Cât contează aspectul fizic al unui bărbat în ochii unei femei

Cât contează aspectul fizic al unui bărbat pentru o femeie
Felul în care arăți va conta întotdeauna. Dar nu atât cât crezi.

Când vine vorba de relații, felul în care arăți ca bărbat va conta întotdeauna pentru o femeie.

Întrebarea este însă cât de mult contează aspectul fizic în ochii ei, nu dacă are sau nu are vreo importanță.

Abia aici vine prima veste bună pentru bărbații care nu arată așa cum și-ar dori să arate. Adică pentru majoritatea bărbaților.

Concret, aspectul fizic contează, dar importanța sa nu este nici decisivă, nici atât de mare pe cât ai crede.

Adică sigur te-ar ajuta să arăți foarte bine din punct de vedere fizic, dar asta nu înseamnă că nu poți cuceri o femeie și fără să fii un Tom Cruise sau un George Clooney.

De ce contează aspectul fizic

Lucrurile sunt simple – aspectul fizic contează pentru că este cea mai rapidă cale prin care o femeie își dă seama dacă din perspective biologice bărbatul din fața ei este sa nu potrivit pentru ea.

Aspectul fizic al unui bărbat transmite instant informații precum starea ta de sănătate, capacitatea de-a vâna cu succes, capacitatea de-a-ți apăra propria viață și pe cea a celor de care ai grijă etc.

Creierul uman identifică aceste lucruri extrem de rapid sub forma sentimentului de atracție sau de respingere.

Asta înseamnă că o femeie nu are nevoie să te studieze în amănunt ca să simtă interes sau te ignore.

Mai mult, acest mecanism este atât de bine sădit în creier de evoluție încât de multe ori femeile nici măcar nu pot să ignore ceea ce văd atractiv.

Simplificând, o femeie care vede un bărbat arătos e posibil să-și mențină privirea asupra sa o perioadă mai lungă decât ar face-o în cazul unui bărbat care nu prezintă interes.

Această perioadă mai lungă înseamnă de multe ori doar o secundă în plus sau chiar mai puțin.

Alteori, în funcție de norme sociale / culturale sau de alte aspecte care au legătură cu felul de-a fi al respectivei femei, e posibil să apară inclusiv situația în care femeia rămâne cu ochii fixați o perioadă mai lungă.

Popular, se spune că se holbează la bărbatul care este atractiv fizic.

În același timp, un bărbat care fizic nu prezintă caracteristici interesante e posibil să fie ignorat total la o trecere prin câmpul vizual al femeii.

Adică, oricât de trist ar suna pentru acești bărbați, vor fi ca un fel de decor sau de fundal neremarcabil pentru multe femei.

În concluzie, este vorba de evoluție, de faptul că natura s-a asigurat că membrii speciei noastre recunosc ușor partenerii potriviți pentru aducerea pe lume a unor urmași cât mai pregătiți pentru mediul în care vor trăi.

Care sunt caracteristicile fizice ale bărbaților care le atrag pe femei

După cum spuneam mai sus, femeile sunt atrase de bărbații care reunesc calități fizice „folositoare” genetic.

Adică de bărbați care datorită construcției lor fizice vor putea transmite urmașilor acea robustețe fizică necesară supraviețuirii.

Care ar fi însă aceste caracteristici fizice atractive pentru o femeie?

În general, e vorba despre:

Toate aceste elemente sunt indicator direct sau indirect al unei bune calități genetice din perspectivă fizică.

O înălțime peste medie implică forță fizică superioară și asigură o probabilitate mai mare ca și urmașii să moștenească această caracteristică folositoare.

Părul bogat / lung este un indicator al unei bune stări de sănătate. Care sănătate implică virilitate. În schimb, pierderea părului poate fi văzută la nivel „animalic” ca o degradare a condiției fizice a individului.

În unele culturi, chelirea este văzută ca un semn că omul nu se află în cea mai bună formă fizică. O astfel de credință poate să ofenseze diverse persoane, mai ales în vremurile sensibile pe care le trăim.

Pe de altă parte, dacă vezi un animal care chelește / își pierde blana fără să fie vorba de chestiuni de sezon, îți pui problema că ceva ar putea să nu fie în regulă cu sănătatea acelui animal.

Normal, majoritatea bărbaților care chelesc simt doar regret și cam atât. Nu identifică alte simptome care să-i pună pe gânduri.

Pe de altă parte, diverse studii încep să identifice posibile legături între sănătatea microbiomului / florei intestinale și metabolismul androgenic.

De aici și noile teorii conform cărora chelirea ar putea avea și cauze bacteriene, nu doar hormonale sau genetice.

Postura masculină implică ideea de-ncredere în sine, iar încrederea în sine implică ideea că ai avut realizări care să o alimenteze.

Adică ești un așa zis individ de succes.

