Când vine vorba de relații, felul în care arăți ca bărbat va conta întotdeauna pentru o femeie.
Întrebarea este însă cât de mult contează aspectul fizic în ochii ei, nu dacă are sau nu are vreo importanță.
Abia aici vine prima veste bună pentru bărbații care nu arată așa cum și-ar dori să arate. Adică pentru majoritatea bărbaților.
Concret, aspectul fizic contează, dar importanța sa nu este nici decisivă, nici atât de mare pe cât ai crede.
Adică sigur te-ar ajuta să arăți foarte bine din punct de vedere fizic, dar asta nu înseamnă că nu poți cuceri o femeie și fără să fii un Tom Cruise sau un George Clooney.
Cuprins
De ce contează aspectul fizic
Lucrurile sunt simple – aspectul fizic contează pentru că este cea mai rapidă cale prin care o femeie își dă seama dacă din perspective biologice bărbatul din fața ei este sa nu potrivit pentru ea.
Aspectul fizic al unui bărbat transmite instant informații precum starea ta de sănătate, capacitatea de-a vâna cu succes, capacitatea de-a-ți apăra propria viață și pe cea a celor de care ai grijă etc.
Creierul uman identifică aceste lucruri extrem de rapid sub forma sentimentului de atracție sau de respingere.
Asta înseamnă că o femeie nu are nevoie să te studieze în amănunt ca să simtă interes sau te ignore.
Mai mult, acest mecanism este atât de bine sădit în creier de evoluție încât de multe ori femeile nici măcar nu pot să ignore ceea ce văd atractiv.
Simplificând, o femeie care vede un bărbat arătos e posibil să-și mențină privirea asupra sa o perioadă mai lungă decât ar face-o în cazul unui bărbat care nu prezintă interes.
Această perioadă mai lungă înseamnă de multe ori doar o secundă în plus sau chiar mai puțin.
Alteori, în funcție de norme sociale / culturale sau de alte aspecte care au legătură cu felul de-a fi al respectivei femei, e posibil să apară inclusiv situația în care femeia rămâne cu ochii fixați o perioadă mai lungă.
Popular, se spune că se holbează la bărbatul care este atractiv fizic.
În același timp, un bărbat care fizic nu prezintă caracteristici interesante e posibil să fie ignorat total la o trecere prin câmpul vizual al femeii.
Adică, oricât de trist ar suna pentru acești bărbați, vor fi ca un fel de decor sau de fundal neremarcabil pentru multe femei.
În concluzie, este vorba de evoluție, de faptul că natura s-a asigurat că membrii speciei noastre recunosc ușor partenerii potriviți pentru aducerea pe lume a unor urmași cât mai pregătiți pentru mediul în care vor trăi.
Care sunt caracteristicile fizice ale bărbaților care le atrag pe femei
După cum spuneam mai sus, femeile sunt atrase de bărbații care reunesc calități fizice „folositoare” genetic.
Adică de bărbați care datorită construcției lor fizice vor putea transmite urmașilor acea robustețe fizică necesară supraviețuirii.
Care ar fi însă aceste caracteristici fizice atractive pentru o femeie?
În general, e vorba despre:
- înălțime peste medie
- păr bogat / lung
- postură masculină (spatele drept, umerii trași ușor în spate, privirea ridicată etc.)
- simetrii plăcute ale elementelor feței („față frumoasă”)
- musculatură armonioasă sau dezvoltată peste medie
Toate aceste elemente sunt indicator direct sau indirect al unei bune calități genetice din perspectivă fizică.
O înălțime peste medie implică forță fizică superioară și asigură o probabilitate mai mare ca și urmașii să moștenească această caracteristică folositoare.
Părul bogat / lung este un indicator al unei bune stări de sănătate. Care sănătate implică virilitate. În schimb, pierderea părului poate fi văzută la nivel „animalic” ca o degradare a condiției fizice a individului.
În unele culturi, chelirea este văzută ca un semn că omul nu se află în cea mai bună formă fizică. O astfel de credință poate să ofenseze diverse persoane, mai ales în vremurile sensibile pe care le trăim.
Pe de altă parte, dacă vezi un animal care chelește / își pierde blana fără să fie vorba de chestiuni de sezon, îți pui problema că ceva ar putea să nu fie în regulă cu sănătatea acelui animal.
