Ce trebuie neapărat să știe un bărbat

Bărbații trebuie să știe acest lucru

În mare, trebuie să știi un singur lucru: să fii bărbat.

De altfel, site-ul acesta este un îndemn în această privință. Apoi, fiecare text de pe acest site insistă iar și iar și iar să fii bărbat.

Mai mult, fiecare ghid te îndeamnă iar și iar și iar să fii bărbat.

Sigur, fiecare text te și învață ceva despre ce-nseamnă să fii bărbat și fiecare ghid se asigură că te învață o grămadă de lucruri despre cum să fii bărbat.

Totuși, de ce te îndemn atât de des să fii bărbat?

Pentru că o experiență de câteva sute de mii de ani a speciei umane arată că de câte ori bărbații au fost bărbați în toate aspectele vieții lor, lucruri interesante s-au întâmplat pentru noi și pentru lumea în care am trăit.

„Lumea în care am trăit” include și femeile care au avut plăcerea să aibă de-a face cu bărbații care au fost cu adevărat bărbați.

De ce e imporant să fii bărbat

Știi chestia aia spusă de Coelho?

Că dacă-ți dorești ceva cu adevărat, Universul complotează pentru tine să se întâmple?

N-am citit niciodată vreo carte scrisă de Coelho, dar am tot auzit repetată această vorbă.

Ei, când ești bărbat și te comporți ca un bărbat, tu-ți creezi Universul și n-ai nevoie de niciun complot și de nicio aliniere de planete ca ca să ai succes în cele două privințe esențiale ale vieții pe acest pământ.

Care-s acele două privințe esențiale?

Simplu:

  1. relația cu tine însuți
  2. interacțiunea cu cei din jur (inclusiv cu femeile care te atrag)

Cine a spus că acestea sunt cele două aspecte esențiale ale vieții pe acest pământ?

Eu am spus-o.

Tu poți să ai o altă părere, dar după părerea mea atât timp cât tu ești OK în relație cu tine însuți și știi cum să interacționezi cu cei din jur, mare parte din problemele vieții sunt rezolvate.

Nu absolut toate, dar o mare, mare parte.

Toate celelalte lucruri sunt importante, dar reușita lor depinde aproape întotdeauna de aceste două aspecte: relația cu tine însuți și felul în care reușești să inteacționezi cu cei din jur , inclusiv cu femeile care te atrag.

Din fericire, atunci când ești cu adevărat bărbat, ambele aspecte sunt rezolvate. De asta insist cu acest îndemn – Fii bărbat!

Apoi, acest îndemn te ajută în toate celelalte aspecte mărunte sau importante ale vieții, mai ales atunci când nu știi ce să faci.

Mereu apar tot felul de situații în care nu știi ce să faci, ce să spui, cum să reacționezi, ce atitudine să ai etc.

De câte ori nu știi, de atâtea ori poți să găsești o cale comportându-te ca un bărbat.

Când faci asta, vei obține două lucruri:

  1. vei câștiga în relația cu tine însuți – felul în care te vezi tu pe tine îți asigură cea mai mare parte din fericirea personală și din încrederea-n sine
  2. vei câștiga și-n relație cu cei din jur – felul în care te văd cei din jur îți asigură cealaltă parte din fericirea personală. E o parte mai mică, dar completează întregul

Aparent, a te purta ca un bărbat nu-ți asigură mereu succesul.

În realitate, e incredibil de important nu doar să câștigi ca un bărbat, dar și să pierzi ca un bărbat.

Ce-nseamnă să câștigi și să pierzi ca un bărbat

În mare, înseamnă să te comporți ca un bărbat indiferent de situație.

În seducție, poți câștiga doar comportându-te ca un bărbat.  Adică femeile heterosexuale sunt atrase cu adevărat de bărbații care sunt bărbați.

În seducție, poți pierde în mai multe feluri. Poți pierde comportându-te ca un bărbat sau poți pierde comportându-te ca un sclav.

Chestie de alegere și de atitudine.

Atunci când pierzi comportându-te ca un bărbat, pierzi doar o luptă. În schimb, când pierzi comportându-te ca un sclav, pierzi mai mult decât o luptă.

Îți explic imediat cu ajutorul unui exemplu ca să înțelegi la ce mă refer.

