Ce înseamnă să respecți o femeie cu adevărat

Cum respecți femeia de lângă tine.

Forma supremă de respect pentru o femeie este să te porți ca un bărbat în relație cu ea.

Când te porți ca un bărbat, automat ai genul de comportament masculin care le încântă pe femei și le oferă posibilitatea de-a se simți respectate.

Natura lor feminină este respectată tocmai pentru că interacționează cu un bărbat care se poartă ca un bărbat.

Când deviezi de la linia masculinității, automat comportamentul tău va deveni unul care nu-i mai respectă feminitatea.

Prin urmare, ce fel de respect mai este acela care nu ține cont de natura profundă a unei femei?

Nu confunda politețea față de femei cu respectul față de femei

Unii bărbați cred că respect înseamnă politețe și amabilitate.

De exemplu, gândește-te un pic la politețea și amabilitatea gratuite pe care bărbații le manifestă în relație cu femeile de care se simt atrași.

De cele mai multe ori, bărbații respectivi sunt în stare să-și spună sau să-ți spună că respectiva atitudine are legătură doar cu buna lor creștere, cu capacitatea lor de-a se manifesta cu bun gust în societate și în interacțiunile cu oricine, nu doar cu femeile din jur.

În realitate însă, acei bărbați se poartă așa cu două categorii de oameni:

  • femeile de care se simt atrași
  • bărbații pe care-i percep ca fiindu-le superiori

Aparent, nu e absolut nicio legătură între cele două categorii.

De fapt, este.

Bărbații respectivi încearcă să câștige bunăvoință prin acea politețe și amabilitate grauite din partea femeilor pe care le percep ca nefiind de nasul lor și din partea bărbaților de care se simt dominați / amenințați.

Prin urmare, politețea respectivă nu face altceva decât să ocupe locul liber lăsat de testicule în pantalonii lor. 
Cu cât ouăle respectivului sunt metaforic mai mici, cu atât tendința de-a se gudura de la primele schimburi de cuvinte este mai mare.

Asta înseamnă că n-ar trebui să fii politicos sau amabil?

Îți recomand să fii întotdeauna politicos cu toată lumea, dar de-o manieră egală. Adică să fii la fel de politicos cu doamna care-ți scanează produsele la supermarket precum ești cu tipa care te atrage.

Cât despre amabilitate, lucrurile sunt mai nuanțate.

Nu ai o obligație să fii amabil cu nimeni, dar e OK să fii dacă e ceva ce se alimentează dintr-un altruism curat, nu dintr-o încercare de-a face pe plac celor din jur de teamă că altfel vei fi respins.

Ce trebuie să faci ca să-ți dai seama de unde izvorăște amabilitatea ta?

Să îți analizezi singur comportamentul și să fii sincer cu tine însuți.

Cadourile și romantismul comercial nu sunt forme de respect față de femei

Unii bărbați cred că ar fi vorba despre cadouri.

Îi cumpără cadouri și arată astfel că o iubesc, nu?

Și dacă o iubesc, automat o și respectă.

Nu.

De prea multe ori, respectul arătat prin cumpărarea de cadouri unei femei pe care vrei s-o cucerești este de fapt doar o simplă dovadă a ceea ce crezi tu despre tine.

Mai exact, e posibil să cumperi cadouri dintr-o convingere nocivă – crezi că tu însuți ești insuficient de valoros ca să-i stârnești ei atracție și ai nevoie să cumperi ceva ca să vină cu tine.

Adică tu + cadoul respectiv ți se pare că reprezintați un pachet mult mai valoros în ochii ei decât tu singur.

De asemenea, de multe ori cadourile pot fi și o formă de profundă sărăcie emoțională.

Aparent, ea nu se poate bucura pe lumea asta decât de pantofi și poșete, iar el nu se poate bucura de o femeie decât dacă plătește pentru ea sub o formă sau alta.

Mai mult, societatea-n care trăim le ușurează foarte mult acest tip de gândire. Consumul este aproape totul în lumea actuală și nu o spun critic, ci doar constat o realitate.