Normal, majoritatea bărbaților care chelesc simt doar regret și cam atât. Nu identifică alte simptome care să-i pună pe gânduri.
Pe de altă parte, diverse studii încep să identifice posibile legături între sănătatea microbiomului / florei intestinale și metabolismul androgenic.
De aici și noile teorii conform cărora chelirea ar putea avea și cauze bacteriene, nu doar hormonale sau genetice.
Postura masculină implică ideea de-ncredere în sine, iar încrederea în sine implică ideea că ai avut realizări care să o alimenteze.
Adică ești un așa zis individ de succes.
Simetriile plăcute ale elementelor feței – frumusețea feței – sunt iarăși elemente indicatoare ale „calității genelor”, dar și indicator al unui trai care a presupus o alimentație de calitate.
De exemplu, consumul de proteină animală în formele clasice presupune efort de mestecare, adică dezvoltarea musculaturii maxilarelor de-o manieră atractivă.
În fine, musculatura armonioasă sau dezvoltată peste medie indică forță fizică și sănătate, adică din nou elemente profitabile atât în trecutul speciei noastre, dar și în prezent.
Cum să fii bărbat indiferent de felul în care arăți sau dotarea pe care o ai
Eram toți.
Absolut toți prietenii care ne jucam în spatele blocului.
Ne-am scos fiecare cucu afară și după ce ne-am privit încă o dată propria dotare, am început să ne uităm comparativ la cei din jur.
Aveam vreo 10 ani și vorbeam serios despre pluă, deși realitatea ne contrazicea din toate puterile.
Oricum, nu existau diferențe sesizabile, așa că am trecut la lucruri cu adevărat serioase – care se poate pișuli mai sus pe peretele blocului.
Din păcate, nici măcar această-ntrecere nu a avut un câștigător clar pentru că mama Ancăi, o tipă care locuia la etajul 1 chiar în acel bloc, ne-a găsit în acea împrejurare profund heterosexuală și a strigat amuzată:
Opa… ce faceți aici?!
A naibii treabă, unul n-a stat să explice.
Am fugit și am trăit pentru prima dată sentimentul rușinii oarecum sexuale față de-o femeie.
De fapt, față de două femei pentru că din discuțiile ulterioare, rezulta clar că mama Ancăi îi va spune Ancăi ce a văzut și Anca ne va umili cu prima ocazie.
Anca n-a râs niciodată, iar peste ani, unul dintre noi a avut ocazia să constate că obișnuia să facă alte lucruri în prezența dotărilor sexuale.
Cel mai gol cuc posibil
În fine, tot peste ani, eram din nou toți.
Toți băieții din clasă, aliniați goi pușcă-n fața unei femei care trecea ceva-ntr-un caiet și a unui bărbat care răcnea din când în când amenințări penibile:
„Bă, o să ajungi să faci armata la Satu Mare!”.
Sincer, eu aș fi vrut să fac armata la Satu Mare. Întotdeauna mi-am dorit să merg în zone neobișnuite, cât mai departe de locurile în care s-ar duce oamenii în mod firesc.
Eram însă încă la liceu și treceam alături de colegii mei prin procedura „recrutării”.
În acele vremuri, puștii de liceu dădeau un test psihologic și erau examinați fizic înainte să facă lunile obligatorii de armată de după terminarea a 12 clase sau a facultății.
Cu o seară înainte de eveniment, discutasem între noi despre cum vor fi lucrurile și despre ce vom face. Știam deja că vom fi goi în fața unui medic femeie, iar asta ne-a făcut să dezbatem intens cum ne vom comporta în acele momente.
Auzisem despre legende din anii trecuți – cică unul stătuse-n fața femeii fără să-și acopere rușinat dotarea, iar ea l-a oprit după examinare să-i facă sex oral.
Acum îmi permit să numesc asta legendă, dar atunci, în acele condiții hormonale speciale, varianta ni se părea destul de posibilă.
În dimineața evenimentului, am vorbit din nou despre ideea de-a nu ne acoperi plua cu mâinile în fața doamnei doctor, dar am simțit o ușoară îndoiala în glasurile noastre.
De la înțelgerea conform căreia urma să stăm cu mâinile în șolduri ca și când am fi pe marginea lacului, la pescuit”, am ajuns la ceva de genul
„Eu stau fără mâini în fața pluii, dar cât număr până la 3, atât!”.
Știu, penibil.