Simetriile plăcute ale elementelor feței – frumusețea feței – sunt iarăși elemente indicatoare ale „calității genelor”, dar și indicator al unui trai care a presupus o alimentație de calitate.

De exemplu, consumul de proteină animală în formele clasice presupune efort de mestecare, adică dezvoltarea musculaturii maxilarelor de-o manieră atractivă.

În fine, musculatura armonioasă sau dezvoltată peste medie indică forță fizică și sănătate, adică din nou elemente profitabile atât în trecutul speciei noastre, dar și în prezent.

Ce poți face dacă nu arăți cum ai vrea

Dacă te uiți la lista de mai sus, vei descoperi rapid că în anumite privințe nu poți face nimic, iar în altele lucrurile depind de tine.

De exemplu, dacă ai deja 25 ani și 1.63 m, nu ai șanse să mai crești în înălțime.

Dar…

Dar asta nu te împiedică să ai o postură corectă.

Una este să ai 1.63 teoretic, dar să mai scazi un pic pentru că-ți petreci zilele cocoșat cu ochii-n ecranul telefonului și alta este să mergi drept, cu privirea ridicată.

Nu doar că vei avea toți cm pe care-i ai, dar postura masculină, dreaptă va inspira celor din jur că e ceva de capul tău.

Nu intru acum în amănunte, am făcut-o în detaliu în ghidul Sigur pe Tine, dar în natură, minciuna este prea riscantă ca cineva să apeleze la ea.

Concret, vreau să spun că dacă ai o postură masculină, dreaptă, la nivel animalic vei fi perceput ca un individ puternic. Pentru că dacă n-ai fi,  n-ai risca să fii provocat de un alt individ care vrea să urce pe scara ierarhică.

Doar că nu mai trăim vremuri în care dacă stai drept și privești indivizii în ochi se lasă cu lupte.

Trăim vremuri în care oamenii nu stau drepți și nu privesc indivizii în ochi din cauza diverselor complexe, din cauza faptului că există o epidemie de masturbare și din cauză că oamenii stau prea mult cu ochii în ecrane.

La fel, dacă ai chelit, nu poți face mare lucru.

Poți încerca un implant decent de păr, ceva de bun simț.

Sau, ma bine, poți să te concentrezi asupra apectelor pe care le poți controla – de exemplu, te asiguri că ai o musculatură armonioasă, că n-ai grăsime în exces, că te îmbraci cu gust, că-ți îngrijești pielea etc.

E foarte ușor să-ți plângi de milă, dar asta nu face decât să te ducă și mai adânc în zona bărbaților care-s invizibili pentru femei.

În schimb, așa cum ți-am spus și mai sus, cu efort real din partea ta, poți schimba multe dintre lucrurile care fizic și nu numai te fac atractiv pentru acestea.

OK, dar sufletul nu contează? Dar personalitatea?

Hahaha, sigur că felul tău de-a fi are o mare importanță în ceea ce privește atractivitatea ta.

Cu o precizare: dacă te gândești la „suflet” sub forma ce băiat bun sunt eu!, atunci contează în sens negativ.

Cel puțin în primele faze ale seducției, faptul că ești băiat de treabă după definiția băieților de treabă (adică genul care înghite orice ca să fie bine), te va trage înapoi.

Atitudinea de băiat bun este de multe ori un indicator natural al faptului că ți-e teamă să fi altfel.

În relație cu femeile, băiatul de treabă este de treabă pentru că-i este teamă să nu o supere pe ea.

În relație cu ceilalți, băiatul de treabă este de treabă pentru că-i este teamă să nu-i supere pe ceilalți.

Sigur, sunt și excepții, dar aproape sigur nu ești tu acea excepție.

De unde știu?

În general, băieții de treabă care sunt excepții nu citesc site-ul meu.

N-au nevoie.

Așa că te sfătuiesc să te concentrezi pe ce te ajută să devii un bărbat atractiv, nu pe ce-ți este deja ușor să faci, dar nu-ți aduce rezultate 🙂

Ghidul Sigur pe Tine este cel mai bun sprijin pentru un bărbat care vrea să-și schimbe situația în relație cu femeile.

Îți arată clar unde greșești și ce poți să faci astfel încât să fii remarcabil pentru femeile care te atrag.

Și nu doar pentru ele…

Adică, când devii atractiv, nu prea poți spune Dana va fi atrasă de mine, iar Ioana nu va fi atrasă pentru că nu mă interesează.

Lucrurile se întâmplă neselectiv pentru că tu controlezi ce faci tu, dar nu vei putea controla ce vor simți ele.

Prin urmare, ia-ți ghidul și treci la treabă.

Te asigură că va merita:

Sigur pe Tine – Cum să o cucerești cu ajutorul siguranței de sine

 

Abonează-te prin email pentru a primi pdf-ul cu 10 lucruri pe care orice bărbat ar trebui să le știe! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără scheme triste.