În caz că ești urât cu draci și sărac cu spume, dar vrei să ai de-a face cu femei faine…

Cum să cucerești o fată dacă ești sărac și urât

Câteva dintre textele de pe blogul acesta  vorbesc despre cât de mult contează felul în care arăți și banii pe care-i ai în relație cu femeile.

Și-am spus acolo că aceste aspecte contează, dar nici pe departe atât de mult pe cât își închipuie unii sau alții.

În fine, la un moment dat, am postat link-ul respectiv pe Facebook și cineva a spus un lucru pe care sunt convins că-l crede cu toată ființa lui –

Dacă ai 10 milioane salariu și ești urât, nu se uită nici naiba la tine.

Vei fi tentat să crezi că are dreptate și vei găsi rapid exemple care să-ți susțină această credință.

Totuși, e o exagerare. Nu mare, dar totuși exagerare.

Concret, sunt o grămadă de oameni care nu au un fizic cine știe ce și câștigă foarte puțin care sunt, totuși, căsătoriți sau au iubite.

Sigur, din anumite puncte de vedere, mai ales superficiale, s-ar putea să nu aibă lângă ei ceea ce și-ar dori să aibă.

Pe de altă parte, de multe ori e vorba și de-un soi de dreptate – cam ai lângă tine și ceea ce meriți, nu doar ceea ce crezi tu c-ai merita.

Sindromul nevinovatului

Cred c-ai văzut situația prin filme – eroul ajunge la închisoare deși este nevinovat.

Când îl vezi cât de nenorocită-i situația sa, sigur îl simpatizezi și “ții cu el” tot restul filmului.

Genul acesta de rol și-l asumă în viața reală și o parte însemnată a celor care se plâng de dezavantajele felului în care arată sau a nivelului financiar pe care-l dețin.

Au ajuns în situația respectivă fără să aibă vreo vină: “Așa m-a făcut natura, nu pot arăta altfel” sau “Am făcut tot ceea ce ține de mine, dar n-am pilele altora să reușesc profesional!”.

Unii chiar au dreptate.

Alții chiar n-au dreptate.

Partea interesantă este că cei care n-au dreptate sunt mai mulți decât ar fi ei înșiși dispuși să recunoască.

Nu de alta, dar cei care chiar au dreptate ajung să dezvolte un soi de caracter care nu prea le permite să-și plângă de milă.

Prin urmare, nici nu prea-i auzi smiorcăindu-se pe această temă deși s-au născut în medii care le-au furat multe șanse la dezvoltare ulterioară sau au avut parte-n viață de nenorociri reale, nu „vai, iubita nu mai vrea să aibă de-a face cu mine…”.

Ce poți face și ce nu poți face

Apropo de chestiunile fizice, există-n mod evident câteva limitări.

Dacă ai 1,60 m înălțime, atât vei avea o bună parte din viața ta. Chiar vei scădea-n înălțime la bătrânețe, când totuși nu va mai conta chiar așa de mult acest aspect.

La fel, dacă ai niște linii ale feței cine știe cum trasate, nu prea ai ce face în afara operațiilor estetice.

Sau dacă pur și simplu părul ți-a evadat de pe cap, ți-a evadat. Te poți minți că unele produse ți-l vor face să crească la loc, dar, cel puțin pentru moment, e doar autoamăgire pe bani.

Pe de altă parte, ai un mare noroc în calitatea ta de bărbat.

Aspectul fizic nu contează în interacțiunea cu femeile din jur la fel de mult cât contează pentru noi felul în care arată ele.

Da, suntem avantajați.

De altfel, ca bărbat, ești un mare norocos dintr-o grămadă de puncte de vedere. Important este să le observi și să le folosești în loc să-ți plângi de milă.

De exemplu, dacă-n mod evident ți-ai pierdut atât de mult din podoaba capilară încât faci tot felul de scheme triste de acoperire cu ajutorul unor șuvițe rebele, pune mâna și rade-te-n cap sau măcar tunde-te zero cu mașina.

Între a simula că ai ceva ce-n mod evident nu ai și a-ți asuma un aspect simplu și destul de masculin de altfe, mai bine alegi varianta a doua.

Sau dacă ai o postură de te bate vântul, poți să continui să-ți plângi de milă că n-arăți precum Brad Pitt în Lock, Stock and Two Smoking Barrels sau poți face naibii ceva să arăți un pic mai bine decât arăți acum.

Cu excepția situațiilor în care nu ți se permite să faci niciun fel de efort fizic, atunci fă-l.

Fă-l și vei vedea că natura nu ține cont de aproape nimic altceva decât de legile ei – îi trasmiți corpului că ai nevoie de o musculatură mai bună prin tot felul de solicitări fizice? Atunci se va dezvolta ca să facă față cerințelor tale.

Dacă ești gras și nu-ți place situația asta, ghici ce?

Exact, poți slăbi.