Ne-am dezbrăcat pe holul din fața camerei în care urma să fim aliniați și cântăriți.
Alături de noi, erau băieți și de la alte clase din liceu, așa că am devenit o îngrămădeală de adolescenți goi.
M-am uitat în jur și am văzut ceea ce văd încă în viața de zi cu zi sub diverse alte forme – bărbați care-și ascundeau masculinitatea, care se cocoșau pentru a deveni mai puțin vizibili, care ar fi dat orice numai să nu fie acolo.
În mare, probabil reacția obișnuit complexată a celor mai mulți adolescenți.
În acele momente însă, brusc, mi-a venit în minte ceea ce bunicul meu îmi spusese de nenumărate ori.
Spre deosebire de bunicii altora, al meu a avut mereu niște apucături aparte și un mod diferit de-a interacționa cu mine.
La un moment dat, mi-a spus cât de nociv este pentru un bărbat să se masturbeze în exces:
„Când faci laba, te înjumătățești ca bărbat. Ce jumătate, te duci la sfert! Ăia care fac laba se rușinează de cum arată și n-au curaj să vorbească cu o femeie”.
Le-am spus asta prietenilor mei și ceva s-a schimbat brusc în noi… Cred că nu voiam să fim lăbari în ochii celorlalți.
Am intrat în a treia serie de liceeni și niciunul dintre noi nu și-a acoperit dotarea.
Am stat drepți, aproape ca naționala de rugby la imn, mai puțin ținerea aceea pe după umeri.
Doamna doctor a sesizat instant situația în ciuda faptului că se afla la a 3-a sau poate chiar la 4-a tinerețe și a zâmbit.
Am zâmbit și noi, ca niște maimuțoi și cam asta a fost.
Sigur, femeia poate c-a zâmbit tocmai pentru că eram caraghioși în atitudinea noastră sau poate doar pentru că i-a plăcut atitudinea noastră.
În orice caz, povestea a căpătat ulterior tot felul de aspecte suplimentare pe care le-am inventat fiecare dintre noi.
Adică, ne spuneam unii altora nu doar c-a zâmbit, dar și-a umezit buzele.
Nu doar c-a zâmbit și și-a umezit buzele, dar a început să se joace cu părul.
Nu doar că s-a jucat cu părul, dar ne-a citit numele într-un mod așa, sexual.
Nu doar că ne-a spus numele în mod sexual, dar dacă nu era de față acel subofițer isteric, sigur s-ar fi ocupat de fiecare dintre noi… bla-bla, bla-blum.
Da, am mințit mult ulterior în legătură cu felul în care s-au desfășurat lucrurile și am stârnit o grămadă de invidii printre ceilalți liceeni.
Ceva însă a rămas adevărat: toți am stat goi în fața unei femei, fie ea și-n pragul pensionării și nu am făcut gestul clasic al celorlalți, de-a ne acoperi dotarea cu palmele.
Poate-n general eram niște puști labagii, dar în acele momente, ne-am simțit ca niște bărbați, ne-am purtat ca niște bărbați și am fost bărbați.
Nu te autocastra, fii bărbat în relație cu corpul tău
Au trecut mulți ani de atunci, dar totul îmi revine limpede-n minte.
Nu doar pentru că am o memorie excepțională când vine vorba de detalii sau pentru că am discutat experiența din nou acum ceva vreme cu prietenii mei, ci mai ales pentru că văd în jur o grămadă de bărbați care se rușinează cu propriile lor corpuri.
Văd asta în atitudinile lor, în postura lor, în mersul lor, în gesturile lor, în reacțiile lor.
Văd asta indiferent că bărbații respectivi sunt îmbrăcați, pe stradă sau dezbrăcați, în vestiarul unei săli de fitness, la piscină sau la plajă.
E o mare eroare și o mare autocastrare.
Știu că nu e ușor, știu că media (filmele, TV-ul etc.) te fac să te gândești că dacă nu ai o înfățișare perfectă și o dotare impresionantă, ceva e-n neregulă cu tine.
Uneori, într-adevăr, ceva e-n neregulă cu tine.
De exemplu, dacă ești gras pentru că mănânci ca porcul, atunci asta e-n neregulă.
Totuși, aproape sigur nu arăți atât de aiurea pe cât îți închipui c-ai arăta.
Dacă însă atitudinea ta este cea a unui tip complexat, rușinat de felu-n care arată, automat vei pierde posibilitatea de-a creea unul dintre cele mai stârnitoare “momente” pentru o femeie.
