Ce înseamnă să respecți o femeie

Cum respecți o femeie cu adevărat

Unii cred că ar fi vorba despre cadouri.

Îi cumpără cadouri și arată astfel că o iubesc, nu?

Nu.

De prea multe ori, respectul arătat prin cumpărarea de cadouri este de fapt doar o simplă dovadă de sărăcie emoțională.

Ea nu se poate bucura pe lumea asta decât de pantofi și poșete, iar el nu se poate bucura de o femeie decât dacă plătește pentru asta sub o formă sau alta.

Mai mult, societatea-n care trăim le ușurează foarte mult acest tip de gândire. Consumul este aproape totul în lumea actuală și nu o spun critic, ci doar constat o realitate.

Alții cred că a respecta o femeie înseamnă să nu faci cumva ceva din ceea ce-și închipuie ei c-ar putea să o deranjeze.

Parte tare proastă legată de această gândire este că bărbații își închipuie că pe femei le pot deranja foarte multe lucruri. Marea majoritatea a acestor lucruri sunt chestiuni absolut firești  precum a-i cere să-ți facă sex oral sau a avea pretenția ca ea să-și respecte cuvântul în relație cu tine.

Închipuirile femeilor sunt și mai spectaculoase

Apoi, dincolo de ceea ce-și închipuie bărbații că ar putea să le deranjeze pe femei se adaugă ceea ce femeile își închipuie că le deranjează pe ele însele.

Da, sună ciudat, dar nu e cazul să cauți logica în tot ceea ce fac oamenii, indiferent dacă-s bărbați sau femei.

Ca și bărbații, femeile au închipuirile lor. Aceste închipuiri se nasc ca urmare a tot felul de influențe sociale, influența media, educația primită acasă etc.

Astfel, se ajunge la situații în care unele femei își închipuie că dacă nu au parte de-o nuntă care să le facă pe toate prietenele lor să crape de invidie, atunci ceva e-n neregulă cu bărbatul care nu-i dispus să plătească pentru genul acesta de eveniment.

Sau dacă nu li se cumpără cadouri scumpe.

Sau dacă de Sfântul Valentin nu sunt duse într-un loc romantic.

Există o grămadă de „sau”-uri, inclusiv cele care fac referire la pretențai stupidă a unora dintre femei ca un bărbat care le abordează să plătească pentru tot ceea ce presupune plată – sucuri, cafea, mâncare, filme, cadouri, benzină, taxi etc.

Majoritatea oamenilor habar n-au ce-nseamnă respectul

După cum îți poți da seama din ceea ce ai citit până aici, majoritatea bărbaților nu știu ce-nseamnă să respecte o femeie, iar majoritatea femeilor habar n-au ce-nseamnă să fie respectate.

O grămadă de bărbați și de femei pot crede că știu, dar asta nu-nseamnă că această credință are vreo legătură cu realitatea sau chiar cu bunul simț.

Uneori, în locuri în care civilizația nu a a pășit prea apăsat, pentru o femeie respect poate însemna că nu e bătută și nu i se vorbește urât.

Două curți mai încolo, o altă femeie nu e bătută și nici măcar nu i se vorbește urât. Prin urmare, poate crede că bărbatul nu e suficient de interesat. Destul de ușor, o astfel de femei poate ajunge la concluzia că bărbatul ei n-o respectă.

Sub nicio formă nu te-ndoi de faptul că noi, oamenii, suntem în general proști sau foarte proști. Inclusiv oamenii care-n mod evident manifestă o inteligență sclipitoare au momentele lor de prostie.

Când vine însă vorba de relația cu o femeie, bărbații pot evita momentele de prostie, momentele de „nu știu ce să fac” printr-o filosofie cât se poate de simplă – te porți ca un bărbat în adevăratul sens al cuvântului.

Atenție, am spus că e o filosofie simplă, nu ușor de pus în practică.

Partea bună este că blogul acesta te-nvață atât de multe lucruri despre cum ar trebui să se poarte un bărbat încât n-ai scuze să spui că n-ai știut.

Ca să poți respecta o femeie, chiar trebuie să te respecți pe tine

Ceea ce trebuie neapărat să reții tu este că dincolo de ceea ce spun unii sau alții, dincolo de ceea ce ai învățat la școlă, acasă, în filmele pentru adulți sau chiar ai auzit din gura femeilor, ele  au parte de cel mai mult respect atunci când interacționează cu bărbați care sunt cu adevărat bărbați.

Cu cât un bărbat este mai bărbat, cu atât o femeie este mai fericită să se afle-n preajma sa și cu atât natura ei feminină are parte de respectul interacțiunii cu masculinitatea.

Atitudinea unui bărbat care se poartă ca un bărbat este întotdeauna fermecătoare pentru o femeie. Dacă te-ai ghida doar după repere sociale când vine vorba despre respectul pentru femei ai face aproape sigur din noaptea nunții prima ta experiență sexuală.

În fine, respectul nu presupune automat un soi de politețe exersată și impusă de societate ci lucruri mult mai profunde de atât.

Multe dintre acestea au de-a face cu înțelegerea propriei naturi. Da, e suficient să înțelegi doar propria ta natură, cea masculină, și e suficient. Dacă-ți înțelegi ție natura, interacțiunea cu femeile devine automat mult mai bună, mult mai ușoară, mult mai firească.

În jur există tot felul de flăcăi care susțin alte lucruri, care discută-n versuri când vine vorba de femei, care au zbateri în legătură cu identificarea nu știu căror secrete din firea femeilor.  Așa cum spuneam, cei mai mulți oameni sunt proști. Nu-ngroșa rândurile acestei categorii și poartă-te ca un bărbat.

În ghidul de atitudine masculină Stai drept! te învăț lucruri pe care foarte puțini bărbați le cunosc despre ceea ce-nseamnă să fii cu adevărat bărbat.

Unele dintre aceste lucruri nici n-ar avea cum să le cunoască pentru simplu fapt că sunt „inventate” de mine, aplicate de mine, verificate de mine spre fericirea femeilor 🙂

Altele sunt doar simple repere pentru drumul devenirii oricărui bărbat. Nu vei învăța să copiezi atitudini, vei învăța cum să-ți dezvolți propria personalitate și cum să faci din atitudinea ta ceea e natura a imaginat în momentul în care a decis să te naști bărbat.

Baftă și stai drept!

Foto: damonjah

 

Abonează-te prin email pentru a primi pdf-ul cu 10 lucruri pe care orice bărbat ar trebui să le știe! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără scheme triste.