din ghid vei învăța o grămadă de lucruri care te vor ajuta să nu mai ajungi în situația ca femeile să-ți spună că e prea devreme.

Sunt acolo o serie de dialoguri special dedicate interacțiunilor de dinaintea întâlnirilor și din timpul acestora. Genul acela de dialoguri care îți arată și ce atitudine să ai, și ce să spui.

În plus, acestea pot fi foarte ușor adaptate pentru situațiile tale.

De asemenea, cu o astfel de atitudine, o faci să mai taie un pic din dramă.

Asta e bine și pentru ea, nu doar pentru tine. Vei găsi în ghid exact explicațiile pentru faptul că femeile reacționează așa și ce vor să obțină conștient sau nu cu o astfel de tactică.

Ce faci când nu doar că te refuză, dar te ia și de fraier pentru că ai fost bleg

Uite ce-a pățit un tip care mi-a scris la un moment dat.

A invitat o fată în oraș, iar după ce aceasta a acceptat în primă fază, s-a răzgândit ulterior.

Adică i-a scris următorul mesaj:

„Am putea amâna? E prea frig afară”

Acum, între noi fie vorba, nicio femeie care e atrasă de un bărbat nu va amâna o întâlnire cu un bărbat pentru că afară e noiembrie și temperatura a ajuns la 7 grade.

Când o femeie e cu adevărat atrasă de tine, te asigur că vine la întâlnire și dacă în paralel se desfășoară Apocalipsa.

Tipul s-a prins că e o scuză ieftină.

Majoritatea bărbaților nu se gândesc la așa ceva.

Înghit vrăjeli de doi lei din categoria „e o tipă mai timidă„.

Simplu fapt că amână o întâlnire pentru un astfel de motiv înseamnă că ai greșit ceva pe undeva.

Sau că pur și simplu a apărut cineva mai interesant decât tine.

Adică, iar ai greșit ceva pe undeva.

În orice caz, ai ocazia să profiți de acest refuz și să îți îmbunătățești situația atât în ochii ei, dar și în ochii tăi.

Adică să tratezi refuzul acesta ca un bărbat.

Ce-nseamnă asta?

Niciodată nu trata o invitație în oraș ca pe un favor pe care ți-l face ea

În primul rând, să nu faci ceea ce sunt foarte mulți tentați să facă.

Ce-a greșit tipul care mi-a scris?

A făcut o eroare obișnuită.

Adică i-a scris înapoi și i-a spus:

„OK, amânăm pe duminică, când e ceva mai călduț, dacă poți și tu”.

Ce-a greșit?

În primul rând, nu vorbi cu o femeie folosind diminutive.

Dacă vrei să spui cald, spui cald.

Nu spui călduț.

Călduț pot spune băiețeii de 3 ani când bagă două degete în apă și vor să amâne baia de seară.

Pardon, băița.

De asemenea, călduț pot spune femeile pentru că ele sunt femei și se pot alinta cât doresc.

Iar tu te poți amuza când fac asta.

Bărbații vorbesc cu cuvinte simple, clare și întregi.

A doua eroare este că a adăugat acel „dacă poți și tu”.

De ce este o eroare?

Pentru că e de la sine înțeles că cineva cineva care nu poate veni la o întâlnire din cazua datei sau a orei, spune.

Nu e nevoie să o asiguri tu că poate refuza.

Totuși, de ce ca bărbat ai face precizarea „dacă poți și tu”?

Poți să te minți singur și să-ți spui că e vorba de politețe față de o femei.

Ca să nu o lungim, îți spun eu de ce spui așa ceva.

O spui când ți se pare că întâlnirea e mai importantă pentru tine decât pentru ea.

O spui când consideri că ea îți face un favor dacă vine la întâlnire.

Un lucru a făcut parțial bine tipul în cauză.

A fost concret în privința alternativei.

Adică a menționat ziua de duminică.

Ceva mai târziu îți spun cum era ideal să procedeze.

Momentan, îți spun cum a reacționat ea la politețea lui.

Nu accepta situații în care trebuie să aștepți să te anunțe ea când e disponibilă pentru tine

Reacția ei a fost aceasta:

„Da, rămâne pe altă zi, când e mai cald afară. Te anunț eu”.