Concret, e vorba de acel scurtcircuit provoat de diferența dintre felu-n care arăți și felu-n care te porți.
Ca să înțelegi mai bine despre ce e vorba, ar trebui să urmărești o scenă aparte din filmul Vrăjitoarele din Eastwick.
Nu știu dacă știi scena, dar categoric ar trebui s-o vezi.
De fapt, s-o vezi și s-o revezi.
E puțin important dacă ești heterosexual și nu te interesează bărbații semi dezgoliți, scena asta chiar trebuie să o vezi de câteva ori.
În Vrăjitoarele din Eastwck, Jack Nicholson stă la un moment dat lățit într-un pat și afișează ceea ce ar putea să pară una dintre cele mai dezgustătoare prezențe fizice posibile.
Și totuși, ceva din atitudinea sa schimbă destul de mult percepția aceasta.
Nu-l face pe Jack Nicholson să pară un Brad Pitt, dar categoric taie mult din senzația că ai privit ceva profund dezgustător, iar petru unele femei atitudinea-n cauză produce chiar mici “scurtcircuite” de logică vizuală.
Spre deosebire de noi, femeile sunt mai puțin obsedate de perfecțiunea fizică a partenerului.
Anumite tipuri de atitudine manifestate de bărbați pot fi atât de stârnitoare pentru femei încât fizicul lor devine dacă nu sexy, măcar acceptabil sau de băgat în ecuația seducției.
Acum, am mai vorbit de multe ori despre faptul că felul în care arăți și banii pe care ai pot conta, dar că nu-s chestiuni decisive.
Chiar poți face eforturi concrete să arăți mai bine fizic și poți face lucruri pentru a-ți pune genul de ordine-n viață care duce, în final, inclusiv la câștiguri financiare bune.
Îți recomand să faci ambele lucruri, dar îți pot spune că cel mai rapid lucru pe care-l poți face este să-ți schimbi atitudinea.
Nu tu trebuie să-ți accepți corpul, trebuie să-i accepți pe cei din jur
Există o zicere izvorâtă parcă din semi terapiile vehiculate prin filmele americane care spune că trebuie să-ți accepți propriul corp.
Nu știu cum îți sună ție, dar mie-mi sună aiurea cu draci.
Din start, se pleacă de la ideea că ai un corp în neregulă și că trebuie să-i accepți defectele.
În realitate, majoritatea oamenilor au comportamente și atitudini în neregulă.
Corpurile lor pot fi, uneori, efectul acestor comportamente și atitudini în neregulă.
De exemplu, dacă-n mod frecvent mănânci mai multe calorii decât ai nevoie și ești dat peste cap din punct metabolic, destul de probabil arăți ca un dulap cu ușile larg deschise.
Sau dacă ai impresia că ar trebui să arăți fizic măcar ca Brad Pitt în Snatch, dar nu reușești asta, atunci e destul de probabil ca postura corpului tău să fie în acord cu “lipsa ta de succes fizic”.
În realitate, nu trebuie să-ți accepți corpul.
Ceea ce trebuie tu să faci este să accepți ca cei din jur să te vadă așa cum ești din punct de vedere fizic.
Nu-ți spun aici vrăjeli de genul “trebuie să fii frumos pe dinăuntru” pentru că nu mă pricep să-ți exprim poetic lucruri simple, evidente.
Ca bărbat, ești dat naibii de norocos.
Felul în care ești “pe dinăuntru”, adică tipul de personalitate, tipul de atitudine pe care-l ai în interacțiune cu tine însuți și cu cei din jur, faptele tale, reacțiile tale sunt suficiente să te deseneze inclusiv fizic mai arătos decât ai fi la o primă vedere.
Prin urmare, nu mai te purta de parcă excesul de grăsime abdominală ar fi cine știe ce secret pe care trebuie să-l ții ascuns privirii celor din jur cu orice preț.
Când e cazul să te dezbraci, dezbracă-te și plimbă-te-n cucu gol ca și când bălăngănirea sexului ar fi la fel de firească precum respirația.
Nu vorbesc aici despre a fi un gras dizgrațios cu orice preț, ci doar de-a nu fi un gras dizgrațios care se cocoșează de rușinea propriului corp.
