Cum influenteaza comediile romantice comportamentul barbatilor indragostiti

Cum te prostesc comediile romantice In aprope orice comedie romantica, barbatii joaca rolul prostului suprem.

Sunt incapabili sa comunice, sunt incapabili sa-si controleze pornirile sexuale, sunt incapabili sa seduca o femeie, sunt incapabili sa manifeste vreo urma de mandrie.

Iar toate acestea sunt amuzante pentru cei din sala, indiferent ca vorbim aici de oameni inteligenti, de triste care se bucura ca exista unii mai tristi decat ele sau de flacai complexati care descopera ceva mai penibil decat ei insisi.

Cercul vicios al comediilor romantice

Pentru ca aceste filme distreaza oamenii, au succes. Si pentru ca au succes, se fac o gramada de astfel de filme.

E suficient sa te uiti in programul oricarui cinema respectabil, care detine mai mult de doua – trei sali si vei vedea ca exista macar o comedie romantica in orar.

Mai mult, succesul comediilor romantice i-a facut pe cei care se ocupa de producerea altor genuri de filme sa imprumute din ingredientele acestora.

Vei gasi scene parca desprinse dintr-o comedie romantica inclusiv in filme de actiune, thrillere, chiar in filmele horror. Un pic de umor nu strica nimanui, din contra.

De fapt, exista o categorie de flacai care au ajuns sa piarda destul de mult din cauza influentei acestor filme, dar despre asta un pic mai tarziu in acest text.

Daca barbatul e prost, femeia trebuie sa fie…

O comedie romantica in care femeia ar fi la fel de proasta ca barbatul ar fi un film fara varietate de personaje.

Prin urmare, rolul prostului este lasat in seama barbatului, iar femeia capata nuantele personajului inteligent, cu un caracter puternic, cu personalitate, cu initiativa, cu tot ceea ce o face opozabila personajului semi retardat jucat de barbat.

Exista o gramada de ratiuni pentru care se recurge la aceasta schema, dar principalul motiv tine de profit.

Adica sa nu va inchipuiti ca exista o conspiratie impotriva barbatilor sau alte cretinatati de acest gen determinate de vreo organizatie mondiala feminista.

Nu, e vorba doar de profit.

Concret, barbatii n-au nicio problema ca se rade de personajele masculine. In schimb, pentru femei nu este la fel de amuzant sa vada proaste totale jucand roluri prozitive.

Prin urmare, se merge pe ceea ce accepta toata lumea: barbatii prosti sunt amuzanti, femeile destepte sunt interesante 🙂

Comediile romantice te invata sa fii „draaaguuut”

Spuneam mai sus ca nu toata lumea are de castigat de pe urma acestor filme.

Cateodata, in pofida unui grad de inteligenta ridicat sau al unei culturi destul de dezvoltate, anumiti barbati ajung sa „traiasca” aceste comedii romantice si sa le foloseasca drept sursa de inspiratie pentru actiunile lor.

De altfel, ar fi si greu sa nu se intample astfel atat timp cat cei care urmaresc in mod constant aceste filme sunt bombardati cu aceleasi clisee, iar la nivelul subconstientului unora dintre ei se impregneaza ideile din filme, reactiile personajelor din filme, atitudinile acestora.

Apoi, langa ei in sala se afla de foarte multe ori o tipa extrem de bine dispusa din cauza a ceea ce ruleaza pe ecran.

Intre starea ei de bine, ceea ce ruleaza pe ecran si comportamentul barbatului ajunge sa se faca o conexiune.

Daca personajul din film este „atat de draguuut” fiind prost si ii starneste simpatia fetei de ce n-ar imprumuta si flacaul respectiv ceva calitati din cele rulate pe ecran?

Comediile romantice te invata ca esti natang in dragoste

Si te invata acest lucru incepand inca de la gradinita.

Daca nu crezi, fii un pic atent la majoritatea filmelor de animatie aparute in ultimii ani.

Uita-te cum sunt prezentate personajele masculine din Ice Age si cum sunt prezentate cele feminine. Sau, ca sa ne referim la un film de animatie recent,  uita-te cat de idiot este papagalul din Rio  si cat de speciala este partenera sa.

Si cat de idioate sunt toate, toate personajele masculine din Rio si cat de smechere sunt toate personajele feminine 🙂

Nu e de mirare ca aceste filme de animatie au un succes enorm nu doar in cazul copiilor, ci si al adultilor. Exact dupa schema explicata un pic mai sus.

De ce ea vrea mereu sa mergeti doar la comedii romantice

As putea sa-ti spun ca aceasta dorinta a femeilor are legatura cu faptul ca o comedie romantica o distreaza, ii ofera si placerea de-a vedea cum dragostea invinge, bla-bla, bla-bla, el o cere de sotie, bla-bla etc.

Totusi, prefer sa-ti spun ceea ce eu cred ca-i adevarul.

Daca prietena ta vrea sa mergeti doar la comedii romantice, iar tu accepti de fiecare data, exista posibilitatea ca macar unul din cele doua lucruri de mai jos sa fie adevarate:

1. prietena ta e de-o prostie absolut infioratoare

2. tu iti doresti destul de des ca un grup de afro americani sa te surprinda gol

In amebele situatii, iti doresc bafta.

PS: în ghidul Întâlnirile – Cum să o cucerești din prima te învăț ce ai de făcut pentru ca femeile cu care ai de-a face să fie cu adevărat atrase de tine. Fără să te prostești, fără să dai din coadă:

Întâlnirile – Cum să o cucerești din prima

 

Abonează-te prin email și primești ponturi la care doar abonații au acces! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără labe triste.