Cum să te desparți de o femeie

La un moment dat, vei trăi asta. Vei fi față-n față cu o tipă și va trebui sa-i spui că nu mai vrei să te vezi cu ea.

Atenție, sfatul meu nu este pentru cei care vor să iasă dintr-o relatie clasică, în care ambii parteneri au investit ani și sentimente.

Dacă ai fost în stare să ai o astfel de relație, trebuie să fii în stare să și să treci prin procseul de despățire fără ajutorul nimănui.

Prin urmare, ce-ți spun eu aici are legătură cu  situațiile în care nu mai dorești pur și simplu să te mai culci cu o tipă, să te mai vezi cu ea, să mai ieșiți împreună etc.

Ce trebuie să știe un bărbat despre despărțire

În primul rând, nu fi măgar.

Orice labagiu poate fi măgar când dă papucii unei tipe, la fel cum orice pițipoancă poate fi pițipoancă atunci când se desparte de un bărbat.

Faptul că nu e vorba de o relație clasică nu înseamnă că femeia respectivă nu merită să-i fie protejate sentimentele. Sună dulceag, dar nu este.

Problema este că metoda mea de-a proteja nu o să pară prea multora protejare. Din contră, pentru mulți și pentru multe va părea dură.

În realitate, este singura care rezolvă curat problema și, după șocul inițial, demonstrează cu adevărat respect pentru celălalt.

În al doilea rând, nu te juca ulterior cu sentimentele ei. Dacă te-ai despărțit de ea, las-o-n pace.

Doar flăcăii care au cucul mic simt nevoia să stârnească din nou o femeie de care s-au despățit, așa, de dragul de-a-și confirma puterea de cuceritori.

Ai văzut Moneyball?

Moneyball este un film despre o grămadă de lucruri, dar în special despre baseball și despre felul în care se manageriază un club.

Personajul principal se numeste Billy Bean și este mangerul unui club de baseball. Brad Pitt il interpretează.

Acesta are un asistent, Peter Band, care-l ajută pe Billy Bean în încercarea sa de-a reforma lotul de jucători și de-a obține performanțe cu aceștia.

La un moment dat, managerul vrea să-l învețe pe asistent cum se concediază un jucător de basebabll și pentru succesul procesului de învățare el simulează că ar fi sportivul care trebuie să fie dat afară.

Urmează acest dialog:

Peter Band: Nu va trebui să concediez un jucător, doar dacă tu… O, haide!
Billy Bean: Ce haide ? Să exersăm.
Peter Band: Nu.
Billy Bean: Eu sunt un jucător. Trebuie să mă concediezi.
Peter Band: Nu.
Billy Bean: Hai! Cum adică, nu ?
Peter Band: Nu. E stupid.
Billy Bean: Face parte din slujbă, omule.
Peter Band: Bine. Billy, te rog, ia loc. Trebuie să vorbesc cu tine.
Billy Bean: Spune.
Peter Band: Ai fost foarte important pentru echipa asta, dar câteodată trebuie să iei deciziile care sunt mai bune pentru echipă.
Billy Bean: Mă dai afarã ?
Peter Band: Îmi pare foarte rău.
Billy Bean: Tocmai mi-am cumpãrat o casă aici. În Oakland.
Peter Band: Ei bine… ei bine…
Billy Bean: „Ei bine, ei bine” ?Atâta ai de zis ? Băiatul meu tocmai a început cursurile la o școală nouă. Și-a fãcut prieteni.
Peter Band: Asta e… Nu ar trebui să-l retragi în mijlocul anului școlar.
Billy Bean: Despre ce naiba vorbești ?
Peter Band: Nu știu. Eu nu ar trebui… N-o să fac asta. Cred că e stupid. Nu voi concedia pe nimeni și cred că asta e o prostie.

Bărbații ar vrea să se despartă doar prin SMS

Ce legătură are dialogul de mai sus cu despărțirea de o tipă? Lucrurile sunt parțial asemănătoare.

Așa cum Peter Band refuză să se ocupe de concedierea jucătorilor de baseball, așa și majoritatea flăcăilor ar vrea să evite pe cât posibil responsabilitatea de-a purta o discuție față-n față cu tipa de care vor să se departă.

Apoi, dacă totuși nu pot ocoli această discuție, se comportă precum asistenul managerului.

Peter Band este tentat să trateze situația ca pe o chestiune care necesită multă atenție, mult ocoliș, încercări de manifestare a empatiei etc. Toate acestea pentru a obtine ceea ce el credea c-ar fi o ușurare a situației jucătorului concediat.

În viața reală, mulți bărbați fac același lucru când vine vorba să se despartă de o femeie. Unii dintre ei se mint singuri și spun că procedează așa pentru a nu o răni pe femeia din fața lor. De fapt,  de multe ori nu fac altceva decât să-și protejeze propriile sentimente.

Dacă ești bărbat, înveți cum să vorbești cu o femeie. Clar și la obiect.

Ce înveți despre despărțire din Moneyball

Dialogul de mai sus continuă cu un schimb de roluri. Adică personajul interpretat de Brad Pitt devine cel care concediază, iar asistenul devine jucătorul care trebuie concediat.

Billy Bean: Sunt jucători profesioniști de baseball. Fii sincer cu ei. Fără complimente. Doar fapte: Pete, trebuie să te concediez. Biroul lui Jack se va ocupa de detalii.
Peter Band: Asta-i tot ? Serios ?

Da, exact ca și-n film, asta e tot.  Și tot ca-n film, trebuie să fii direct.

Fără „ești o tipă specială, îți vei găsi pe altcineva” sau ale prostii de genul acesta. Crezi că ea are nevoie atunci să-i spui tu că-i specială?

Nu. Trebuie doar să-i transmiți cât se poate de simplu o singură idee: „Ne despărțim, asta a fost. Nu vreau să mai ne vedem”.

Tu nu vei avea la îndemână „biroul lui Jack” care să se ocupe de toate detaliile, așa că trebuie să fii cât se poate de concis și să faci loc tuturor prietenelor ei care o vor consola până-și va găsi un alt tip.

Cât de sadică este o astfel de atitudine

Nu este deloc sadică. Sadic ai fi dacă o lași să se agațe de tine, o lași să spere aiurea, o faci să-și blocheze viața pentru tine.

E posibil să o șochezi, dar în conditțiile respective îi faci cel mai mare bine posibil.

Apropo de asta, uite cum continuă replicile în film:

Peter Band: Asta-i tot ? Serios ?
Billy Bean: Ai prefera să primești un glonț în cap sau 5 în piept și să mori sângerând ?
Peter Band: Astea sunt singurele mele douã opțiuni ?

Normal, nu e ușor pentru un bărbat să fie atât de direct, dar rolul meu este să te învăț cum se comportă bărbații, nu să-ți găsesc activități recreative.

Baftă și stai drept!

PS: dacă vrei să înveți să te porți ca un bărbat în orice situație, ia-ți acest ghid chiar acum:

Stai drept! – Ghid de Atitudine Masculină

 

Abonează-te prin email și primești ponturi la care doar abonații au acces! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără labe triste.