Dormi gol, plimbă-te gol, nu ezita când e vorba de-a te dezbrăca, nu te acoperi cu prosopul când ești în vestiarul unei săli de fitness… Uită-te la Jack Nicholson
Ce poți face dacă nu arăți cum ai vrea
Dacă te uiți la lista de mai sus, vei descoperi rapid că în anumite privințe nu poți face nimic, iar în altele lucrurile depind de tine.
De exemplu, dacă ai deja 25 ani și 1.63 m, nu ai șanse să mai crești în înălțime.
Dar…
Dar asta nu te împiedică să ai o postură corectă.
Una este să ai 1.63 teoretic, dar să mai scazi un pic pentru că-ți petreci zilele cocoșat cu ochii-n ecranul telefonului și alta este să mergi drept, cu privirea ridicată.
Nu doar că vei avea toți cm pe care-i ai, dar postura masculină, dreaptă va inspira celor din jur că e ceva de capul tău.
Nu intru acum în amănunte, am făcut-o în detaliu în ghidul Sigur pe Tine, dar în natură, minciuna este prea riscantă ca cineva să apeleze la ea.
Concret, vreau să spun că dacă ai o postură masculină, dreaptă, la nivel animalic vei fi perceput ca un individ puternic. Pentru că dacă n-ai fi, n-ai risca să fii provocat de un alt individ care vrea să urce pe scara ierarhică.
Doar că nu mai trăim vremuri în care dacă stai drept și privești indivizii în ochi se lasă cu lupte.
Trăim vremuri în care oamenii nu stau drepți și nu privesc indivizii în ochi din cauza diverselor complexe, din cauza faptului că există o epidemie de masturbare și din cauză că oamenii stau prea mult cu ochii în ecrane.
La fel, dacă ai chelit, nu poți face mare lucru.
Poți încerca un implant decent de păr, ceva de bun simț.
Sau, ma bine, poți să te concentrezi asupra apectelor pe care le poți controla – de exemplu, te asiguri că ai o musculatură armonioasă, că n-ai grăsime în exces, că te îmbraci cu gust, că-ți îngrijești pielea etc.
E foarte ușor să-ți plângi de milă, dar asta nu face decât să te ducă și mai adânc în zona bărbaților care-s invizibili pentru femei.
În schimb, așa cum ți-am spus și mai sus, cu efort real din partea ta, poți schimba multe dintre lucrurile care fizic și nu numai te fac atractiv pentru acestea.
OK, dar sufletul nu contează? Dar personalitatea?
Hahaha, sigur că felul tău de-a fi are o mare importanță în ceea ce privește atractivitatea ta.
Cu o precizare: dacă te gândești la „suflet” sub forma ce băiat bun sunt eu!, atunci contează în sens negativ.
Cel puțin în primele faze ale seducției, faptul că ești băiat de treabă după definiția băieților de treabă (adică genul care înghite orice ca să fie bine), te va trage înapoi.
Atitudinea de băiat bun este de multe ori un indicator natural al faptului că ți-e teamă să fi altfel.
În relație cu femeile, băiatul de treabă este de treabă pentru că-i este teamă să nu o supere pe ea.
În relație cu ceilalți, băiatul de treabă este de treabă pentru că-i este teamă să nu-i supere pe ceilalți.
Sigur, sunt și excepții, dar aproape sigur nu ești tu acea excepție.
De unde știu?
În general, băieții de treabă care sunt excepții nu citesc site-ul meu.
N-au nevoie.
Așa că te sfătuiesc să te concentrezi pe ce te ajută să devii un bărbat atractiv, nu pe ce-ți este deja ușor să faci, dar nu-ți aduce rezultate 🙂
Ghidul Sigur pe Tine este cel mai bun sprijin pentru un bărbat care vrea să-și schimbe situația în relație cu femeile.
Îți arată clar unde greșești și ce poți să faci astfel încât să fii remarcabil pentru femeile care te atrag.
Și nu doar pentru ele…
Adică, când devii atractiv, nu prea poți spune Dana va fi atrasă de mine, iar Ioana nu va fi atrasă pentru că nu mă interesează.
Lucrurile se întâmplă neselectiv pentru că tu controlezi ce faci tu, dar nu vei putea controla ce vor simți ele.
Prin urmare, ia-ți ghidul și treci la treabă.
Te asigură că va merita:
Sigur pe Tine – Cum să o cucerești cu ajutorul siguranței de sine