În fine, foarte mulți au impresia că diverse gesturi romantice ar fi dovezi ale respectului pe care-l nutresc față de femeia de lângă ei sau față de femeia pe care vor s-o cucerească.

Ceea ce poate fi adevărat cu singură condiție: ea să te iubească deja în mod real.

Altfel, gesturile tale romantice pot să aibă aparent efect, dar nu și-n profunzime.

Sigur, multe femei care au o stimă de sine scăzută sau care sunt dornice să-și facă prietenele invidioase (cam același lucru) le transmit ele însele direct sau indirect bărbaților că diverse cadouri sau gesturi romantice le-ar face o deosebită plăcere.

Așa că diverși flăcăi să reped să satisfacă ordinul și constată ulterior că ori reacția ei este de moment și lipsită de profunzime, ori naturală precum bluză de poliester.

De asta, e important să știi ce este romantismul cu adevărat și să nu faci confuzii doar pentru că diverși comercianți sau diverse tipe ahtiate după bani / lux te conving să fii bleg.

Dacă-i faci pe plac unei femei nu înseamnă că o respecți

Alții cred că a respecta o femeie înseamnă să nu faci cumva ceva din ceea ce-și închipuie ei c-ar putea să o deranjeze.

Parte tare proastă legată de această gândire este că bărbații își închipuie că pe femei le pot deranja foarte multe lucruri. Iar când bărbații nu se tem din proprie inițiativă că ar putea să le deranjeze cumva pe femei prin acțiunile sau atitudinile lor, apar în scenă femei care le induc asta.

De ce ar vrea o femeie să-ți inducă un soi de teamă c-ai putea s-o superi și automat să o pierzi?

Unele motive sunt la suprafață: nu te iubește și vrea să aibă controlul relației.

În profunzime, lucrurile sunt mai complexe: în continuare nu te iubește, în continuare vrea să aibă controlul relației, dar mai apare ceva – faptul că nu te consideră suficient de bărbat încât să aibă încredere în tine și să te respecte ca bărbat.

Prin urmare, se asigură că devii un mic sclav al toanelor ei.

Iar tu în loc să constați că ești sub papuc, te amăgești că e vorba doar de faptul că o respecți mult și de asta îi faci pe plac. Mai adaugi și ideea de dragoste, ca să fie lucrurile cât mai complete.

Astfel, ajungi să preiei numele ei la căsătorie sau crezi că e ceva în neregulă cu apetitul tău sexual sau accepți că flăcăii care-i dau târcoale sunt simpli prieteni sau să nu ți e pară ceva în neregulă cu activitate ei pe rețelele sociale.

Multe femei habar n-au ce înseamnă să fie respectate

Dincolo de ceea ce-și închipuie bărbații că ar putea să le deranjeze pe femei se adaugă ceea ce femeile își închipuie că le deranjează pe ele însele.

Da, sună ciudat, dar nu e cazul să cauți logica în tot ceea ce fac oamenii, indiferent dacă-s bărbați sau femei.

Ca și bărbații, femeile au închipuirile lor. Aceste închipuiri se nasc ca urmare a tot felul de influențe sociale, influența media, educația primită acasă etc.

Astfel, se ajunge la situații în care unele femei își închipuie că dacă nu au parte de-o nuntă care să le facă pe toate prietenele lor să crape de invidie, atunci ceva e-n neregulă cu bărbatul care nu-i dispus să plătească pentru genul acesta de eveniment.

Sau dacă nu li se cumpără cadouri scumpe.

Sau așteaptă ca de Sfântul Valentin să fie duse într-un loc romantic.

Nu mai vorbesc de femeile care după ce copilăresc până la vârste înaintate se chinuie cu adevărat să facă un copil și apoi descoperă că este al naibii de greu să-l crești când nu mai ai energia de la 20 ani.

Și că viața ta cu un copil nu mai seamănă deloc cu viața ta fără copil. Că a fost deposedată de toată lenea absolută, de toate city break-urile, de tot binging-ul de seriale, de tot scrollat-ul pe social media etc.

Așa că apelează la respectul bărbatului căruia i-a plăcut să fie tată, dar care nu înțelege de ce mama nu-și respectă în totalitate rolul de mamă.

