Filme importante pentru barbati: The Tao of Steve

Ce poți învăța din Tao of SteveAm vazut filmul The Tao of Steve in timpul facultatii.

Chiar în timp ce-l vedeam, m-am gândit că este unul dintre cele mai bune filme din care barbatii pot invata lucruri simple, dar puternice despre seductie.

Sfatul meu este sa faci rost de el si sa-l vezi o data de placere si inca o data cel putin pentru a invata ce este de invatat.

 

Fizicul si provocarea

Dex: Uita-te la mine. Uita-te la mine, ok? Teoretic, n-ar trebui sa ma culc cu nimeni, dar o fac. Si stii de ce, Dave? Pentru ca atunci cand umblu cu o femeie, tot ceea ce fac este sa umblu cu ea, sa vorbesc, sa ascult. Nu stau acolo gandindu-ma cum sa ma culc cu ea. Si asta le deruteaza complet pentru ca ele spun: „Stai un pic. Arat mult mai bine decat acest tip. Nu este atras de mine?” Principiul de baza: urmarim ceea ce fuge de noi.
Rick: Asta-i din Heidegger.
Un tip: Groucho Marks a spus acelasi lucru. „Poarta-te ca si cand o femeie nu poate sa intre in clubul tau si aceasta va face aproape orice ca sa o primesti”.

Ce inveti de aici?

In primul rand inveti ca fizicul nu este cel mai important atuu al unui barbat. Dex este un tip supraponderal, care fumeaza „zilnicul ocazional pachet de tigari”, dar acest lucru nu-l impiedica sa fie un seducator.

De asemenea, Dex stie ca femeile sunt obisnuite sa obtina intreaga atentie a barbatilor, astfel ca se poarta suficient de diferit incat sa provoace dileme in mintea acetora.

Daca o femeie este obisnuita sa aiba barbatii la picioare, categoric isi va pune intrebari intr-un moment in care un barbat nu tocmai aratos rezista farmecelor sale si nu reactioneaza asemeni majoritatii.

Asa cum spuneam si in ghidul Întâlnirile – Cum să o cucerești din prima, abtine-te sa urci o femeie pe un piedestal doar pentru simplu fapt ca-ti place. Din contra, poarta-te ca si cand ea trebuie sa te cucereasca.

Barbatii nu sunt disperati dupa sex

Dex: Vrei sa faci sex cu femeia aceasta?
Dave: Categoric
Dex: OK, atunci violezi prima regula conceptului de-a fi Steve.
Dave: Cine?
Rick: E o chestie budista.
Dex: Cred ca taoistii au spus-o primii.
Rick: Hei, vom tine un curs sau vom juca golf?
Dex: Un curs scurt pe tema eliminarii dorintei, OK? Daca esti la o intalnire cu aceasta fata si doar te gandesti sa te culci cu ea, esti terminat, pentru ca femeile miros intentiile acestea precum rahatul de pe talpa.

Ce inveti de aici?

Inveti in primul rand ca o femeie isi da seama de intentiile tale mai repede chiar si decat iti dai tu seama 🙂

A-ti manifesta evident dorinta de-a face sex cu o femeie te pune pe tine in pozitia celui care doreste sa obtina ceva, iar pe ea in pozitia celui care decide daca ofera sau nu.

Acum, gandeste-te un pic. In aceste conditii, cine detine controlul? Cel care are ceva de obtinut – face eforturile, cel care are ceva de oferit – face alegerile.

Un barbat face alegeri, nu eforturi.

Prieten – nu, iubit – da

Dex: Vorbesc serios. Daca relationezi cu o femeie precum cu un prieten, alegi o cale gresita.
Dave: Ce este gresit in a fi prieten cu o femeie?
Dex: Nimic, dar a evada din categoria „prieten” este mai greu decat a evada de la Alcatraz.

Ce inveti de aici?

Ti-o spun cat se poate de simplu: prietenii nu starnesc atractie. Iar daca nu starnesti atractie, n-ai nicio sansa.

Femeile au sentimente puternice pentru cei care le starnesc atractie, nu pentru cei care le ajuta la cumparaturi, care le repara usile, care le tin de urat dupa ce vreun nenorocit se desparte de ele.

Niciodata nu trebuie sa intri in categoria celor care ofera umar de plans sau in cea a celor care reprezinta refugiu de timpuri grele.

Daca intri in aceste categorii, vei iesi foarte greu.

Asa sunt femeile, fac poze mentale a ceea ce inspira fiecare dintre noi, le pun intr-un Flickr sentimental, ne catalogheaza cu tag-uri si ne identifica mereu foarte rapid.

Daca esti in categoria prieten si ai tag-ul „baiat bun”, nu ai prea multe sanse sa intri vreodata in categoria „iubit ” si sa ai tag-ul „sexy”.

Nu te grabi sa-ti vorbesti sentimentele

Dex: Auuu…. omule, este o anume ordine in care ar trebui sa faci lucrurile si a spune cuiva ca il iubesti este in mod sigur ultimul la rand.
Dave: Bine, dar cand ar trebui sa i-o spui?
Dex: Nu stiu. Probabil la cea de-a 40-a aniversare a nuntii voastre sau ceva de genul asta…

Ce inveti de aici?

Aceasta este una dintre cele mai mari greseli pe care le fac barbatii. Cunosc o femeie interesanta, iar la 5 minute dupa aceasta ii marturisesc faptul ca este extraordinara, ca se simt atat de bine in compania ei, ca nu sperau ca o asemenea femeie sa le de atentie.

Mai mult, unii mai sentimentali sau chiar mai labili psihic se apuca sa le si spuna a doua zi ca o iubesc.

In film, Dex explica de-o maniera amuzanta ca astfel de lucruri se pot spune undea pe la aniversarea cu numarul 40 a nuntii. Omul exagereaza un pic, dar ideea in sine este adevarata si profitabila.

Personal, mai fac o recomandare: las-o pe ea sa fie prima care isi marturisest gandurile. Vei vedea de ce spun asta.

Bonusul

Filmul este o comedie, iar chestiunea aceasta nu este absolut deloc intamplatoare. Umorul de calitate starneste atractie.

PS: dacă vrei să înveți cum să te porți astfel încât femeile să tânjească efectiv după interacțiunea cu tine, ia-ți acum acest ghid:

Sigur pe Tine – Cum să cucerești femeile cu ajutorul siguranței de sine

 

Abonează-te prin email și primești ponturi la care doar abonații au acces! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără labe triste.