Ce e asta?

Deși pare că-l ia la mișto, nu e chiar așa.

E pur și simplu o reacție lipsită de respect ca urmare a modului în care l-a perceput ea pe el.

Fără să am alte amănunte, ceva este clar.

La un moment dat, ea a fost de acord să se vadă cu el. Apoi, s-a răzgândit sub o motivație penibilă.

Și-a permis să-i dea o motivație penibilă precum frigul de afară pentru că a considerat că are cu cine.

Când răspunsul lui a fost în continuare slab, a mers mai departe și l-a tratat cu și mai puțin respect.

Adică i-a zis un fel de stai tu la ușă, că ies eu la un moment dat să te anunț că-s disponibilă.

Unii ar putea zice că tipa-i nesimțită.

Posibil să fie, dar asta nu contează.

Singurul lucru care contează este cum ești tu.

Așa cum ți-am mai spus, femeile se poartă cu tine în funcție de felul în care te percep.

Dacă nu cred că e cazul să te respecte, nu te respectă.

Dacă e cazul să te respecte, te respectă.

În fine, lucrurile nu se opresc aici.

Tot ce ai citit până acum a fost descris de tip în mail-ul pe care mi l-a trimis.

Și m-a întrebat cum ar trebui să reacționeze și dacă tipa îi dă cu flit.

Pentru că nu aveam condiții să dau un răspuns mai elaborat i-am scris asta:

„Salut,

Nu ți se pare, îți dă cu flit.

E alegerea ta să faci ce vrei.

Eu i-aș spune să mă caute într-una dintre verile viitoare, că acum intru în hibernare”.

Baftă și stai drept!”.

Asta însemna în puține cuvinte mai multe lucruri.

În primul rând, că faci mișto de scuza ei.

În al doilea rând, că nu te mai interesează.

Sigur, trebuie să fii bărbat ca să procedezi așa.

Că dacă ție-ți tremură chiloții la gândul că femeile se supără și vei rămâne singur, nu vei spune vreodată așa ceva.

Dar dacă te simți bărbat sau vrei să fii bărbat, începi să te respecți tu în primul rând.

Așa că îți permiți să faci mișto de scuzele penibile ale unei femei și îți permiți să o trimiți la plimbare.

Ai putea zice că de fapt ea te-a trimis pe tine la plimbare prin acea scuză.

Fals.

Ea a avut ocazia să te trimită la plimbare, dar a preferat să o dea în diverse, să vorbească ca o tipă cu fundul mare pus în două bărci.

Adică, ți-a spus că te caută ea, că amânați pentru o zi mai călduroasă.

Sigur, era un refuz, dar nu l-a făcut atât de evident pe cât îl faci tu când îi spui să te caute într-una dintre verile viitoare.

Prin urmare, era o ocazie atât să-ți recapeți respectul de sine făcând un astfel de gest.

Niciodată nu te arăta afectat că ești refuzat

Tipul mi-a răspuns la mail și mi-a zis ce se gândea el să-i scrie:

„Lavinia, nu știu dacă obișnuiești să faci de-astea cu alții, nici nu mă interesează.

Știu doar că eu nu înghit astfel de lucruri.

Dacă nu voiai să ieșim, puteai spune din prima “nu”.

Nu era necesar să mă iei cu vrăjeli de-astea ieftine. Nu crezi?

Caută-mă când/dacă vei vrea cu adevărat să ieși cu mine; eventual peste 3 luni,când mă trezesc din hibernare și va fi cald afară. :)”

Mai jos a adăugat pentru mine:

Crezi că e prea dur?

Nu, nu cred că a fost prea dur.

Din contră, cred că deși este o reacție mult, mult mai bună decât prima lui reacție la refuz, are un defect.

Așa cum i-am spus și lui, sunt prea multe cuvinte în acest mesaj.

Ca bărbat, spui ce ai de spus în puține cuvinte.

Dacă vrei să spui în multe cuvinte, te transformi în femeie.

Lor le place drama, ele scriu mult când vor să transmită ceva.

Nu ai nevoie să faci asta.