Așa că apar conflicte în cuplu care se soldează cu acuza că el nu o respectă pe ea pentru că nu o ajută. Ceea ce produce mai multe certuri într-o lună decât în tot resul relației de dinaintea apariției copilului.

Majoritatea oamenilor habar n-au ce-nseamnă respectul

După cum îți poți da seama din ceea ce ai citit până aici, majoritatea bărbaților nu știu ce-nseamnă să respecte o femeie, iar majoritatea femeilor habar n-au ce-nseamnă să fie respectate.

O grămadă de bărbați și de femei pot crede că știu, dar asta nu-nseamnă că această credință are vreo legătură cu realitatea sau chiar cu bunul simț.

Uneori, în locuri în care civilizația nu a a pășit prea apăsat, pentru o femeie respect poate însemna că nu e bătută și nu i se vorbește urât.

Două curți mai încolo, o altă femeie nu e bătută și nici măcar nu i se vorbește urât. Prin urmare, poate crede că bărbatul ei nu e suficient de interesat de ea. Destul de ușor, o astfel de femeie poate ajunge chiar la concluzia că de fapt bărbatul ei n-o respectă.

Sub nicio formă nu te-ndoi de faptul că noi, oamenii, suntem în general proști sau foarte proști. Inclusiv oamenii care-n mod evident manifestă o inteligență sclipitoare au momentele lor de prostie.

Când vine însă vorba de relația cu o femeie, bărbații pot evita momentele de prostie, momentele de „nu știu ce să fac” printr-o filosofie cât se poate de simplă – te porți ca un bărbat în adevăratul sens al cuvântului.

Partea bună este că blogul Fii bărbat! te-nvață atât de multe lucruri despre cum ar trebui să se poarte un bărbat încât n-ai scuze să spui că n-ai știut.

Ca să poți respecta o femeie, chiar trebuie să te respecți pe tine

Ceea ce trebuie neapărat să reții tu este că dincolo de ceea ce spun unii sau alții, dincolo de ceea ce ai învățat la școlă, acasă, în filmele pentru adulți sau chiar ai auzit din gura femeilor, ele au parte de cel mai mult respect atunci când interacționează cu bărbați care sunt cu adevărat bărbați.

Cu cât un bărbat este mai bărbat, cu atât o femeie este mai fericită să se afle-n preajma sa și cu atât natura ei feminină are parte de respectul interacțiunii cu masculinitatea.

Desigur, asta implică automat și să te faci tu pe tine respectat în ochii femeilor cu care ai de-a face.

În fine, respectul nu presupune automat un soi de politețe exersată și impusă de societate ci lucruri mult mai profunde de atât.

Multe dintre acestea au de-a face cu înțelegerea propriei naturi.

Da, e suficient să înțelegi doar propria ta natură, cea masculină. Dacă-ți înțelegi ție natura, interacțiunea cu femeile devine automat mult mai bună, mult mai ușoară, mult mai firească.

În jur există tot felul de flăcăi care susțin alte lucruri, care discută-n versuri când vine vorba de femei, care au zbateri în legătură cu identificarea nu știu căror secrete din firea femeilor.  Așa cum spuneam, cei mai mulți oameni sunt proști. Nu-ngroșa rândurile acestei categorii și poartă-te ca un bărbat.

În ghidul de atitudine masculină Stai drept! te învăț lucruri pe care foarte puțini bărbați le cunosc despre ceea ce-nseamnă să fii cu adevărat bărbat.

Unele dintre aceste lucruri nici n-ar avea cum să le cunoască pentru simplu fapt că sunt „inventate” de mine, aplicate de mine și de cei care mi-au urmat sfaturile spre fericirea femeilor.

Altele sunt doar simple repere pentru drumul devenirii oricărui bărbat.

Nu vei învăța să copiezi atitudini, vei învăța cum să-ți dezvolți propria personalitate și cum să faci din atitudinea ta ceea e natura a imaginat în momentul în care a decis să te naști bărbat:

Stai drept! – Ghid de Atitudine Masculină

 

Abonează-te prin email pentru a primi pdf-ul cu 10 lucruri pe care orice bărbat ar trebui să le știe! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără scheme triste.