Momentul în care trebuie să renunți ca să fii sigur că vei câștiga

De ce uneori trebuie să renunți ca să poți câștiga în relație cu o femeie

Dacă citești literatură motivațională sau doar vagabondezi non stop pe online, probabil c-ai văzut suficient mesaje de acest gen…

Nu renunța niciodată!

Eventual, ca să sune mai cool, never give up!

Glumesc, nu e nimic cool în a folosi englezisme când limba română-ți oferă echivalente naturale ale unor expresii de acest tip.

În fine, când vine vorba de interacțiuni cu femei care te atrag sau de care ești de-a dreptul îndrăgosit pot să apară situații în care renunțarea este una dintre opțiuni.

Totuși, nu e vorba de renunțare care te face un învins.

Din contră, e genul de renunțare care te face bărbat atât în ochii tăi, cât și-n a ei.

Ce înseamnă să renunți

Să zicem că-ți place mult o fată și ai tot încercat în ultima vreme să te bagi în seamă cu ea, dar fără succes.

În momentul acesta, ai două variante de renunțare:

  1. să renunți să te mai bagi în seamă
  2. să renunți să te bagi în seamă așa cum ai făcut-o până acum

Pe care o alegi?

Depinde.

Uneori, anumite femei nu doresc să aibă de-a face cu tine pentru că-s îndrăgostite de alți bărbați, pentru că au o relație, pentru că nu sunt pur și simplu atrase de tine.

În situațiile acestea, dacă tipa nu dă absolut niciun semn de interes, e firesc să-ți vezi de treabă.

Adică să renunți clasic.

Dacă totuși există unele semne de interes, atunci poți apela la celălalt tip de renunțare – când nu renunți să te bagi în seamă cu ea, ci renunți să te mai comporți așa cum ai făcut-o până-n acel moment.

Această renunțare la comportamentul de până atunci presupune de fapt o schimbare.

De altfel, e și logic.

Dacă n-ai succes c-un anumit mod de-a interacționa cu ea, e firesc să schimbi.

Deci renunți la ce făceai – de exemplu să-ncerci tot felul de replici triste de agățat – și apelezi la ceva ce-ți crește mult șansele – să te comporți ca un bărbat care e bărbat.

O altă situație în care aceste două forme de renunțare îți pot fi de folos sunt cele în care ea vrea să se despartă de tine sau chiar se desparte.

Iarăși ți se poate părea dificil ca o tipă să-ți spună că vrea o pauză sau îți spune direct că vrea să vă vedeți separat de drum și tu să spui “OK, de acord”.

Pentru unii bărbați e foarte greu să nu se comporte de rahat în astfel de momente.

Unii își explică comportamentul prin faptul că sentimentele-i mână din spate.

Adică pentru că sunt îndrăgostiți sau chiar iubesc femeia respectivă, li se pare scuzabil să plângă, să implore, să ceară explicații peste explicații, să-ncerce eventual să le facă vinovate pe femei pentru întreaga situație.

Totuși, renunțarea este categoric o idee mult mai bună.

Indiferent că vorbim aici de renunțarea clasică – adică spui OK și-ți vezi de treabă sau de renunțarea la comportamentele care au făcut-o pe ea să-și piardă interesul pentru tine și trecerea la un plan concret de recâștigare a iubitei.

De ce uneori e important să renunți

De ce vorbesc de renunțare când toată lumea vorbește despre cât de important este să nu renunți, să te bați, să încerci iar și iar?

Pentru că amândoi suntem bărbați și n-aș putea să-ți dau sfaturi care să te efemineze ca bărbat.

De asemenea, pentru că formele de renunțare pe care ți le propun eu sunt speciale.

Nu renunți pentru că ești laș sau slab, ci renunți pentru a fi puternic, pentru a fi bărbat.

Mai exact, renunțarea clasică în care efectiv îți vezi de treabă are rolul de-a-ți crește respectul de sine după momentul în care pierzi interacțiunea cu tipa în cauză.

Te valorizezi în felul acesta, îți arăți ție însuți că viața ta nu stă-n interacțiune cu o femeie, chiar dacă-i una după care tânjesc mulți sau chiar dacă-i una după care tânjești doar tu.