Cu excepția unor situații de-a dreptul ieșite din comun, aproape oricine poate slăbi cu ajutorul unui deficit caloric și ajutorul unui control mai bun a tipurilor de alimente pe care le consumă.

Sunt o grămadă de lucruri concrete pe care le poți face dincolo de constatarea că ești urât. Nu vei deveni frumos, dar vei progresa de la starea-n care te afli și, vei vedea un pic mai târziu în acest text, asta înseamna tare mult.

De asemenea, când câștigi 1000 Lei pe lună și ai vrea să câștigi ceva mai mult, probabil că ar trebui să te concentrezi asupra modalităților de-a face mai mulți bani, nu asupra plângerii de milă.

Nu de alta, dar nu toți cei care au situații dificile din punct de vedere financiar sunt îndrăgostiți de muncă sau fac absolut tot ceea ce ține de ei să iasă din aceste probleme.

Prin urmare, focusul n-ar trebui să fie asupra lui “arăt ca naiba și câștig prost, deci femeile mă ocolesc”, ci asupra unui alt aspect.

“Ce pot face să arăt mai bine și ce pot face să câștig mai bine?”.

Există situații în care, indiferent ce ai face, lucrurile nu se pot schimba?

Probabil. Mă gândesc că pot fi simulate mai ales în laboratoare și mintea unora dintre noi.

În viața reală, sunt atât de rare încât majoritatea nu le vom întâlni vreodată.

Ceva-mi spune însă că dacă ar exista, tot ar fi atât de rare încât e foarte puțin probabil ca tu, cel care citești acest text, să fii total scufundat în acea situație dezastruoasă.

Cei mai mulți dintre noi nu facem tot ceea ce putem pentru a fi mai mult decât ceea ce suntem deja.

Unii facem mai mult, alții mai puțin, dar totul… nu prea.

Obiceiurile nocive sunt mai scumpe decât alegerile sănătoase

Ca să ajungi să arăți ok și să câștigi decent trebuie să  faci niște lucruri concrete – mergi la sală, ai grijă ce mănânci, folosești noaptea pentru somn, folosești ziua pentru învățat, citit, muncit,găsit soluții care să-ți aducă mai mulți bani etc.

Deja parcă aud pe cineva spunând că pentru a merge la sală ai nevoie de bani și pentru a mânca ok ai nevoie de și mai mulți bani.

Nu e nevoie să mergi la sală ca să poți face mișcare fizică de foarte bună calitate.

Cât despre mâncat, sunt de acord – hrana de bună calitate poate costa mult, dar oricine poate să înlocuiască covrigii și celelalte făinoase cu diverse vegetale și fructe la costuri aproximativ egale.

Oricine poate renunța la țigări și să-și cumpere o dată la trei – patru zile un kilogram de carne de foarte bună calitate.

Oricine poate renunța sucuri și să consume zilnic o cutie de sardine. Da, sardinele alea-n ulei de măsline par scumpuțe, dar sunt date naibii de bune.

Oricine poate renunța la ideea de-a-și lua nu știu ce telefon în rate sau cine știe ce altă prostie și să mănânce zilnic sănătos.

Mâncarea OK e scumpă, dar nu e mai scumpă decât obiceiurile nocive pe care le avem deja mulți dintre noi.

Apropo, inclusiv statul pe Facebook și serialele pe care le urmărești sunt scumpe dacă-ți calculezi orele pe care le pierzi în loc să citești lucruri care să te dezvolte profesional, ca să vorbesc precum corporatiștii.

Încercarea de-a te transforma e transformarea-n sine

Există o vorbă dulceagă care spune că drumul spre o destinație ar fi mai important chiar și decât destinația în sine.

Adică nu unde vrei să ajungi contează cel mai mult, ci experiența pe care o trăiești în încercarea de-a ajunge acolo.

Deși-i dulceagă ideea, în multe situații chiar e adevărată.

Nu-n toate, desigur, dar în multe.

În cazul trecerii de la “sunt urât cu draci și câștig 1000 Lei pe lună” la “arăt destul de ok, categoric mă simt bărbat și câștig decent”, procesul în sine e mai important decât atingerea obiectivului.

Toate lucrurile acestea te transformă atunci când le faci.

Nu te transformă peste noapte, așa cum ar vrea oricare dintre noi, nu doar cei care se consumă că nu arată bine sau nu câștigă bine, dar te schimbă.

În fiecare zi în care faci ceea ce trebuie în direcția potrivită, te schimbi și ești mai aproape de ceea ce ar trebui să fii sau ți-ai dori să fii.

În fiecare zi în care nu faci ceea ce trebuie în direcția potrivită, de asemenea te schimbi și ești mai departe de ceea ce ar trebui să fii sau ți-ai dori să fii.

Ăsta e unul dintre adevărurile ușor de constat – nu stăm vreodată pe loc.

Ne ducem spre bine sau spre rău.

