Cine plătește la întâlnire?

Cine plătește la o întâlnire: fata sau băiatul

Dacă ai citit câteva texte de pe acest blog, probabil c-ai observat deja.

Unele sfaturi par să contrazică total ceea ce credeai că trebuie să faci în relație cu femeile.

Mai mult, par să contrazică nu doar ceea ce credeai tu, dar și ceea ce s-ar putea numi bun simț.

Adică poți avea impresia că eu încerc să te sabotez spunându-ți să faci lucruri care le vor determina pe tipele cu care vei avea de-a face să fugă de tine, să te considere un individ plin de el sau chiar un ciudat.

În realitate, fiecare text de pe acest site face o muncă foarte grea – se luptă cu toate convingerile greșite care ți s-au lipit de-a lungul vieții de minte.

Se luptă cu toate acele sfaturi de doi bani pe care le-ai citit pe alte site-uri, toate acele sfaturi bine intenționate, dar slabe date uneori de părinți, prieteni sau chiar de tipele de care ești atras.

Când vine vorba de-a ieși cu o tipă în oraș, am dat bărbaților un sfat controversat legat de cine ar trebui să plăteasc o ieșire la restaurant.

Un sfat care le irită la culme pe unele tipele care mai citesc ce scriu eu pe aici și care-i face să scheaune pe unii flăcăi.

Câteva lucruri pe care trebuie să le știi înainte să plătești nota

Tradițional, se spune că bărbatul ar trebui să plătească nota.

Asta spune societatea și ăsta e reflexul multor bărbați.

De ce se întâmplă asta e un aspect puțin analizat.

Până la urmă, o bună parte din viață ne-o trăim pe pilot automat. Nu analizăm multe dintre alegeri pentru că atât timp cât sunt acceptate social, le considerăm bune.

Totuși, va trebui să înțelegi ceva despre societate în general și despre majorități în special.

Societatea impune reguli care fac tolerabil traiul împreună, nu neapărat impune cele mai bune reguli.

Apoi, majoritățile sunt, în general, foarte proaste.

E important să reții faptul că majoritățile sunt în general foarte proaste pentru ca-n viață să nu mai ai reflexul de-a urma turma, ci să ai reflexul de-a gândi cu mintea ta.

Nu vreau să intru acum în amănunte, dar îți pot da rapid un exemplu în care majoritățile sunt proaste – ce înseamnă să fii romantic în relație cu o femeie.

În seducție, majoritatea bărbaților se descurcă dezastruos.

Când spun că bărbații sunt proști în seducție n-o spun cu dispreț, o spun ca un om care face o constatare pe baza faptelor.

Majoritatea bărbaților au dificultăți majore când vine vorba să cucerească o femeie. Nu știu ce au de făcut, nu știu cum să se poarte, cum să vorbească, ce atitudine sau reacții să aibă.

Prin urmare, fac lucrurile ușor instinctual sau după cum au ajuns ei la concluzia să le facă în funcție de filmele pe care le-au văzut sau sfaturile pe care le-au primit de la persoane slab pregătite să ofere asemenea sfaturi.

Din această ignoranță se naște acea atitudine a bărbatului care are impresia că femeia este un soi de monstru care trebuie impresionat și mulțumit.

Din păcate, „impresionat” înseamnă acele situații în care bărbatul se dă peste cap de-o manieră penibilă să câștige apreciarea femeii, iar „mulțumit” înseamnă acele situații în care bărbații renunță total la orice urmă de personalitate și încearcă efectiv să-și cumpere sub diverse forme relațiile.

În fine, aș vrea să mai știi că atunci când vei aplica sfaturile mele, anumite situații ți se vor părea incomode.

Nu te sfătuiesc să faci acele lucruri ca să-ți fie greu, ci din două motive simple: să-i arăți ei că nu ești precum ceilalți bărbați și să crești tu ca bărbat.

Sfaturile mele te schimbă.

Vrând-nevrând te schimbă.