Din contră, când scrii mult, transmiți faptul că emoțional ai fost afectat de ceea ce s-a întâmplat.

Unii flăcăi cred că e bine să transmiți că ai fost afectat.

Ca și când femeia care i-a rănit va zice:

„Vai, ce nesimțită am fost… Uite, l-am rănit! Doamne, ce mă excită să constat că vreau să îndrept această greșeală pe care am făcut-o în relație cu el!”

Nu, în realitate, o femeie care te-a rănit poate regreta că a făcut asta sau poate să se simtă doar atacată.

Dacă regretă, eventual își va cere scuze, dar categoric nu se va simți atrasă de tine.

De ce?

Pentru că tu ești cel rănit, adică cel slab.

Dacă se simte atacată, va considera că ești un papă lapte care-și plânge de milă.

Că nu ești bărbat.

Și ar avea măcar parțial dreptate.

Când nu ești respectat, retrage-ți instant atenția pe care i-o acorzi

Nu e nimic greșit în a te simți rănit.

Mai mult, dacă știi cum să spui lucrurile, nu e nimic greșit nici măcar să spui c-ai fost rănit.

Cel mai imporant este însă ce faci ca urmare a faptului că s-a întâmplat asta.

În fine, ce i-am răspuns?

I-am scris acest mail:

„Sunt mult prea multe cuvinte și rezultă că te simți ranit de comportamentul ei.

Adică lași toată puterea la ea.

Treabuia să-i zici doar atât – <<M-am gândit mai bine, nu mă mai interesează întâlnirea>>”.

Apoi indiferent de ce spune ea, nu-i mai răspunzi.

Asta înseamnă să te respecți și să o pui pe ea în postura de a face eforturi să te împace.

Iar data viitoare, nu mai te purta astfel încât o femeie să anuleze o întâlnire cu tine pentru că-i frig afară.

De ce i-am spus să nu-i mai răspundă după ce-i scrie acest mesaj?

Din două mari motive.

Primul – ca să nu dea cu bâta în baltă.

Adică mulți bărbați spun ceea ce trebuie la un moment dat, iar apoi când văd reacțiile femeilor dau înapoi.

Ele se pot arăta jignite de reacția ta, se pot arăta rănite.

Pot zice și face orice ca tu să ai îndoieli legat de faptul că ai procedat corect și să-ți ceri scuze.

Adică să dai din nou puterea interacțiunii la ea.

În lipsă de exeperiență, majoritatea bărbaților se transformă în mapeți în astfel de situații și pierd respectul pe care tocmai și-l câștigaseră.

Exact, câștigaseră respect.

O femeie care se smiorcăie că ai fost insensibil te testează. Uneori o face conștient, alteori e doar un reflex feminin.

Dacă ești bărbat, nu cedezi.

Dacă ești papă lapte, cedezi.

E simplu.

Al doilea motiv pentru care i-am spus să nu-i răspundă indiferent ce spune este ca el însuși să învețe să aibă încredere în deciziile sale.

Dacă spui ceva în care crezi, aia rămâne.

N-are decât să scrie ce vrea, tu ai decis ceva în care crezi.

E un exercițiu aparte, pe care din păcate bărbații din ziua de azi îl pun foarte rar în practică – să fii tare pe pozițiile în care crezi.

Sigur, aici apare o mare problemă – în ce crezi tu ca bărbat?

Am zis că e o problemă mare, dar de fapt e o problemă uriașă a generației actuale de bărbați.

Netflix nu te învață să fii bărbat.

Facebook nu te învață să fii bărbat.

Cumpărăturile de pe eMag sau Amazon nu te învață să fii bărbat.

Din contră, uneori, te învață să nu fii bărbat.

Și tot uneori, inclusiv modelele din familie sunt insuficiente.

Nu pentru că părinții sau rudele n-ar vrea să te învețe bine, ci pentru că se poate întâmpla să te învețe prost.

În ghidul acesta te învăț să te porți ca un bărbat în relație cu femeile:

Cum să vorbești cu o femeie (Ediția a II-a)

 

Abonează-te prin email pentru a primi pdf-ul cu 10 lucruri pe care orice bărbat ar trebui să le știe! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără scheme triste.