Să zicem că te lovești de problema aceea de care se lovesc mulți bărbați – tipa de care ești atras își pierde interesul față de tine.

Eventual, te afli într-o relație cu ea și te anunță că ar vrea o pauză sau chiar te anunță că vrea să se despartă de tine.

Poate chiar se și desparte.

În acel moment, tu ai două variante la dispoziție: să te porți ca un bărbat sau să te porți ca un sclav.

A te purta ca un bărbat poate presupune să-ncerci să o recâștigi sau poate presupune să-i dorești tipei numai bine și să-ți vezi de viață.

A te purta ca un sclav presupune aproape întotdeauna să te rogi de ea să nu te părăsească, să te smiorcăi în încercarea de-a-i stârni mila și de-a o face să renunțe la intențiile ei.

De asemenea, poate însemna să-ncerci să-i recâștigi interesul prin cadouri sau comportamente forțate – gen renunți la ieșirile cu prietenii tăi, mergi cu ea la shopping deși urăști asta, prestezi sexual poziția 69…

Știu, o grămadă de bărbați sunt morți după poziția 69.

Fiecare cu gustul lui, dar eu mereu voi avea impresia că această poziție nu lasă pe nimeni să se bucure cu adevărat de plăcere.

În fine, revenind la comportamentul de sclav, bărbații care apelează la acest tip de atitudine pierd.

Întotdeauna pierd.

Uneori au impresia c-au câștigat dacă femeia de lângă ei continuă relația din milă sau pentru că li se pare că a obținut ce-a vrut de la acel bărbat.

În realitate, mila e doar temporară, iar comportamentul de sclav nu stârnește atracție reală.

Acea femeie va fi mereu în căutarea unui bărbat care este bărbat, chiar dacă poate rămâne în relația respectivă și zeci de ani. Ăsta e cel mai trist scenariu – să stai cu o femeie care nu te iubește.

Unii vor spune că poți pierde și când te porți ca un bărbat.

Adică o tipă să decidă să nu mai continue relația cu tine deși tu ai avut atitudine masculină și te-ai comportat așa cum se comportă cu adevărat bărbații.

Da, se poate întâmpla și asta, doar că nu prea se poate spune cu adevărat că ai pierdut.

Spun asta pentru că bărbații care sunt cu adevărat bărbați nu doresc cu orice preț să aibă relații cu femei care nu-i doresc, nu sunt atrase de ei.

În plus, bărbații aceștia își continuă viața după ce respectiva relație se termină știind despre ei înșiși că s-au purtat ca bărbați adevărați chiar și-n situațiile acestea grele.

Așa cum spuneam mai sus, relația cu tine însuți, ceea ce știi tu despre profunzimile tale e foarte important pentru fericirea ta.

Sclavul va ști despre el că s-a purtat penibil, c-a fost sclav. Iar asta îl va însoți toată viața lui până-n momentul în care va schimba ceva în comportamentul său.

Bărbatul care este bărbat cu adevărat știe despre el însuși c-a fost bărbat, că a fost demn, că a stat drept.

De ce greu să fii bărbat

Acum niște zeci de ani, în aproape orice societate, nici măcar nu exista întrebarea „Ce-nseamnă să fii bărbat?”.

Bărbații erau bărbați aproape-n mod natural.

Tații erau bărbați și-și învățau fii să fie bărbați.

Nu era nevoie de site-uri ca acesta, nu era nevoie de mail-urile mele zilnice, nu era nevoie de ghiduri.

Astăzi, lucrurile sunt schimbate în majoritatea societăților care au îmbrățișat din modelul vestic – american nu doar ceea ce este extraordinar de benefic, dar și lucrurile nocive.

Media (rețelele sociale, filme, seriale, cărți, reviste) promovează intens voit sau nevoit modelul bărbatului efeminat și modelul femeii masculinizate.

Sau modelul bărbatului mereu prost.

În condițiile în care suntem mari consumatori de social media, TV, radio, presă clasică sau online, aceste influențe se lipesc de personalitatea oamenilor strat peste strat până devin firești.

De asta e uneori greu să fii bărbat.

De asta foarte mulți băieți sunt educați de mici să fie nebărbați și foarte multe fetițe sunt educate să fie nefemei.

Nu te grăbi însă să caracterizezi acest model ca fiind un cancer pentru masculinitatea sau alte prostii de genul acesta.