Când pui în aplicare ceea ce-ți spun eu, te schimbi ca bărbat, crești ca bărbat, îți desenezi un contur masculin în ochii femeilor care te atrag, dar și-n proprii tăi ochi.

De ce acum niște ani susțineam că nota ar trebui plătită de ea sau ar trebui împărțită pe din două

Când am scris prima variantă a acestui text, adică prin 2007, am spus că răspunsul la întrebarea cine plătește nota depinde de niște factori.

De exemplu, dacă inviți o fată în oraș după metoda Alex David, există posibilitatea ca ea  să-și plătească nota ei și tu să-ți plătești nota ta.

Sau ca ea să plătească pentru amândoi.

De ce spuneam atunci acest lucru?

Pentru că în acea perioadă, exista un reflex social ca bărbatul să plătească indiferent de situație.

Și nu asta era problema neapărat, ci faptul că o bună parte dintre bărbații care plăteau nota la restaurant / terasa / cafenea etc. o făceau din motive greșite.

Adică ei credeau conștient sau nu că femeile care ies cu ei le fac cumva un favor, prin urmare ei trebuie să găsească diverse căi ca să se revanșeze pentru acest lucru.

Care erau căile de revanșare?

  • plătești nota indiferent de condiții
  • încerci să faci pe plac femeilor în timpul discuțiilor
  • suporți orice atitudine în neregulă a acestora

Prin urmare, am încercat atunci să-i fac pe acești bărbați să privească lucrurile un pic diferit și să se gândească la ideea ca nota să fie plătită de ea sau să fie împărțită pe din două.

Adică i-am provocat să facă ceva dificil tocmai pentru că contrazicea consensul general legat de cum se procedează când e vorba de-a plăti ieșirea în oraș cu o fată.

Normal, ofeream și o soluție pentru a propune asta.

Adică spuneam că, în funcție de ceea ce vorbești cu ea în timpul acelei întâlniri, se poate ajunge ca ea să plătească și consumația ta.

Repet, în funcție de ce vorbești cu ea, de felul în care decurge întâlnirea.

Pentru că dacă lucrurile merg foarte bine și ea-i scursă după tine, poți ca atunci când vine nota de plată să spui glumind ceva de genul:

Te las pe tine să faci cinste. În felul ăsta, vei avea siguranța că te vei vedea din nou cu mine. Voi fi nevoit să-mi iau revanșa și să te scot eu-n oraș data viitoare.

Majoritatea femeilor neimplicate în respectiva întâlnire, deci cele care nu sunt scurse după tine precum partenera ta, posibil să spună că nu se face așa ceva, că ești mocofan dacă o faci.

În primul rând, dacă i-ai stârnit atracție, poți fi inclusiv mocofan.

Te va plăcea oricum.

De fapt, îi vei da tu voie să te placă oricum.

În al doilea rând, poți face asta ca să pregătești următoarea întâlnire cu ea. Te poți folosi de acele cuvinte ca să o suni în altă zi și să-i spui tot glumind ceva de genul:

Miercuri sau vineri seară sunt disponibil să mă revanșez și să te scot în oraș. Alege una dintre zile, nu te lăcomi la amândouă, te rog.

Vezi, lucrurile depind de cum ai invitat-o-n primă fază și de ce ați vorbit în a doua fază.

Cine plătește nota în general când ieși cu o fată în oraș?

Dacă ai invitat-o clasic, așa cum invită majoritatea oamenilor – „Diana, ai dori să ieși sâmbătă la un prânz cu mine?”, atunci se presupune că tu plătești nota.

Ai invitat-o clasic, plătești clasic.

Fără discuții.

Uneori, între momentul în care ai lansat invitația clasică și momentul în care chelnerul aduce nota, s-ar putea să fi citit ceva pe acest blog și să fii în stare să duci discuția cu ea de-o manieră care să-ți permită s-o faci pe ea să plătească.

Dar asta e o excepție, nu mai e o miză în sine.

De ce nu mai e o miză în sine?

Pentru că din perspective sociale, există un curent care masculinizează femeile și ideea ca ea să-și plătească nota nu mai face ceea ce făcea acum niște ani.