Respectul ăsta de sine e mai important decât ce crede ea despre tine sau decât crede oricine altcineva despre tine.

Respectul de sine e important pentru că toată viața ta tu vei trăi cu tine însuți.

Vor veni momente când alături îți vor fi și alții, dar în fiecare clipă a vieții tale vei fi întotdeauna alături de tine. Prin urmare, ar fi aiurea să ai lângă tine un lăbar trist care imploră femeile să nu renunțe la el.

Înțelegi?

Apoi, când vine vorba de-a renunța la comportamente care te-au făcut neatractiv, pur și simplu faci o mișcare de transformare a ta.

Adică tu însuți vei cerceta ce faci în neregulă și tu însuți vei lua decizia de-a te schimba. Nu ca să te placă femeile, ci ca să te placi tu, ca să te simți tu bine-n pielea ta.

E importantă chestiunea asta?

Normal că este. Nu m-apuc să-ți spun acum că cea mai mare fericire a mea este că eu sunt eu, dar îți reamintesc ce-am spus mai sus – mereu vei trăi cu tine însuți, așa că are mare importanță ce crezi tu că-i de capul tău.

Prin urmare, e important uneori să renunți ca să te întărești ca bărbat sau ca să te construiești ca bărbat.

Te întărești când renunți clasic, adică-ți vezi de treabă.

Te construiești ca bărbat când renunți la comportamente care te fac neatractiv.

Cum va reacționa ea când renunți

Când încerci să cucerești o femeie și renunți după ce observi că ea nu manifestă suficient interes pentru tine, pot să apară situații interesante.

La fel și când o tipă îți spune că vrea o pauză sau chiar că vrea să vă despărțiți.

Faptul că renunți clasic, că-i spui OK și zi faină, apoi îți vezi de drum, poate să o determine să reacționeze neașteptat.

De exemplu, poate să-ți reproșeze rapid că nu lupți pentru ea 🙂

Această replică e preferata mea:

Renunți atât de ușor… Se vede că nu-ți pasă dacă nu lupți pentru mine!

De ce e preferata mea?

Pentru că e amuzant să vezi cum femeile sunt în stare să facă aproape orice pentru a-și demonstra că sunt importante pentru tine.

E o perversitatea nevinovată în aceastră practică.

Pe de o parte, ea nu e interesată de tine sau vrea să se despartă de tine, dar asta mai ales dacă știe că te are deja.

Când tu te arăți gata să-ți vezi de treabă, automat nu te mai are și asta le face pe multe femei să-și schimbe total atitudinea.

În primă fază, ar vrea să te facă să te simți vinovat, să te simți în neregulă. Genul acela de bărbat insensibil care ar trebui să se schimbe ca să aibă succes în relație cu ea.

Eventual, îți va spune că de asta nici nu vrea să fie cu tine sau să se despartă, pentru că ești insensibil și nu-ți pasă cu adevărat de ea.

Ce faci în astfel de situații?

Simplu, zâmbești și vorbești puțin:

Îmi pasă de tine, dar nu m-atrag decât tipele care-s cu adevărat atrase de mine. Nu știu de ce sunt așa, dar nu am ce să fac. Face parte din mine chestia asta.

E important să te ții tare din două motive.

În primul rând pentru că tu ești martorul tuturor acțiunilor / atitudinilor / vorbelor tale și nu ai vrea ca mai târziu să știi despre tine c-ai fost un papă lapte.

În al doilea rând, pentru a-i atăta ei că nu blufezi. Ea se va da peste cap să te dețină din nou. Nu neapărat ca iubit, ci mai ales ca tip care o dorește.

Femeile nu-s creaturi nemernice care vor să te vadă că suferi când nu reușești să fii cu ele sau când se despart, dar nu suportă să te vadă că treci peste asta cu seninătate.

În concluzie, uneori, e important să renunți.

Nu pentru a pierde ca un laș, ci pentru a câștiga ca un bărbat.

PS: apropo de a câștiga ca un bărbat, în ghidul acesta te învăț pas cu pas ce ai de făcut ca să-ți recâștigi iubita:

Cum să-ți recâștigi iubita – Ghidare completă

 

Foto: luca_volpi

 

Abonează-te prin email și primești ponturi la care doar abonații au acces! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără labe triste.