Oricâtă influență ar avea asupra efeminării bărbaților și masculinizării femeilor, acest model de societate oferă un soi de libertate care-ți permite ție să alegi.

Inclusiv să alegi să fii bărbat dacă asta-ți dorești.

Poți învăța să fii bărbat?

Normal că poți.

Nu te lăsa păcălit de cei care îți spun că te naști într-un anume fel și că soarta ta e pecetluită.

Nu o lua pe calea celor care sunt atât de comozi încât aruncă vina pe felu-n care sunt pe soartă sau pe cei care i-au crescut.

Științific vorbind, e adevărat că anumite trăsături de caracter sunt înnăscute (temperamentul), dar nu sunt decisive.

Tot științific vorbind, aceste trăsături de caracter sunt apoi modelate de mediul în care trăiești sub forma personalității tale.

Părinții tăi sau cei care ți-au for în preajmă în primii ani de viață vor avea o influență majoră asupra personalității tale în toți acei ani pe care-i vei petrece alături de ei.

Oameni care au anumite trăsături de caracter înnăscute pot să și le potențeze sub influnența mediului în care trăiesc sau pot să și le inhibe până aproape de dispariție.

Totuși,  nu-ți trata viața ca pe o lungă ședință de psihanaliză. Freud este cool, dar au trecut niște ani de când el a pus bazele tehnicilor terapeutice actuale. Lumea a descoperit lucruri noi, unele bazate ce-i drept pe cunoaștere foarte veche.

E adevărat că majoritatea oamenilor sunt produsul mediului în care au trăit.

Totuși, orice om care decide pentru el însuși să schimbe ceva poate să o facă.

Poate să o facă mai ales în societatea actuală în care ai acces la informații și ai libertatea de-a alege.

Poți învăța să fii bărbat?

Da, poți învăța să fii bărbat.

Site-ul și ghidurile mele te ajută, te orientează, te împinge de la spate pe calea aceasta.

Apropo, anumite informații din ghiduri sunt atât de puternice încât se vor lipi de tine chiar dacă nu vei dori să le aplici.

Simplu fapt că le vei citi te va influența.

Chiar mai mult decât au reușit să te influențeze poate părinții tăi în anumite privințe.

E nevoie însă ca tu să faci efortul de-a pune în practică informațiile de aici.

E simplu de înțeles despre ce-i vorba, dar e muncă serioasă măcar în primă fază.

Să nu uit… De ce n-am citit niciodată ceva scris de Paulo Coelho

Aam spus mai sus că n-am citit niciodată nimic scris de Paulo Coelho.

De ce n-am făcut asta?

Pentru că acum niște ani, când a început în România isteria legată de cărțile sale, mi-am propus să nu citesc vreodată ceva scris de el.

Logic, este o ambiție penibilă, născută din simplu fapt că nu mi-am dorit să fac ceea ce face turma.

Plus că la vremea respectivă cunoșteam o persoană pe care-o disprețuiam pur și simplu și acea persoană era mare fan Coelho.

Deci două ambiții prostești stau la baza faptului că n-am citit vreodată ceva scris de Coelho.

Să-ți spun ceva totuși…

Deși știu că această apucătură s-a născut din rațiuni prostești, mă amuză gândul de-a-mi termina viața pe acest pământ ca un individ care n-a citit ceva de Coelho.

Sigur, există miliarde de oameni care nu au citit ceva scris de Coelho, dar cred că-s foarte puțini cei care nu-l citesc din rațiuni la fel de aiuristice ca ale mele.

În fine, de ce-ți spun toate astea?

Pentru a-nțelege că a fi bărbat nu înseamnă să fii perfect în orice privință.

Din contră, a fi bărbat înseamnă să ai inclusiv libertatea de-a face alegeri ciudate pentru că așa ai chef, așa ți se năzare, așa crezi tu de cuviință.

Baftă și fii bărbat!

PS: dacă vrei să fii bărbat cu adevărat, ghidul acesta te va ajuta și te va influența mai mult decât ți-ai putea imagina:

Stai drept! – Ghid de Atitudine Masculină

 

Abonează-te prin email pentru a primi pdf-ul cu 10 lucruri pe care orice bărbat ar trebui să le știe! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără scheme triste.