Stagnarea-i doar în imaginația noastră și e contrazisă de absolut orice a descoperit până acum mintea umană.

În fine, procesul de schimbare te face să intri-n conflict cu zona de ta de confort. Urăsc expresia „zonă de confort”, dar înglobează corect o idee, așa că-s nevoit s-o folosesc.

Amuzant este că majoritatea descriu zona de confort ca pe ceva ce presupune un trai liniștit într-o lene semi permanentă.

Un fel de mi-e binișor așa, de ce să mă complic mai mult?

În realitate, zonă de confort este și zona în care constați că arăți ca naiba deși ai putea să faci câteva lucruri pentru a nu mai arăta ca naiba.

E aceeași zonă în care câștigi mult sub potențial deși ai putea să câștigi mai aproape de acest potențial.

E o zonă de confort care devine incofortabilă atunci când te uiți un pic la ce ești și-ți imaginezi tot un pic ce-ai vrea să fii.

Îți permiți să te smiorcăi când ești în interiorul ei, dar nu-ți vine ușor să-ți tulburi obișnuința cu cine știe ce schimbări importante apropo de felu-n care-ți trăiești viața.

În momentul în care începi să faci lucrurile altfel, te transformi vrând – nevrând. Noi chiar suntem efectul a ceea ce facem și a ceea ce nu facem.

Faci laba-n draci? Ești labagiu.

Stai pe Facebook toată ziua? Ești labagiu.  Pierzi vremea aiurea.

Îți plângi de milă? Devii smiorcăit în aproape toate privințele.

Mai mult, de parcă asta n-ar fi fost de-ajuns, avem tendința de-a deveni foarte buni la ceea ce facem și foarte slabi la ceea ce nu facem.

De exemplu, dacă stai toată ziua pe canapea la televizor?

Devii al naibii de bun la stat pe canapea în fața televizorului și ai șanse mari să fii foarte slab în privințe mai importante, precum cele profesionale, să zicem.

În fine, orice acțiune ai întreprinde în favoarea ta te face mai bun decât ai fost. Nu cu mult, dar ceea ce faci zilnic se adună, iar eforturile tale te transformă de-o manieră care va fi interesantă inclusiv pentru femeile cu care ai de-a face.

Deși-i comod să spui că femeile-s curve însetate de bani care nu-i bagă-n seamă pe cei care nu au posibilități financiare pe măsura pretențiilor lor sau care nu arată suficient de bine, te asigur că te înșeli.

Unele femei sunt însetate de bani.

Altele nu vor să aibă de-a face cu loser-i. Faptul că ești sărac deși ești zdravăn fizic și nu te-mpiedică nimic să muncești mai mult, să înveți și să-ți crești cunoașterea te face loser.

Pentru multe femei, banii sunt un semn că ai niște capacități, nu sunt un stimul sexual în sine.

Mai mult, faptul că au banii le permite unor bărbați să se poarte de-o manieră care le place femeilor – adică relaxați, ușor aroganți, stăpâni pe sine. Nu banii în sine sunt cei care le dau pe spate, ci atitudinea bărbaților care-i dețin.

Nu dezvolt aici subiectul, ai mai multe amănunte-n ghidul de atitudine maculină – Stai drept!

Ce poți face acum?

Poți face o grămadă de lucruri.

Inclusiv să închizi acest site și să-ți vezi de lucruri concrete mai importante. Nu Facebook, nu TV, nu jocuri.

Mai importante.

Dacă prin absurd nu știi cu ce să-ncepi, dacă ți se pare că n-ai direcție, ia-ți ghidul Sfarmă Piatră.

Acolo, vei găsi o grămadă de lucruri care te învață cum să te pișulești cu jet relaxat pe zona ta de confort.

Nu spun că vei citi acel ghid și vei deveni instant o cu totul altă persoană.

Spun doar că sunt șanse mari să-ți schimbi multe din obieciurile comode, dar nocive pe care le ai.

Mai exact să le-nlocuiești cu unele mai puțin comode-n primă fază, dar profitabile mereu.

În fine, vei învăța că ai loc să crești indiferent de vârstă.

Sigur, dacă ai 20 de ani, probabil că vei avea mult mai multă energie să faci anumite lucruri, dar e posibil să-ți găsești mai puțin focusul necesar pentru cele importante.

Dacă ai 40 de ani, nu vei avea energia unuia de 20, dar foarte probabil vei avea o mai mare forță de-a discerne între ce-i important și ce-i mai puțin important.

În aproape orice situație există și avantaje. E greu să le vezi însă dacă stai și te gândești la nesfârșit ce noroc au avut unii și ce ghinion ai tu.

Baftă, citește și stai drept!

 

Sigur pe Tine – Cum să cucerești femeile cu ajutorul siguranței de sine

 

Foto: patdavid

 

Abonează-te prin email și primești ponturi la care doar abonații au acces! Trimit mail-uri zilnic. Fără SPAM, fără labe triste.