Prin urmare, sfatul meu este să plătești tu nota sau, în cazuri excepționale, dacă lucrurile decurg foarte bine și ți se pare amuzantă ideea, să o lași pe ea.

În concluzie, ce ar trebui să elimini?

Ideea de-a vă plăti fiecare consumația.

Ori plătești tu (aproape mereu), ori plătește ea dacă vrei și știi să-i oferi plăcerea asta.

Nota pe din două e o idee proastă – proastă.

De ce ai pune o tipă care-ți place să plătească nota în oraș?

Pentru că, așa cum spuneam mai sus, dacă-ți place tipa respectivă, partea slabă din tine va fi tentată să-i facă pe plac sub tot felul de forme, inclusiv prin plătirea notei.

Nu-nțelege din asta că e mare scofală să plătești o notă, înțelege că uneori poți proceda diferit.

Nu e obligatoriu să procedezi așa cum îți spun eu în această privință, ți-am spus deja că ideea de-a plăti orice notă e ok în ziua de astăzi și că singura idee proastă este să te apuci să împărțiți nota în funcție de ce-a-ți consumat.

Totuși, uneori, poți să găsești privințe în care să te diferențiezi de ceilalți bărbați.

Din punctul meu de vedere, o ieșire în oraș poate fi un astfel de moment, de asta am și spus că poți lua în considerare și varianta în care să o faci pe ea să-i placă ideea de-a plăti și consumația ta.

Vei spune că e dificil să faci asta, iar eu îți voi spune că sunt de acord cu tine.

Cu cât ai mai puțină experiență în relație cu femeile, cu atât ți se va părea mai dificil, mai exagerat, mai lipsit de bun simț să faci asta.

De altfel, majoritatea bărbaților vor fi de acord cu tine, că nu se face așa ceva.

Totuși, eu ți-am spus deja că majoritățile sunt proaste.

Că majoritatea bărbaților sunt ignoranți când vine vorba de seducție.

De ce ai face lucrurile la fel ca unii care nu se pricep?

Apoi, majoritatea femeilor îți vor spune că așa ceva nu se face.

Că e semn de imaturitate și că ele n-ar ieși cu un astfel de bărbat.

Pe de o parte, știi deja că nu trebuie să iei în considerare anumite sfaturi primite de la femei.

Pe de alta, e important să reții că între ceea ce spune o femeie și ceea ce face o femeie poate să fie o diferență uriașă.

Mai exact, o femeie îți poate spune cu toată sinceritatea că ea n-ar dori să aibă de-a face cu un bărbat care-o pune chiar și-n glumă să-i plătească nota, dar aceeași femeie s-ar putea să nu se mai sature de bărbatul respectiv când vine vorba de interacțiunea cu el în realitate.

Între ce ar face o femeie și ce face în realitate chiar pot fi mari diferențe. Nu uita asta când auzi femeile spunându-ți ce ar trebui să faci sau cum ar trebui să se poarte un bărbat.

Și nu uita să te amuzi pe seama lor când țin astfel de prelegeri.

Niciodată nu uita să te amuzi pe seama lor.

Undeva, în străfundurile lor, le place să fie necăjite de bărbații care nu le ascultă sfaturile.

În fine, te pun să faci lucruri dificile pentru tine ca să crești ca bărbat.

Nu vei crește făcând ce face toată lumea sau făcând lucruri care-ți sunt comode.

Din contră, dacă faci ce face toată lumea-n seducție, vei regresa ca bărbat.

Vei ajunge să ai deprinderi și credințe deformate.

În schimb, când faci lucruri care nu-ți sunt confortabile, crești rapid ca bărbat. Nu degeaba se spune că principalul dușman al nostru e dragostea de confort.

PS: ghidul acesta te învață cum să te porți astfel încât femeile să fie dornice să facă ele primul pas spre tine în tot felul de situații interesante și importante:

De la Sărut la Sex

 

Abonează-te prin email pentru a primi pdf-ul cu 10 lucruri pe care orice bărbat ar trebui să le știe! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără scheme triste.